Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
tocno, eve i primer> "prasajte go materaci zosto izgubivme"

ама не го обвини судијата иако згреши ја побара вината во своите редови . што да не требаше писмо до уефа да прати ?

после 28 кола една грешка во корист на рома, што го чинеше милан пораз и одма сите на нозе, ова она вакво такво....

Го поддржувам влатко барем интерашите немаат право да се бунат или слично оти знаат и самите што им се дешаваше оваа сезона и во колку натпревари судиите им поклонија голови а воедно и победи...

Инаку имаше на претходната страна на темава, незнам којк беше точно напишал: да изгубеше рома тоти ќе се бунел за корнерот и за се` и сешто...
Ај кажи ми што имаше нерегуларно во тој корнер?? А???

Дека Милан беше оштетен е точно. Но, не е првпат ова нешто да му се случи на тимот оваа сезона, така да судиите треба многу да се корегираат.

после 28 кола една грешка во корист на рома, што го чинеше милан пораз и одма сите на нозе, ова она вакво такво....

Го поддржувам влатко барем интерашите немаат право да се бунат или слично оти знаат и самите што им се дешаваше оваа сезона и во колку натпревари судиите им поклонија голови а воедно и победи...

Инаку имаше на претходната страна на темава, незнам којк беше точно напишал: да изгубеше рома тоти ќе се бунел за корнерот и за се` и сешто...

Погрешно сте ме(не) сватиле , јас не реков дека Сенси замешал прсти , не реков дека ова е местена работа ( нешто што цело време вие го говорите мешајќи го Морати у целиот муабет ) , едноставно реков дека Судијата направи грешка , и алудирав на многуте нивни грешки во текот на целата сезона не само на натпреварите на Интер , Јуве , Рома , Милан него воопшто на натпреварите во кои биле вклучени сите екипи , и реков очекувам Фер и Коректна борба за титулата , борба во која ке судиските грешки ке бидат минорни и ке немаат влијание на крајниот епилог .

судиските грешки во Италија се производ на тоа што поголемиот дел од искусните судии беа суспендирано поради учество во скандалот Калчополи, и сега судат судии кои до вчера судеа во втора и трета лига. па нормално дека ќе прават грешки...

... и реков очекувам Фер и Коректна борба за титулата , борба во која ке судиските грешки ке бидат минорни и ке немаат влијание на крајниот епилог .

Брат, до сеа имаше толку многу грешки, што веќе тимовите без тие судиски грешки би биле па дури и до 5 места погоре, подоле на табелата.

Со оглед на толкуте грешки, не велам дека не е важно до крајот да нема ниедна, туку, веќе има премногу, така да не е битно дали до крај ќе ги има или не....:toe:

Инаку да би бил јас таму главен на италијанското калчо, би го ставил Колина да суди, и тоа на трибина ако треба, па дури и на телевизаја да гледа и да суди...
Оти овие судииве сеа ВЕЗА НЕМААТ......

не е проблемот во грешката туку во тоа што само за оние грешки за интер се креваше галама. зборам за медиумите во италија тука пред се . факт е дека рома оваа сезона има подобра игра од интер тоа го признавам но ако рома не ја освои сериа А тоа ке поради непостојаноста во играта ( имаа 0-2 со емполи за 15 минути 2 - 2 и да не зборам за утакмицата со интер кога мораа да победат со оглед на тоа што се беше на нивна страна во тој натпревар ).

не е проблемот во грешката туку во тоа што само за оние грешки за интер се креваше галама. зборам за медиумите во италија тука пред се . факт е дека рома оваа сезона има подобра игра од интер тоа го признавам но ако рома не ја освои сериа А тоа ке поради непостојаноста во играта ( имаа 0-2 со емполи за 15 минути 2 - 2 и да не зборам за утакмицата со интер кога мораа да победат со оглед на тоа што се беше на нивна страна во тој натпревар ).

Другар, само ќе влегуваме во препирки..Ама факт во секое првенство (плус, има огромен број судиски грешки ли се, наместени се...незнам)Тоа никој не го знае...Важно тие грешки влијаеле и врз севкупниот резултат и односот на тимовите на табелата)Епа сега Интер е прв и тој е на пик, на сите медиуми, на сите тимови..Кој и да беше, секој ќе беше..Мислиш да беше Рома прва, Морати немаше да се буни?Да беше Јувентус прв, со онолку пенали колку што му имаат досудено на Интер, немаше да скокаат против Јувентус(независно дали се или не се, дали се местени или не се местени, дали имало пенал или немало)Искрено правиме муабет!Дали ти cekic Интер да беше втор, Рома прва, на секој натпревар на Рома да и судеа пенал (некогаш круцијални моменти за натпреварот)независно дали постоеле или не, сепак се голема бројка на досудени пенали...Немаше да речеш, ај бе што е ова само на Рома и судат пенали, да му се плукнам на судиите,треба да се сменат?Немаше ова да го речеш, биди искрен..Еве сега на пример на наредниве утакмици,ви судат непостоечки пенали на Интер, и губи три утакмици, а Рома тепува 3 утакмици и оп второ место Интер..Нема да речеш дека судиите се клошари, а сега одговараат...

Другар, само ќе влегуваме во препирки..Ама факт во секое првенство (плус, има огромен број судиски грешки ли се, наместени се...незнам)Тоа никој не го знае...Важно тие грешки влијаеле и врз севкупниот резултат и односот на тимовите на табелата)Епа сега Интер е прв и тој е на пик, на сите медиуми, на сите тимови..Кој и да беше, секој ќе беше..Мислиш да беше Рома прва, Морати немаше да се буни?Да беше Јувентус прв, со онолку пенали колку што му имаат досудено на Интер, немаше да скокаат против Јувентус(независно дали се или не се, дали се местени или не се местени, дали имало пенал или немало)Искрено правиме муабет!Дали ти cekic Интер да беше втор, Рома прва, на секој натпревар на Рома да и судеа пенал (некогаш круцијални моменти за натпреварот)независно дали постоеле или не, сепак се голема бројка на досудени пенали...Немаше да речеш, ај бе што е ова само на Рома и судат пенали, да му се плукнам на судиите,треба да се сменат?Немаше ова да го речеш, биди искрен..Еве сега на пример на наредниве утакмици,ви судат непостоечки пенали на Интер, и губи три утакмици, а Рома тепува 3 утакмици и оп второ место Интер..Нема да речеш дека судиите се клошари, а сега одговараат...

Да беше Рома прва бар Јас ке плукав на Играта ( која само на 2-3 натпревара беше на ниво ) а не на Сенси или било кој друг , истото го правев години уназад истото и сега би го правел , у животов никад не сум ни помислувал на скандалозни сценарија ко Калчополи и никогаш истите не сум ги користел како изговор зашто Интер дишел зад грбот на Јуве , дури и се зачудив зашто Јуве со таков тим и такви играчи кои разараа низ Европа дозволиле да бидат вплеткани во еден таков скандал .

не е проблемот во грешката туку во тоа што само за оние грешки за интер се креваше галама. зборам за медиумите во италија тука пред се .

А знаеш зашто се крева галама? Зашто на секоја втора утакмица има судиски грешки во полза на Интер.

Да беше Рома прва бар Јас ке плукав на Играта ( која само на 2-3 натпревара беше на ниво ) а не на Сенси или било кој друг , истото го правев години уназад истото и сега би го правел , у животов никад не сум ни помислувал на скандалозни сценарија ко Калчополи и никогаш истите не сум ги користел како изговор зашто Интер дишел зад грбот на Јуве , дури и се зачудив зашто Јуве со таков тим и такви играчи кои разараа низ Европа дозволиле да бидат вплеткани во еден таков скандал .

Почитувам што си реален(штета малку се како тебе)..И јас како навивач на Јувентус бев шокиран од Калчополи,и верувај..Бев за секој што си местел да си го плати цехот..Нема љутиш, Јуве местеше, си изигра Сериа Б, минус титули, бодови итн итн знајме сето што беше...Местел, си заслужил си платил..Според мене нема мало и големо местење..Местењето е исто, дали си го направил за да земеш титула, за да наместиш утакмица за кладилница, или заради да покажеш надмоќ над конкурентите..Јувентус, го плати најголемиот цех од сите...Милан, Лацио, Реџина си ја спасија кожичката..Ама не би простил, искрено ако судиите во Италија повторно се купени од некој (мада кој и да сака нека е)...Казната на Јувентус тогаш не би постигнала никаков ефект,зошто само се сменале улогите....

прво јас не се бунам за судиите и за нивните одлуки ги имаше во корист на интер и ги имаше против.ме нервира само постојаниот медиумски притисок врз интер.( на што личеа изјавите на тоти во недлеата кога интер славеше 100 години постоење) а за тоа да ли би се бунел и би плукал против судиите не зашто интер во оваа сезона со овој состав и во оваа конкуренција не смее да има никакво оправдување (затоа и го признав поразот од ливерпул , без разлика на црвениот картон интер не заслужи да победи ) доколку биде интер втор без разлика на судиски грешки или пенали не верувам дека би се потресол многу ( ке боли да ) зашто интер со ваква игра и не заслужува да биде прв. е сега тоти и компанија можат да плачат колку сакаат но самите ќе си бидат криви ако рома не го осови скудетото ( кое би било засужено секако ). имаа многу многу шанси да бидат пред интер .

Првиот во првенството (ПОСЕБНО ВО ИТАЛИЈА) секогаш е на пик..АМА СЕКОГАШ...Независно дали е Јуве,Милан,Интер,Рома,Лацио,Пјаченца,Модена,Сиена,Каљари......Секогаш ќе биде поврзано со сплетки, секогаш ќе биде интересно...Да не реча:vozbud::vozbud:

Првиот во првенството (ПОСЕБНО ВО ИТАЛИЈА) секогаш е на пик..АМА СЕКОГАШ...Независно дали е Јуве,Милан,Интер,Рома,Лацио,Пјаченца,Модена,Сиена,Каљари......Секогаш ќе биде поврзано со сплетки, секогаш ќе биде интересно...Да не реча:vozbud::vozbud:

тоа ти е сериа А :) најинтересно фудбалско првенство во цел свет

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom