Испратете го вашето име на Марс!!

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
30
НАСА во 2011 година на Марс ќе го испрати вселенскиот ровер Mars Science Laboratory кој ќе ги врши неопходните истражувања на Црвената планета. Освен овој научен потфат, НАСА на сите Земјани им овозможи да станат дел од историјата, така што заедно со роверот на Марс ќе ги испрати и имињата на сите кои ќе се пријават.
rover-Mars-Science-Laboratory-1.jpg
Сите имиња кои ќе се испратат преку сајтот на НАСА, ќе бидат меморирани во посебен микро чип и вградени во ова возило, специјално направено за истражувањето на Марс. Доколку до него дојде некоја вселенска супер-раса, на него ќе најде податоци за околу 200.000 љубопитни Земјани.
nasa4.jpg
На сајтот на НАСА е поставен формулар кој може да го пополни кој сака, а во моментов се пријавени над 174.330 лица кои сакаат нивното име да се најде во Вселената. Ви препорачуваме да побрзате, бидејќи никој не знае колкав простор е резервиран за имињата.
rover-Mars-Science-Laborato.jpg
НАСА ова го правеше и претходно, па така имињата на многу луѓе веќе се на Марс, благодарение на чипот кој го понесе роверот Phoenix.

http://www.idividi.com.mk/Futurama/Planeta/540487/index.html

*****************************************************************************************

Јас го испратив, а си добив и сертификат. :)

Маркетиншки трик за и онака непопуларните проекти на наса. Патем многу глупо.

Јас се пријавив али сепак никој не ми гарантира дека моето име ке биде запишано на тој микрочип, кој дали и ке биде пратен на Марс.

Ne im davam moi podatoci na Amerikancite, ke cekam Rusite da odat pa ke im pratam na kirilica :)

И ја,ова америте не примаат со кирилица,а ја не знам со други букви да си го напишам името :)

E ne znaev ni jas ama eve mi go haknaa PS-to i sega ne mozam da pisuvam kirilica :) Ama ne se davam, sea ke go viknam Medvedev da go resi problemot, pa koga ke zavrsi ke ti se javam da pratime:icon_bigg

Сака и на кирилица бе... Јас на кирилица го пишав :)

Го пишав моето на кирилица и ми го прими.
Mars here I come. :)

ти овде на форумов не пишуваш кирилица а не пак на русите да им пракаш :)

E ne znaev ni jas ama eve mi go haknaa PS-to i sega ne mozam da pisuvam kirilica :) Ama ne se davam, sea ke go viknam Medvedev da go resi problemot, pa koga ke zavrsi ke ti se javam da pratime:icon_bigg

:):):)

Инаку и јас моето го пишав со кирилица :)

Некои работи не се купуваат со пари :)

Не разбирам ништо. Што ако ги носат нашите имиња во некој чип? Ќе бидат оставени негде...? Или што?

И јас го пишав моето име..

pio pzs
You are part of history!
Your name will be carried to Mars on a microchip
carried by NASA's Mars Science Laboratory rover.

Certificate number: N2M400353520
Date: July 19, 2
јухуууу:vozbud::vozbud:

You are part of history!
Your name will be carried to Mars on a microchip
carried by NASA's Mars Science Laboratory rover.
Нека се пазат чудовиштата таму:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom