Главниот проблем во Лока е што едноставно не знаат да градат софтвер. Тоа е алфа и омега у приказната. Главниот виновник за тоа е дотичниот Ricardo со Ф дијагноза.
Од низа муабети, и јас имам слушнато за тој Ricаrdo Grizonic, невиден глупак и шарлатан бил, многу луѓе се жалат од него.Идел тука ќе направел смут у МК делот на фирмата и си одел. Главно луѓето се жалеле на булинг, мобинг и манипулација. Имало и докази за тоа ама :
- HR не постапува и ги турка во фиока предметите.
- Управителката корумпира Трудова инспекција за да никој не постапува у Македонија.
- ја кријат работата
.
.
.
Никој ништо не прави!!!!
Ви звучи познато?
Да не заврши како случајот со Росица ова. И пак да не има по медиуми. Нек си преземат мерки тоа дремките од управители во Лока додека не е предоцна. Човекот е пријавуван, прави зло, а тоа се толерира на очиглед на сите. Нека не се прават наудрени.
Наводно овие со пријавите му шепнале нешто па Ricardo се плашел да доаѓа во Скопје после сите зулуми што ги правел па сега го немало и канел гости таму да одат кај него. Типичен квази џепарош.
Ја избегаваат Македонија у широк круг и слетале во Грција директ за тим билдингот годинава со ЦЕОто бидејќи има пријави за нив меѓу другото и за затајување данок.(Многу малку добивка пријавила Лока за 2024-та година - само окулу 15 илјади евра според нивни предметки) и парите ги испумпувале надвор преку фиктивни трошоци и фиктивни сертификати за да не платат тука во Македонија данок, или да платат многу малку.
Изорани се како бавча ама не сфаќаат. Уште ќе се отвора пандорината кутија и ќе смрди ќе труе на гериз. РлДатикс, дамилах и другиве што ги збориме ИТ фирми се мала беба за овие.
Инаку овој дотичниов и гореспоменатиот е мрсно копиле у секој случај и имал одврзани раце од СЕО-то да праи што сака демек никој ништо не му можел. А не се свесни дека ова е Балкан.
Којзнае како станал engineering lead и како им се продал на Лока во Португалија пошо претходно има работено како нафташ, во Shell. Идиот тежок. Психо. Да не го оставиш мрсулот на него.
За жал има многу лингурски позиции во ИТ.Сведоци на тоа сме секој ден
тие “лидери” на тие лингурски позиции не работат ништо и за жал дремат по колови. Едноставно нема никаков бенефит од нивната работа ниту пак има некаков импакт врз организацијата. Си се јачаат и билдаат меѓу себе по принципот “Јас мене војводо ти мене сердаре” а нема кој да им каже дека живеат на облаци. Лупнал статус jack of all trades a незнае два реда код да напише, го јачаат само другарите од работа и го чукаат по рамо дека е најдобар. Си пишуваат посвети и си се тагираат на слек и линкедин демек прејаки сме.
Дел од нив ептен многу знаат да праат садистички притисок и не го почитуваат ЗРО а згора на тоа некои гревови прават и криминал и кривични дела on the job.
Едноставно правилата у МК важат исто за бурекчилница и ИТ фирма ама ОНИ тоа не го сфаќаат бидејќи се презафатени со тоа што се многу “јаки”
Како овие на пример
А за ова немам зборови. Ги утепа брату!!! Има ли некој во ИТ секторов што не е криминален и не корумпира !??? Ужас