Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Sindikat напиша:
Ти незнајш никој шо кажва. Ни знајш кој го кажва ни зошто. Сакам кажам незнам речам ти е посто. Ако знајш зошто се казнети ќе ти стани јасно колку си во заблуда. И нема шо да сватам јас сфатено ми е мене уште пред да почни скандалот. Јас овде се ѕверев ко будала по форумо дека Јуве местат и клипчиња и се имаше постирано. Ако ти кажиш еден натпревар кај шо судија избран од Милан му помага да победат, јас ти обеќавам дека ќе најдам 5 кај шо судија дирекно го оштетва Милан, со јасна интенција и тие суди се казнети шо судеја.

ја ти кажав 1000 пати ама не сфаќаш ти значи не е до мене до тебе е види сеа преиспитај се со таa ''интелигенцијата'''

jove_bt напиша:
како местат еве последен пат ќе ти реплицирам не местам јас за да знам си имат посебни начини сигурно не по телефон(како некој идиоти од Италија) и ќе се договорат со највисокиот претставник на клубот кој контролира се кој сака ќе стави во тимот како сака ќе стави формација ќе одберат судија ако се случи некоја несакана ситуација неда да се досуди, ќе се повреди играч?? ќе се направи пенал, ќе застани одбраната непостоечки офсајд имаш колку сакаш ситуации со пари се се можи и судија и играчи и прет. на клубот се ќе наместат.

Сакаш да кажиш дека играчите од Милан намерно губеа за Јувентус да ги добие скудетата. Примаја голој од офсајд по своја желба. Поооо безнадежен си. Размислувај малце...

Како можи бе 11 играчи од тимот да дозволат пораз бе. Кој мести така утакмици бе. Зошто се истакнуваш јас незнам воопшто.

Тие во Италија шо се договараја по телефон беше за одредување на судите, а не за режирање на натпревар. Таквото местење на натпревари го има само во твојата фантазија и на таквите „сезнајковци“ како тебе шо ги открија ултимативните вистини на светот и не можат појќе да бидат излажани од „мафијашите“. Е таму ги има во вашите глави, во театар и во филм. Во реалноста или играш утакмица за да победиш или не се замараш и дозволуваш противникот да победи шо никој никако не можи да го забрани.

Sindikat напиша:
Е добро бе, тогаш ако се знаеше дека е местена оти ти не ги кладе сите пари шо ги имаш?? Добиваш 25 проценти добивка, па то е огромна пара бе. И како можи ова да е во полза на кладилниците. Нема логика ако е познат исходо на некоја утакмица кладилниците да се ќар. Збораш глупости, сам се контриш.

И пак ќе ти кажам никој не беше ниту ќе биди некогаш казнет за вакво „местење“ на натпревар. Твое право е како играч колку како ќе играш, нема закон шо вели дека мора да играш 100%. Толку ти е глупа констатацијата шо немам намера појќе да ти објаснувам. Ми вреѓаш интелегенција дури.

па и сам кажваш дека знаеш и ти дека милан ја намести еве немораше да прифати милан да му даде поените можеше да тепа ко се толку чесни

еднаш да еднаш не велиш значи до тебе е проблемот не е до мене каква интелигенција па ти знајш шо значи тој збор?

Sindikat напиша:

Сакаш да кажиш дека играчите од Милан намерно губеа за Јувентус да ги добие скудетата. Примаја голој од офсајд по своја желба. Поооо безнадежен си. Размислувај малце...

Како можи бе 11 играчи од тимот да дозволат пораз бе. Кој мести така утакмици бе. Зошто се истакнуваш јас незнам воопшто.

Тие во Италија шо се договараја по телефон беше за одредување на судите, а не за режирање на натпревар. Таквото местење на натпревари го има само во твојата фантазија и на таквите „сезнајковци“ како тебе шо ги открија ултимативните вистини на светот и не можат појќе да бидат излажани од „мафијашите“. Е таму ги има во вашите глави, во театар и во филм. Во реалноста или играш утакмица за да победиш или не се замараш и дозволуваш противникот да победи шо никој никако не можи да го забрани.

аха јувентус играше ова година со реџина, па местено си беше ја Џуве да си земи највеќе судии си одбираја затоа беа и во сериа Б, ти кажав ако сакат да наместат утакмица и судија и играчи се ке се ангажира, сигурно не се толку паметни ко тебе и другарти галијани и компанија за да договараат такви нешта по телефон, за местењето факт е дека постои ама препаметен си за да сватиш ти. не во 3 во 1000 чекори ти објаснив и се одкажвам не од шо ме разубеди во спротивното туку од шо си досаден и прочитан појќе не се замарам.во право биле другите... ТОЧКА после ова шо сакаш пиши не трошам енергија да ти реплицирам ни буква не трошам на тебе не вредиш.

Ddime напиша:
ај ти објасними како може Милан да изгуби од реџина(знаеш како беше ситуацијата-погледни страна назад), како може бенфика да им фали многу малце бодови да го стигнат порто и секоја утакмица да ја губат/ремезираат? само немој да ми кажеш дека тоа со милан не беше наместено жити сФе

Кажав за то непишам по стопати. Милан беа уморени од прославите за лига на шампиони, играја со трет состав, без никакви тренинзи пред натпреварот, немаја ама никаква корист од победа, навивачите на Реџина скандираја милан шампиони пред да почни натпреварот, со исходот на натпреварот и волко беше сит и овците на број, најфер и најдостојно кој да испадни од лигата е да решава меѓусебен дуел помеѓу загрозените и последен пат ко проверив Реџина не беа трето класен тим шо Милан можи на мајтап да го победи.

На ист начин победија и Сиена и Парма, шо сакаш да кажиш дека сфе до последно е местено во овој свет. Доста не ми го спомнувај ова како факт, смешно ми е да ти објаснувам. Според тебе Емполи и Лацио ја заслужуваат истата пресуда од тебе и тие дозволија тимој од дното да победат.

За крај, Киево и Катанија си решија во межусебна пресметка кој да ја напушти лигата и то беше единствениот фер и фудбалски начин да заврши борбата за опстанок.

Ddime напиша:
а што сакаш ти да докажеш дека милан не местат???дај не биди смешен

Ако си присутен јас то го докажав десет пати досега.

Те предизвикувам да го докажиш спротивното.

Каков било доказ прифаќам.

со кој трет состав играл милан??ме мрзи да ги постирам головите, самиот си ги знаеш...уште фалеше милан да си даде сам гол

епа затоа мислам дека Киево испрати тужби...па ке видиме што ке биде...

него дискусијава нигде не иде....се едно па исто...не читам веке тука

едит- Синдикат, нејкам да се расправам....Милан беа КАЗНЕТИ ЗНАЧИ местат...немој ти да ми вртиш заради еден разговор таму што се водел...не се казнува за тоа....милан беа КАЗНЕТИ-МЕСТАТ помирисе со тоа човеку!

ја ти кажав 1000 пати ама не сфаќаш ти значи не е до мене до тебе е види сеа преиспитај се со таa ''интелигенцијата''

[FONT=&quot]Леле тој ми докажал, абе не биди смешен бе. Ти немаш ни еден смрден аргумент, си кажваш некој сопствени констатаци чисто субјективни и неиздржани од никаква елементарна логика.

И немој да ми спомнуваш нешто интелегенција, оти сам гледаш колку се давиш во постојте и две реченици не можиш да исплукаш, само безкрајна смрдеа на чиста патетика се шири од твојте нелогични изблувотини.

П.С. Не почнувај со навреди за да не бришат, ако нејќиш да те резилам тука поарно не почнувај.[/FONT]

Ddime напиша:
со кој трет состав играл милан??ме мрзи да ги постирам головите, самиот си ги знаеш...уште фалеше милан да си даде сам гол

епа затоа мислам дека Киево испрати тужби...па ке видиме што ке биде...

него дискусијава нигде не иде....се едно па исто...не читам веке тука

едит- Синдикат, нејкам да се расправам....Милан беа КАЗНЕТИ ЗНАЧИ местат...немој ти да ми вртиш заради еден разговор таму што се водел...не се казнува за тоа....милан беа КАЗНЕТИ-МЕСТАТ помирисе со тоа човеку!

Добро ти разбираш македонски. Шо се Милан првокласни идиоти, па ќе ги победат Реџина (кој најмалку заслужија да испаднат се вратија од -15) на домашен терен пред преполн стадион во кој сите навивачи ја прославија победата на Милан од лига на шампиони. Па нормално дека не се толку големи идиоти. И не постои начин да се докажи дека некој фудбалер не игра со 100%.

Шо муабет е то. Ај сеа Манчестер нека ги казни Баерн оти не играја 100% против Милан, а од нив се очекуваше сигурна победа или барем нерешено на домашен терен. Вака Манчестер можи ќе беа шампиони. Можи то да се случи??????? НЕЕЕ!!! Оти не можи да се одреди кој играчи играт како шо треба, а па најмалку дали то го прат намерно или случајно.

ДА!!!!! Милан му дозволи на Реџина да победат и не треба да се чуствуват виновни поради тоа. Излегоја на терен комплетно незаинтересирани за игра и го изиграја рутински натпреварот. Едноставно не беше фер Милан да му ја одлучува судбината на Реџина. Фудбалски не е фер. И крај.

Според тебе можи не е така, ама за реални љубители на фудбал шо следат италијанско првенство Реџина не требаше да испадни.

Нема што да збориме сега...Киево поднесе тужба за мечевите Реџина-Милан, и за другите...па ке видиме што ке излезе од тоа

али пак ке ти кажам....ти изгледа не го гледаш тоа
Милан беа КАЗНЕТИ, значи МЕСТАТ...дури и им се закануваше испад со серија Б...помирисе со тоа оооо!

еве ти викаш казнети се за 2разговора што ги имале...а што да кажат лацио? тие му пратиле 2СМС пораки на судијата и затоа добија помала казна?--мислам ме разбра што сакам да ти кажам со ова

Ddime напиша:

Значи то шо беа казнети поради сосем трета причина, а не местење то за тебе претставува ултимативен доказ дека местеле. Па ти ако знајш шо збораш, еби ме во газо и викај ме Бети.

Колку пати да ти објаснам дека Милан беа казнети и обвинети само поради два телефонски разговори. Многу е стар скандалот ќе ми треба ептен многу време да ги најдам разговорите. Тие се разговори помеѓу еден човек од Милан задолжен за врски со федерацијата и задолжениот претпоставен за избор на судии во федерацијата. Разговорите се од типот „престанете со испраќање на корумпирани судии, ова е веќе претерано. На следниот натпревар испратете неутрални судии зошто газдата(најверојатно Галиани) е на крај на нервите“. Официјално се пуштени во јавност разговорите и никој не спори дека поради то се казнети Милан. Казната е преувеличена и е далеку од она шо требаше да го добијат Милан во фер судење. Реална пресуда би била некои -3 бода без одземање на бодови од претходната сезона поради индирекната вмешаност.

Размисли малку логично, како ден е јасно дека Интер го контролираше од почеток до крај скандалот. Како ќе ми го објасниш ти мене намалувањето на казните. Како можи Лацио кои пред да испратат жалба добија пресуда да бидат во серија Б на крајот да завршат само со -3 одземени бода, а каната на Милан да остани непроменета и покрај фактот дека вмешаноста беше несомнено помала. Има едноставно објаснение, Морати беше задоволен шо Лацио не му го продаде Одо на Милан во текот на летото и беше благонаклонет кон римјаните. Фиорентина од друга страна кои истотака беа со еднаква првична пресуда како Лацио, добиа многу поголема финална казна од истите. Многу јасно, Фиорентина одби да му го продаде Тони на Интер и то не му се допаѓаше на Морати воопшто.
Јас можам вака до утре ако сакаш.

А ти ако сакаш да докажиш нешто не треба да го напишиш со ГОЛЕМИ БУКВИ, треба да понудиш некој аргументи. Џабе повторваш една иста реченица стопати, то нема никогаш да ја напрај вистинита. Ако немаш аргументи голтни си ги бедните мрчења и задржи си ги за себе дури не најш простор пред коперација со пензионерите да брмчиш.

Ddime напиша:
Нема што да збориме сега...Киево поднесе тужба за мечевите Реџина-Милан, и за другите...па ке видиме што ке излезе од тоа

али пак ке ти кажам....ти изгледа не го гледаш тоа
Милан беа КАЗНЕТИ, значи МЕСТАТ...дури и им се закануваше испад со серија Б...помирисе со тоа оооо!

еве ти викаш казнети се за 2разговора што ги имале...а што да кажат лацио? тие му пратиле 2СМС пораки на судијата и затоа добија помала казна?--мислам ме разбра што сакам да ти кажам со ова

Не викам јас така, то се официјалните тужби поднесени и пресудите се засновани на тие докази. И не е точно, Милан никогаш не беа со никаква можност да испаднат во серија б. Не ми кажвај сеа ти мене приказни, не си информиран ич. Ниту максималните пресуди можни според обвинувањата не предвидуваа испаѓање на Милан од лигата. Првичната пресуда беше и максималната и Милан требаше да започнат со -15, после жалбите нормално му беше намалена казната, како шо е насекаде во ваквите судења.

Напротив вмешаноста на Лацио и Фиорентина беше далеку посериозна и првичната пресуда беше тие да играат во серија б. Одвај извлечија глава овие два тима со жалбите.

И ти кажав џабе ти е и болд и големи букви, аргументи требат. Не нервоза и субјективни констатаци засновани на лаички муабети од чаршија. Ништо не докажваш ти, единствено шо докажваш е дека си некомпетентен да дискутираш, се нервираш и уклучуваш КапсЛок. :nenene:

Абе нема што јас тебе да ти објаснувам или да ти аргументирам нешто...факт е дека милан беа казнети значи биле во скандалот...некој си искористил али тоа е, помирисе

п.с не ми се пишува веке, ке ме замориш ке треба рано да си легнам
не пишувај веке...т.е не ти одговарам

Синдикат, ај кажи ми зошто беше казнет Милан со бодови? Чисто ме интересира.

и да те прашам...што ако дадам аргументи/докази ? тоа нема да смени ништо...а богами ни твоево пишување. ни ти ни ја не можеме да ја смениме ситуацијата, праведно - неправедно тоа е, милан беше казнет...судот одлучувал не одлучувал морати(тој само покажал што собирал со години)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom