Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
ај едно прашање можеби глупаво али битно јас не знам како е исправно
Во врска со лененото семе, турам наутро во овесните снегулки по 1 супена лажица ленено семе, али во зрно (од зегин го земам), е сега како и да го жвакам поголем дел се голта како цело зрно.
Дали има потреба да го мелам или и вака би го обработил добро организмот? Ако има потреба идеја со што може да се сомели

Во врска со лененото семе, турам наутро во овесните снегулки по 1 супена лажица ленено семе, али во зрно (од зегин го земам), е сега како и да го жвакам поголем дел се голта како цело зрно.
Дали има потреба да го мелам или и вака би го обработил добро организмот? Ако има потреба идеја со што може да се сомели
Ostavi go 30 minuti vo casa voda pred da go jades. Na taj nacin ke omekne, ke stane ligavo. Pa vo zeludnikot podobro ke se obraboti.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Доволно е лененото да го исплакнеш само под млаз вода, немора 30 мин да стои во вода.

Доволно е лененото да го исплакнеш само под млаз вода, немора 30 мин да стои во вода.

Го оставам јас во овесните снегулки да кисне заедно со нив во јогурт ама некако слабо ми омекнува.

Го оставам јас во овесните снегулки да кисне заедно со нив во јогурт ама некако слабо ми омекнува.
Ако де, напрај и вака како што ти кажав. Некои го земаат насабајле на гладно по една кафена лажичка зашто подобрува работа на цревата итн итн.

Најдов мелено ленено семе за 55 денари 180 грама. Е сега ова беше во една локална продавница што е една од најскапите, сигурно може да се најде и за под 50. Горе-долу исплатливо е, мислам дека немеленото беше 25 денари 100 грама.

Најдов мелено ленено семе за 55 денари 180 грама. Е сега ова беше во една локална продавница што е една од најскапите, сигурно може да се најде и за под 50. Горе-долу исплатливо е, мислам дека немеленото беше 25 денари 100 грама.

Не е препорачливо меленото ленено семе, јас разговарам со еден доктор поради друга причина и за друга намена и ми велеше во никој случај да не сум земал мелено....тогаш не се заинтересирав подетално поради која причина...

Не е препорачливо меленото ленено семе, јас разговарам со еден доктор поради друга причина и за друга намена и ми велеше во никој случај да не сум земал мелено....тогаш не се заинтересирав подетално поради која причина...

Си требал да прашаш, вака ми нема логика некоја а цело а мелено треба исто да е, ако не е обработувано на друг некаков посебен начин освен што е мелено. Нека кажат поупатените :)

edit - Во Тедико најдов мелено ленено семе за 47 денари 250 грама.

добро ли е што додавам по 3 лажици од овесни никулци во муслите сабајле?

Луѓе дајте совет/совети... Секаде сум слаб... Раце, нозе, граден кош ребра ми се познаваат а само на стомакот имам сало... Што да вежбам,јадам итн. Ви благодарам однапред. :)

Луѓе дајте совет/совети... Секаде сум слаб... Раце, нозе, граден кош ребра ми се познаваат а само на стомакот имам сало... Што да вежбам,јадам итн. Ви благодарам однапред. :)

Се ќе вежбаш а ќе јадеш повеќе протеини.

Можеби е глупаво прашањето, но од утре почнувам со креатин монохидрат, 2 пати на ден, 5 грама пред и 5 грама по вежбање. После вежбање си правам шејк whey protein, банана и малку овес во млеко. Ме интересира кога и како да го испијам креатинот после тренинг? На кутијата пишува на гладен стомак да се зема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom