Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак би се придржувал до месото :)
Сепак, шеќерчето и проблемите ќе си продолжат и ќе си рационализираш дека е од мн работа стрес итн. :)

Сепак, шеќерчето и проблемите ќе си продолжат и ќе си рационализираш дека е од мн работа стрес итн. :)
Е ако де и доктурите треба да работат нешто, шо ќе му правам на парите иначе ;)

не сум веган, дневно по едно прасе јадам :), и јас имам такви мисли дека ако сменам на таква исхрана ке се осекам послабо ама мислам дека од старт си ставаме лимит во психата. Како и да е во план ми е барем да пробам почетокот сигурно ке биде тежок ама би требало да си дојде на своето.
@Psyside
за почеток се важи ли 50-50 месојад/веган :)
Не биди “веган“.
Не мора да паднеш под одредена група, тоа шо ќе “си“ не мора да е објаснето со еден збор.

Едноставно не јади месо јади си јајца и млеко и млечни производи и риба и ете ти протеин без месо, шо е најшит делот од бодибилдерска исхрана реално.

Она кога мислиш дека се раниш здраво :icon_lol::(

Она кога мислиш дека се раниш здраво :icon_lol::(
That Sugar Film gledaj go ako go nemas gledano, kako za tebe e.

Avstraliski dokumentarec, interesno snimen. Covekot na pocetok se hrani paleo, organski i se toa i vodi zdrav zivot.

Zema da pravi eksperiment vrz sebe. Pocinja da vnesuva dnevno po 40g seker, i toa od tzv. 'zdravi hrani' niskomasleni kako na primer blendirano ovosje - smoothies.

Na kraj na eksperimentot covekot se testira, i ima zamastena jetra, pokacena tezina i psiholoski e padnat i letargicen.

A najinteresno e sto jade ISTO kalorii kolku sto vnesuval prethodno.

Pogledni go, mn interesen film. :)

That Sugar Film gledaj go ako go nemas gledano, kako za tebe e.

Avstraliski dokumentarec, interesno snimen. Covekot na pocetok se hrani paleo, organski i se toa i vodi zdrav zivot.

Zema da pravi eksperiment vrz sebe. Pocinja da vnesuva dnevno po 40g seker, i toa od tzv. 'zdravi hrani' niskomasleni kako na primer blendirano ovosje - smoothies.

Na kraj na eksperimentot covekot se testira, i ima zamastena jetra, pokacena tezina i psiholoski e padnat i letargicen.

A najinteresno e sto jade ISTO kalorii kolku sto vnesuval prethodno.

Pogledni go, mn interesen film. :)

Што сакаш да кажеш биди малце појасен.

Mislam deka ke ti bide interesen filmot, bidejki si navlezen vo zdrava ishrana, a problematikata sto ja obrabotuva filmot se sovpaga so tvoite sfakanja za ishranata.

Zaradi toa ti go preporacav.

Mојот коментар беше ироничен, заради тоа што девојката од видеото не гази кога се работи за исхрана, во тој контекст беше мојот коментар, a доколку во документарецот рандом ликови "докажуваат" дека овошјето е штетно како и смутис, и го ставаат на исто ниво со процесираниот шеќер, онда нема поента да се гледа. Тоа може да биде случај само ако:

a) Веќе си пре-диабетичар/резистентен на инсулин кога ќе ја почнеш таа диета
b) Продожуваш да јадеш диета која содржи се лошо, а само си додал по некој смути
c) Глуп си и блендаш еден тон банани, урми и овошје со голема количина на јаглехидрати и висок гликемичен и инсулински индекс.

Фората е 2 недели да идеш со спори јаглехидрати, или храна првично базирана на растенија, или целосна веган диета.

Mојот коментар беше ироничен, заради тоа што девојката од видеото не гази кога се работи за исхрана, во тој контекст беше мојот коментар, a доколку во документарецот рандом ликови "докажуваат" дека овошјето е штетно како и смутис, и го ставаат на исто ниво со процесираниот шеќер, онда нема поента да се гледа. Тоа може да биде случај само ако:

a) Веќе си пре-диабетичар/резистентен на инсулин кога ќе ја почнеш таа диета
b) Продожуваш да јадеш диета која содржи се лошо, а само си додал по некој смути
c) Глуп си и блендаш еден тон банани, урми и овошје со голема количина на јаглехидрати и висок гликемичен и инсулински индекс.

Фората е 2 недели да идеш со спори јаглехидрати, или храна првично базирана на растенија, или целосна веган диета.
Ja promasi poentata.

Vo dokumentarecot ne kazuva samo deka smutito ima mnogu seker, tuku pravi sporedba so jadenjeto na ovosje i kako hranlivite vlakna sami te sprecuvaat da konzumiras tolku ovosje kolku vo smutito.

Poentata e deka samiot organizam te sprecuva da izedes tolku ovosje kolku vo smutito - a so toa i da vneses tolkava kolicina na jaglehidrati.

Најголемите проблеми доаѓаат од соковниците, тоа е чист шеќер, блендерите не ги уништуваат влакната - ама ја сфаќам поентата.

@Psyside
Ај ако имаш некоја препорака од зачини, суплементи, храна за joint health ? И што мислиш за глукозаминот како суплемент и негова редовна употреба ?

@Psyside
Ај ако имаш некоја препорака од зачини, суплементи, храна за joint health ? И што мислиш за глукозаминот како суплемент и негова редовна употреба ?

Еве суплементи - add to cart само. Осетно подобри од глукозамин.

Зачини од виола продавниците, турмерик, ѓумбир, црно семе, каранфилче. Храна - спори јаглехидрати, и веган или доминатно базирана на растителна храна.

Еве суплементи - add to cart само. Осетно подобри од глукозамин.

Зачини од виола продавниците, турмерик, ѓумбир, црно семе, каранфилче. Храна - спори јаглехидрати, и веган или доминатно базирана на растителна храна.
Dali od ova stranica mozi da se poracvat proteini gejneri amino ? Se plajka carina nesto ili ne

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom