Испити на крај на година во средното и основното образование

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе средношколчиња избудалени....

Абе добро кој ви го пере мозокот за да излегувате по улици и да мавате со јајца???

Кај се преставниците на средношколска(таа цицлестата со плава штабска книшка)??

И ЗОШТО НЕ СЕ ПОНАШАТЕ КАКО ЗРЕЛИ ЛУЃЕ, А НЕ КАКО ПЛЕМЕ КОЕ ПРВ ПАТ ЗДОГЛЕДУВА ЦИВИЛИЗАЦИЈА!!!

ПРОТЕСТИТЕ ПРАВЕТЕ ГИ СО БОЈКОТ НА НАСТАВАТА,А НЕ СО УРЛАЊЕ И СРАМЕЊЕ НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ!!!

Зошто да ги срамиме родителите?Срам ли е тоа да застанеш на улица и со мирен протест да го искажеш твојот револт?

Зашо да дојдат 4-та ??

Вие дојдофте коа ние протестирафме ??

Да се соберефме у вторникот сите ќе напраефте нешо ,сеа касно е 4-та се извадија другите ке ги праат тестовите.

Бевмо у Вторникот свите..
Не протестираја само матуранти ка што се испофалија..
Да не излезевмо масовно ни вас немаше ништо да ви дада
Како и да е свите смо у иста каша, мислим дека треба барем еднаш да се држимо свите заедно и да не попуштамо :smir:

Ништо не бидува од штрајкот денес. Само ЈБТ се пред министерство, Орце и Карев се на екскурзија. Останатите се на часови ..:kesa:

Јас бев вчера на состанок за претседатели и ни кажаа се` во врска со екстерните.

Како прво, заборавете на тоа дека ќе се види кој учел кој не, затоа што професорите од училиштата ќе ги прават тестовите, не министерство. Што значи дека кој има намера да ги дознае прашањата, ќе ги дознае. Ќе ни биде кажано кои предмети ќе ги полагаме 10 дена пред тестовите, што значи ќе полагаме последната учебна недела а оцените до 1 јуни треба да се ставени, а нема да се заклучени.

Тестот нема да биде цел пред вас, што значи, во 9.00 часот на пример ќе ви стигне првото прашање, треба да го штиклирате и да чекате на пример 2 минути додека дојде другото прашање. Ќе има верувате или не, 34 прашања со 4 понудени одговори. Во една училна ќе полагаат 34 деца, ако сте во клас што брои повеќе пд 34, ќе ве поделат на два дела во две училни. Еден клас полага еден ден. Вчера професорите предадоа листи на кои класови предаваат, така да, ако сте на пример гимназија математичко Б само вашиот клас во школо на таа насока, 90 посто е веројатноста да полагате биологија и хемија.

Во врска со датата на полагање, можете да не полагате првиот пат, да се направите болни (што кај мене цело школо ќе го направи тоа) и да полагате во друг испитен рок.

Ете тоа, се надевам не испуштив нешто, ако ми текне ќе постирам пак.
34 прашања тие се ненорамлни , утре продолжува штрајкот.Во Струмица денес имаше многу народ , утре ќе има уште повеќе.

34 прашања тие се ненорамлни , утре продолжува штрајкот.Во Струмица денес имаше многу народ , утре ќе има уште повеќе.

У колко ќе е утре Столе,знаа ли се?

Утре продолжуваме сигурно! Додека не се исполни тоа што го бараме, нема да престане штрајкот! Кога можеа наставниците зимава да штрајкуваат за да имаат поголеми плати, и ние имаме право да се побуниме за тоа што не ни се свиѓа!
Но ова ова мавање со јајца и некултурно однесување, воопшто нема да ни помогне! Треба само мирен протест со блокада на часовите...

Абе добро кој ви го пере мозокот за да излегувате по улици и да мавате со јајца???

И ЗОШТО НЕ СЕ ПОНАШАТЕ КАКО ЗРЕЛИ ЛУЃЕ, А НЕ КАКО ПЛЕМЕ КОЕ ПРВ ПАТ ЗДОГЛЕДУВА ЦИВИЛИЗАЦИЈА!!!

ПРОТЕСТИТЕ ПРАВЕТЕ ГИ СО БОЈКОТ НА НАСТАВАТА,А НЕ СО УРЛАЊЕ И СРАМЕЊЕ НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ!!!

Зошто да ги срамиме родителите?Срам ли е тоа да застанеш на улица и со мирен протест да го искажеш твојот револт?

Тебе ова на мирно ти личит? Срамота е,со јајца и со патлиџани да се фрла на министерство. Мирен бојкот поддржувам, али ова е катастрофа.

вие планирате факултет да учите? 30 прашања со понудени одговори и скренаа децава.. мене би ми било срам да се појавам да протестирам уште и да мавам со јајца бе:nesvest:

И утре ќе се протестира??
Денес знам се протестира ја сум дома али ми се јавија од клас сеа (Корчагин) дека ида накај министерство пак ќе протестираа

вие планирате факултет да учите? 30 прашања со понудени одговори и скренаа децава.. мене би ми било срам да се појавам да протестирам уште и да мавам со јајца бе:nesvest:
Фала на мислењето.Зошто нема еден на наша возраст кој го подржува тоа ?Туку само се јавуваат некој по 20-25 години и ми се прават паметни тука.:tapp:

Фала на мислењето.Зошто нема еден на наша возраст кој го подржува тоа ?Туку само се јавуваат некој по 20-25 години и ми се прават паметни тука.:tapp:

незнам како да ти одговорам без да те навредам! еве обиди се сам да си го одговориш прапшањето и замисли како изгледаш во очите на оние кои се така позрели и попаметни од тебе те сметаат за .... ретардиран! ебани 30 прашања со понудени одговори ако неможеш да одговориш уште сега откажи се од факултет и кариера. место да седнат да учат за успех на крај година па на некој добар факултет да ги примат они со јајца маваат.. оф боже. ај ке сфатиш еден ден, се надевам ;)

Да, многу се и воопшто не ми е срам да протестирам. Само да ти кажам дека екстерните се тешка глупост. Тој што си поправал оцени со врски, така и ќе си продолжи, екстерни или не. Ама знаеш како е, покрај суровото и сировото гори. Имаме многу за учење, поготово во средно, така да дефинитивно не ни требаат уште вакви додатни глупости.
П.С. На македонскиот образовен систем му треба комплетна промена, се се менува, само ние стоиме.

А ти многу зрело се понашаш навредувајќи.

Најновата порака што кружи :smir:

Сите основци утре во 9 часот на центарот , да продолжиме да го бараме тоа што сакаме да го добиеме.Утре ќе има притисоци (наставници,директори) но никој неможе да ни забрани,сите во 9 на центарот утре.Да биде помасновно од денес.Ако сме таму за штрајк , да бидеме за штрајк - на кој му е дојдено до шетање подобро да не доаѓа.
Праќај на сите основци !

Оваа веќе е интересно :smir::helou:

П.С. Само предлагам да застанеме на семафорите и да ги блокираме не на плошдато-за Струмица.

Да, многу се и воопшто не ми е срам да протестирам. Само да ти кажам дека екстерните се тешка глупост. Тој што си поправал оцени со врски, така и ќе си продолжи, екстерни или не. Ама знаеш како е, покрај суровото и сировото гори. Имаме многу за учење, поготово во средно, така да дефинитивно не ни требаат уште вакви додатни глупости.
П.С. На македонскиот образовен систем му треба комплетна промена, се се менува, само ние стоиме.

Девојче за 2 години ке треба на факултет да се запишеш може и приемен да полагаш. Па ке имаш книга од 500 страни за на 2 колоквиуми и плус завршен испит на целиот материјал зависи каде ке студираш. ке имаш прашања боли глава и ке незнаеш од каде да почнеш. Што и кој мислиш дека треба да те спреми за тоа? твоите дома? толку ли неможете да сфатите дека тоа што имате 'премногу' за учење не е дека лугето во министерство за образование мн ве мразат. Туку за да си створите работна навика, да стекнете некое какво такво знаење, да бидете способни да згреете столица пред испит. И да го почитувате потоа на работа шефот или директорот кога ке треба прекувремено на некој проект да работите. Затоа место да одиш да протестираш и да се смееш ко зелена додека некоја пропалица од твој клас мава со јајца и изводи седни учи си:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom