Испити на крај на година во средното и основното образование

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И во Струмица штрајкувавме на центарот го блокиравме патот и имаше доста народ.
Утре ќе се штрајкува ли пак ?:smir:

хаха денеска добро беше...дури и струмичките телевизии дојдеа да снимат...а за утре не знам....излгеда да, пак ќе се штрајкува...

Досега бев кај Нова Македонија,едно 200 ученици од прва и втора од Борис,ЈБТ,Корчагин и Орце мислам се имаа соберено.Ја мававаме со јајца и патлиџани зградата и цајканите.Поседив сат и пол и си отидов ми скурчи.Викаат ќе продолжело со трета и четврта година од 12 сатот.

што ќе се случува во скопје денес во 13ч? мислам каде ќе биде протестот ако го има

Ако има штрајк ќе биде пред Нова Македонија, ко претходниот пак. Јас разбрав дека веќе е во тек штрајкот и бил помасовен од претходниот. Тие што се втора смена треба во 1:30 да бидат пред Нова Македонија.

да да разбрав сега и јас идеме денес :helou:

Досега бев кај Нова Македонија,едно 200 ученици од прва и втора од Борис,ЈБТ,Корчагин и Орце мислам се имаа соберено.Ја мававаме со јајца и патлиџани зградата и цајканите.Поседив сат и пол и си отидов ми скурчи.Викаат ќе продолжело со трета и четврта година од 12 сатот.

Е браво пофали се. Само постигнуваш простаклук со тоа што ќе мавнеш со јајце или со патлиџан :zver:

Бевме до сеа на протести од 1ва смена. Добро се собравме, скандиравме :pos:
Ама со јајца ептен маваа, и џандари и све погодија.
После некое време доаѓа џандар кај што бевме ние и ни вика:
-Убаво им кажавте :pos:

Зашо да дојдат 4-та ??

Вие дојдофте коа ние протестирафме ??

Да се соберефме у вторникот сите ќе напраефте нешо ,сеа касно е 4-та се извадија другите ке ги праат тестовите.

На вакви невоспитани мајмуни треба од сите години материјал да им дадат да полагаат.

Уште протести требаат, поголем притисок да се направи, со еден ништо не правиме.

Охрид се протестираше, али беше тотално неорганизирано. Ниту најавено,ништо. Само мојот клас остана сам во гимназија,пошо класниот ни висеше на врата на сите мали одмори со образложение дека тој шо ке заминел,ке го даел на полагање.
Али добро, утре ако се штрајкуват пак, нека е на ниво на цела држава, и нека стигнит допис од унија на средношколци дека ќе се штрајковат,се то да се пријавит во полиција и да е регуларно.

На вакви невоспитани мајмуни треба од сите години материјал да им дадат да полагаат.

Господе......Страшна работа.Невоспитани!:uvo:
Со вакво однесување ништо нема да се се постигнит.Ова навистина е страмота како некој дивјаци.
Може да има мирни протести.Ова стварно на ништо не личит.

Во Струмица беше мирно,само беше блокиран сообраќајот,но еве што почна да кружи по мсн.

Ako sakame strajkot da bide uspesen i da nema eksterno ocenuvanje . treba site zaedno i utre da ne dozvolime da se odrzi nastavata
site zaedno i utre da go prodolzime strajkot i da ja barame nasata pravda!!!! PRAKAJ NA SITE ako ne sakas da ima eksterno ocenuvanje

Многу ме радува тоа бидејќи конечно и на нас учениците да ни се разбуди свеста.Бидејќи неможе кој како сака да си игра со нас....ОДИМЕ ДО КРАЈ!:smir:

Така е! :helou:

Абе средношколчиња избудалени....

Абе добро кој ви го пере мозокот за да излегувате по улици и да мавате со јајца???

Кај се преставниците на средношколска(таа цицлестата со плава штабска книшка)??

И ЗОШТО НЕ СЕ ПОНАШАТЕ КАКО ЗРЕЛИ ЛУЃЕ, А НЕ КАКО ПЛЕМЕ КОЕ ПРВ ПАТ ЗДОГЛЕДУВА ЦИВИЛИЗАЦИЈА!!!

ПРОТЕСТИТЕ ПРАВЕТЕ ГИ СО БОЈКОТ НА НАСТАВАТА,А НЕ СО УРЛАЊЕ И СРАМЕЊЕ НА ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom