Италијански речник

• Креатор на темата Креатор на темата snoopy23
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 септември 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
aj ke ve zamolam ako moze nekoj da mi pomogne i da mi kaze na koja strana na internet mozam da najdam italiansko-makedonski i makedonski-italianski recnik help! treba mi mnogu :):toe:

Има во секоја поопремена книжара.
Каде тоа ти си побарал? :wink:

Да не отварам нова тема ќе ја оживеам оваа.
Дали знаете некое здружение на ученици/студенти поврзано со италијанскиот јазик?

Да не отварам нова тема ќе ја оживеам оваа.
Дали знаете некое здружение на ученици/студенти поврзано со италијанскиот јазик?

Имаш центар за италијански јазик ``Данте Алигиери`` ... се наоѓа кај Соборна негде, за тачно каде не знам.
Пиши поконкретно што ти треба, може и да ти помогнам.

Имаш центар за италијански јазик ``Данте Алигиери`` ... се наоѓа кај Соборна негде, за тачно каде не знам.
Пиши поконкретно што ти треба, може и да ти помогнам.
Некој таков центар каде комуницираат врсканеамшто прават, ама да е на италијански. Сакам да го вежбам италијанскиов, а заебано е, не е распространет како англискиот.

Некој таков центар каде комуницираат врсканеамшто прават, ама да е на италијански. Сакам да го вежбам италијанскиов, а заебано е, не е распространет како англискиот.
зачлени се на некој италијански форум- од тоа подобро здравје

Аха. Тоа го немаш ваму ама имаш можност да зимаш списанија,книги,брошури итн. Можеш исто да одиш на манифестациите што ги организира италијанската амбасада во Скопје, а ги има доста. Тоа ќе те кошта 100 денари годишно колку што се плаќа за членство.
А за вежбање на јазикот запиши се на курс, друго нема.

Аха. Тоа го немаш ваму ама имаш можност да зимаш списанија,книги,брошури итн. Можеш исто да одиш на манифестациите што ги организира италијанската амбасада во Скопје, а ги има доста. Тоа ќе те кошта 100 денари годишно колку што се плаќа за членство.
А за вежбање на јазикот запиши се на курс, друго нема.
Идам на курс, али моите се ќенкала па напињаат за extra curricular activities за да не сум го забораел јазикот. За џабе ли пари фрлале.
зачлени се на некој италијански форум- од тоа подобро здравје
Интересна идеја. Поштуем.

Идам на курс, али моите се ќенкала па напињаат за extra curricular activities за да не сум го забораел јазикот. За џабе ли пари фрлале. Интересна идеја. Поштуем.
Барај ја Бебуш од форумов, и терај со неа барем ќе си помагате со италијанскиот јазик... ако ме имаш на мсн пиши ќе ти кажам детали

Јас живеам у Италија веке 4 ипол години па верувам дека можам да ти бидам од корист... пушти ми тоа шо имаш за превод и јас ке ти го преведам...

Барај ја Бебуш од форумов, и терај со неа барем ќе си помагате со италијанскиот јазик... ако ме имаш на мсн пиши ќе ти кажам детали
Детали за бебуш? Do tell! xD Ја иам бебуш на мсн уживај, ќе напраам муабет, фала шо посочи :)

Здраво. Ако има некој што е на италјански ако може да ми помогне да ми преведе од една сервисна книшка за кола што улје е користела не можам ништо да разберам од зборовите.5/6 зборчиња се .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom