Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ова е добар начин на исхрана за дефиниција:

PON -PET
1.Kafe ili kofein
2.trening na prazen stomak (18g.BCAA)
OBROK 1 oves so protein, bademi,lesnici
kompleks vitamini I minerali
OBROK 2 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 3 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 4 Omega 3 kapsuli I banana
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb
SABOTA
1.Kafe ili kofein
OBROK 1 plazma so protein, bademi,lesnici
OBROK 2 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 3 200 g meso , 60g oriz,salata
OBROK 4 200 g meso, salata so mas.maslo, edna raka apetisani
OBROK 5 2 jajca, 5 belki , parce leb, jogurt

Dobro bi mi dosol sovet, ova e od drugar, koj go nasol ova na net :)

Pozdrav
зашто се дефинираш зима пред нова година :LOL:

Пресметај калории иначе тежко да се каже, оброк 5 леб? навечер? во банани исто има многу шекер и калории... замени ги со некое јаболко подобро
Маслиново масло пази исто во 100гр/мл имаш скоро 1к ккал
Витамински комплекси обично наутро се пијат по 1 таблета доволно е

зашто се дефинираш зима пред нова година :LOL:

Пресметај калории иначе тежко да се каже, оброк 5 леб? навечер? во банани исто има многу шекер и калории... замени ги со некое јаболко подобро
Маслиново масло пази исто во 100гр/мл имаш скоро 1к ккал
Витамински комплекси обично наутро се пијат по 1 таблета доволно е

Знам дека зима е период на маса, меѓутоа сум во некој период во кој мислам дека треба да се дефинирам.

Ќе пробам некоја комбинација да направам со советите кои ми ги дадовте.

Што значи ова високо жива и дали некој имал проблем од јадење секој ден туна?
813f935e676bb341293a9227c40e1116.jpg
34f7c9c4dafa43cac84517a02726c37b.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Јaди сaрдини нaместo тунa.

Лoгикaтa е декa сaрдините се мaли риби a тунaтa е пoгoлемa и имa пoгoлемa сoдржинa нa живa (јaде пoмaли риби). Имaше и некoе нaучнo истрaжувaње штo гo пoткрепувa oвa, изгуглaј гo имa нa нет.

Плус сaрдините се пoбoгaти сo Oмегa 3 и пoвкусни зa гoре-дoле истaтa ценa - вин-вин.

Јaди сaрдини нaместo тунa.

Лoгикaтa е декa сaрдините се мaли риби a тунaтa е пoгoлемa и имa пoгoлемa сoдржинa нa живa (јaде пoмaли риби). Имaше и некoе нaучнo истрaжувaње штo гo пoткрепувa oвa, изгуглaј гo имa нa нет.

Плус сaрдините се пoбoгaти сo Oмегa 3 и пoвкусни зa гoре-дoле истaтa ценa - вин-вин.
Завчера видов дека имаат свежи во Капитол во Рамстор, 200 денари за кг, ама колку што ги забележав не се чистени, треба сам да ги чистиш цревата и тн.

6 порции месечно лошо ако е ова точно тешко мене...
7bba94fbac601f9ef2019db0af069162.jpg

6 порции месечно лошо ако е ова точно тешко мене...
7bba94fbac601f9ef2019db0af069162.jpg

уште да пишувале на конзерви каква туна е внатре )), а ако пишуваат оди провери дали е така)
Јас конзерви скоро и не јадам, си земам замрзнат ослич го купувам и понекогаш свеж лосос тоа

уште да пишувале на конзерви каква туна е внатре )), а ако пишуваат оди провери дали е така)
Јас конзерви скоро и не јадам, си земам замрзнат ослич го купувам и понекогаш свеж лосос тоа
ima i przeni ribi edno parce 150 grama 120 denari panga i oslic. pretezno takvi zemam a tunata ja otfrliv skroz odkako procitav na forumot sojma vnatre. zemav kamko tuna od kam uba e vkusna e ama ne se za sekoj den

ima i przeni ribi edno parce 150 grama 120 denari panga i oslic. pretezno takvi zemam a tunata ja otfrliv skroz odkako procitav na forumot sojma vnatre. zemav kamko tuna od kam uba e vkusna e ama ne se za sekoj den
па тие пржените се пржат во масло нели? и масло не го менуваат со денови, најубаво или на скара пржени или во фурна дома), многу е едноставно да се готват дома - земаш ослич замрзнат, го одмрзнуваш малце го миеш му ставаш малце сол, пипер и едно парче лимон ги завиткуваш во фолија и 20-30 мин во фурна на 180С, исто така и лосос го готвам, лесно вкусно нема ни масти ни ништо

па тие пржените се пржат во масло нели? и масло не го менуваат со денови, најубаво или на скара пржени или во фурна дома), многу е едноставно да се готват дома - земаш ослич замрзнат, го одмрзнуваш малце го миеш му ставаш малце сол, пипер и едно парче лимон ги завиткуваш во фолија и 20-30 мин во фурна на 180С, исто така и лосос го готвам, лесно вкусно нема ни масти ни ништо

Не само пржењето е проблем таму, пишал дека купува панга а прекинал со туна откако прочитал на форумов што има внатре

Да прочитал за пангата што се не пишува по интернетов..

Од кај ги земате ослич рибчинава најчесто и што нутритиви имаат?

Naskara se prleceni ne przeni gresno pisav a inace se vkusni imat i losos gotovi ima i oslic isto peceni sa gledam pocnaja da nosat gotovi se so zacini samo da gi ispecis ke gi probam denovive[DOUBLEPOST=1512333800][/DOUBLEPOST]
Vo vero brat. Ima i vo timex ama odttamu saka pazenje. Vo 100 grama 22 gr protein vo oslicot kako sto pisuva

Naskara se prleceni ne przeni gresno pisav a inace se vkusni imat i losos gotovi ima i oslic isto peceni sa gledam pocnaja da nosat gotovi se so zacini samo da gi ispecis ke gi probam denovive[DOUBLEPOST=1512333800][/DOUBLEPOST]
Vo vero brat. Ima i vo timex ama odttamu saka pazenje. Vo 100 grama 22 gr protein vo oslicot kako sto pisuva
поховани се тие филети, не се на скара ако зборуваш за тие со презла.[DOUBLEPOST=1512336229][/DOUBLEPOST]
https://www.seafoodsource.com/seafood-handbook/finfish/hake#nutritionFacts

Јас земам најчесто филети од КАМ, лесни ми се за печење, 4 парчиња имаш за сто триесетина денари, по две на оброк ми се топ во комбинација со салата и ориз, а ги печам 10-15 минути во фолија со лукче, магдонос, бибер во рерна.

Последно уредено:
Уфффф, ова е добра бројка на протеини, што тотално би ми помогнала во зимскиов bulk...

поховани се тие филети, не се на скара ако зборуваш за тие со презла.[DOUBLEPOST=1512336229][/DOUBLEPOST]
https://www.seafoodsource.com/seafood-handbook/finfish/hake#nutritionFacts

Јас земам најчесто филети од КАМ, лесни ми се за печење, 4 парчиња имаш за сто триесетина денари, по две на оброк ми се топ во комбинација со салата и ориз, а ги печам 10-15 минути во фолија со лукче, магдонос, бибер во рерна.

Можам да замислам каков вкус има уште сега, јас вака слично правам скуша (само додавам лимон) кога правам само за мене, поготово со ориз и златна мешавина бомбона...

Дали има некаков ефект доколку пред тренинг се пие кафе, пример Nescafe 3 во 1 или слично? Лично неам осетено некоја промена... А и незнам каков ефект се постигнува во споредба со pre - workout зашто неам пиено pre workout досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom