Исус контра неговото семејство

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Шом повикал Исус и молитва кон бога - не бил атеист. Атеист е некој кој смета дека не постои бог. Не можеш да повикаш нешто што не постои. Али како и да било стравот од смртта го тера чоека да поверува во се и сешто, знаеш ли колку случаеви на оздравување од тешки смртоносни болести има во овие 7 милијарди народ?? Индијци кои оздравеле од тешки болести? Атеисти, Кинези, пагани Јапонци, Саудијци... опоравени, спасени, со чудо излекувани... тоа е се знак дека постои Буда, Шива, Алах, и куп други богови на кој секој од нив се повикува. На другар ти му помогна Исус на некој во Јокохама Буда на некој во Исламабад- Алах.

Сега ми текна... а како ви текна баш Исус да го повикате. Ако двајцата бевте атеисти, би требало да ви е сеедно кој богови ќе повикате. Шо ве натера баш Исус да го одберете??

Шом повикал Исус и молитва кон бога - не бил атеист. Атеист е некој кој смета дека не постои бог. Не можеш да повикаш нешто што не постои. Али како и да било стравот од смртта го тера чоека да поверува во се и сешто, знаеш ли колку случаеви на оздравување од тешки смртоносни болести има во овие 7 милијарди народ?? Индијци кои оздравеле од тешки болести? Атеисти, Кинези, пагани Јапонци, Саудијци... опоравени, спасени, со чудо излекувани... тоа е се знак дека постои Буда, Шива, Алах, и куп други богови на кој секој од нив се повикува. На другар ти му помогна Исус на некој во Јокохама Буда на некој во Исламабад- Алах.
Како што реков ,,Доколку постоиш направи чудо и ќе веруваме дека постоиш'' Уште не верувавме
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:37 PM ---
Сега ми текна... а како ви текна баш Исус да го повикате. Ако двајцата бевте атеисти, би требало да ви е сеедно кој богови ќе повикате. Шо ве натера баш Исус да го одберете??
епа брат,за да вратиш живот се би направил,ако не си човек не го прави тоа,ја го напраив и бев спремен на се и успеав

Како што реков ,,Доколку постоиш направи чудо и ќе веруваме дека постоиш'' Уште не верувавме

Мојот приател , верник кого и го гибав заради тоа, загина пред 12 години во собраќајка. Имаше тешки повреди воланот му се наби во предниот дел од телото... умре по 3 дена од последици.
Имаше 29 години. Дури и на синот му даде име шо асоцира на христијанство. Во тие 3 дена мислам дека и тој и сите негови блиски и попови (беше редовен в црква) и секој шо го знаеше него се помоли за да се извлече
Шо знам за некој постои Исус за некој не.... Како лотарија е бе... некогаш без добивка ти е ливчето....

Не можам а да не ми текне во овој момент на Тоше... и на дело и во срце и во душа и во песна христијанин и верник и доброчинител. А загина со смачкана глава на мрачен автопат.
А ќе ми текне и на некои кои не заслужуваат да живеат онолку колку живееле
Дали ти ете сега ко поверува, гледаш некое правило или шема во Исусовото докажување дека постои??

Мојот приател , верник кого и го гибав заради тоа, загина пред 12 години во собраќајка. Имаше тешки повреди воланот му се наби во предниот дел од телото... умре по 3 дена од последици.
Имаше 29 години. Дури и на синот му даде име шо асоцира на христијанство. Во тие 3 дена мислам дека и тој и сите негови блиски и попови (беше редовен в црква) и секој шо го знаеше него се помоли за да се извлече
Шо знам за некој постои Исус за некој не.... Како лотарија е бе... некогаш без добивка ти е ливчето....

Не можам а да не ми текне во овој момент на Тоше... и на дело и во срце и во душа и во песна христијанин и верник и доброчинител. А загина со смачкана глава на мрачен автопат.
А ќе ми текне и на некои кои не заслужуваат да живеат онолку колку живееле
Дали ти ете сега ко поверува, гледаш некое правило или шема во Исусовото докажување дека постои??
Тоа е Божја волја

let shto mislish ., /vo nikoj sluchaj ne ti posakuvam losho/.....dali tvojata familija ke plache dokolku neshto ti se sluchi sega /skraja da e / ili koga ke zaminesh kako starec

zhivotot e eden zaeban igrach i ne znaesh vo koj moment ke te iznenadi ili zezne ., no otkako ke pukne tapanot nema veke kaenje ., ima samo baranje na oprost...........do bilo kogo..
Ние сме атеисти и плачиме по погреби зато што знаеме дека е тоа крај.
Да бев сигурен дека смрта е премин во подобар свет и дека еден ден сите ќе бидеме таму заедно.... не знам не ми изгледа ко за плачење.

Кога бев атеист како тебе исто се однесував како тебе,но кога другар ми беше на работ на смртта повикавме кон Бог со зборовиве ,,доколку постоиш направи чудо и ќе веруваме во тебе'' и потоа се случи чудо. Од тој ден почнав да верувам во Исус и многу посреќен живот имам! Се надевам и се молам за тебе и ти да сватиш за некои работи и да не одиш на погрешен пат
Значи веруваш заради тоа чудо.
Дали другар ти го однесовте на лекар или сам Бог го излечи?
Ако го однесовте на лекар не е чудо.

Тоа е Божја волја
Тоа е карактер.
Чоек кој има добар карактер е добар. Постојано
Чоек со лош карактер е лош. Постојано.
Бог велиш сака на некој лош чоек ќе му подари милиони, успех и долг живот, на друг болести и патњи, ќе напраи цунами и ќе издави 300.000 луѓе во еден ден, ќе здрма земјотрес, негде ќе прати убава клима родна година, негде суши и глад, негде здравје негде болести....... никогаш не си сигурен дал ќе убие или награди.

Кога би имал чоек в комшии или во малата за кој никогаш не знаеш дал ќе ти рече добар ден со осмех ил ќе ти се фрли со кујнски нож да те коли мислам дека брзо би го сместиле на соодветно место. Неурачунлив бе!

Значи веруваш заради тоа чудо.
Дали другар ти го однесовте на лекар или сам Бог го излечи?
Ако го однесовте на лекар не е чудо.
Бог е семоќен,што не е јасно тука? :)

а за шо ја користи таа моќ?

не сваќаш некои работи,гледам умот ти е препловен со информации
мое беше да ти кажам а ти дали ќе веруваш не се замарам
Инаку за прашањето,ти што мислиш за што? ако почнам ја да ти давам примери цела ноќ ке треба да се утепам од пишување,дај земи чити библија со двете очи и ќе ти станат нештата појасни

не сваќаш некои работи,гледам умот ти е препловен со информации
мое беше да ти кажам а ти дали ќе веруваш не се замарам
Инаку за прашањето,ти што мислиш за што? ако почнам ја да ти давам примери цела ноќ ке треба да се утепам од пишување,дај земи чити библија со двете очи и ќе ти станат нештата појасни
Во светот не постои некој принцип на добро кој владее... не постои ни зло кое владее. Тоа е измешано без никакво правило и шема. Верник може само да каже “детето добро младо а умре - божја воља, стариот злосторник живее 100 години - божја воља, во сомалија децата умираат од глад - божја воља, цунами уби 300.000 души, деца старци млади.. - божја воља, бил гејтс заработил 60 милихарди долари - божја воља, фатиф на спортска 2000 евра - божја воља, ми ја чукнаа колата на паркинг - божја воља, си фатиф љубовница - божја воља“ нема врска дал е праведно или не логично или не на арно или на лошо.....
Македонија беше под турско ропство 5 века измачувана грабена убивана силувана... божја воља..... ќе влезе некој в спална и ќе ја начека жената под комшијата и ќе рече - божја воља

Ние сме атеисти и плачиме по погреби зато што знаеме дека е тоа крај.
Да бев сигурен дека смрта е премин во подобар свет и дека еден ден сите ќе бидеме таму заедно.... не знам не ми изгледа ко за плачење.

shto e pochetok a shto kraj., i ili obratno seedno., ....shto e postaro kokoshkata ili jajceto.,

a toa deka plachete samo glumite plachenje .,a za onoa vistinskoto ., plachenje .,., za bilo shto nikoj neznae koga ke mu dojde redot., tuku aj vreme e za drugi raboti ., pozdrav do site:coffee::D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom