Испити на крај на година во средното и основното образование

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хепа штрајк, овојпат на матурантите.

ке биде одржан мирен протест
Да де, ја погрешен термин употребив. Ова е луцкасто, посебно со матурантите. Значи децата ќе полагаат еден куп предмети...лудо. Експерименти. Башка што никој им нема ни кажано како што стои во правилникот. За неисполнување и кршење на одредби (неинформирање на учениците) од правилникот што следува?

Пред некоја минута ми стигна поракава на мсн:
na 7 maj 2009 se organizira strajk protiv eksternite testovi ke izleze cela makedonija na strajk 1 smena od 9:00 2 smena od 13:30 prakaj na site
Добил некој друг ваква порака и што е работава со штрајков?

А кога ќе бидеме известени кои предмети ќе ги полагаме?:smir:

Пред некоја минута ми стигна поракава на мсн:

Добил некој друг ваква порака и што е работава со штрајков?

i ja dobiv vakvo preeska ke ima pak protesti protiv celosno ukinuvanje na testovite ne samo na maturantite tuku na site od 1-8 i od 1-3 god

(најмногу)три дена пред тестирањето:tapp:

:vozbud:
Озбилно..Имам слушнато демек ќе сме биле известени околу 25 мај,а тестирањата ќе бидат 1-10 јуни.Една причина повеќе зашто не отидовме на екскурзија..:tapp:

За од 3-7 одделение и од 1-3 година тестирањата ќе бидат од 1-ви до 10-ти јуни.

Сега читам дека за осмооделенците тестирањата ќе бидат од 20-ти до 30-ти мај.
Тоа значи дека за 15-тина дена почнуваат тестирањата, а последните денови од мај треба да се знае дали ќе падне овој проект.

Ние ке полагаме на 10 мај иначе.....Секој клас има по два предмета за полагање......Утре ке има некој простест а ако ништо не се реши ке правиме бојкот......Не може да ни даваат само 10 дена за спремање.....

Ние ке полагаме на 10 мај иначе.....Секој клас има по два предмета за полагање......Утре ке има некој простест а ако ништо не се реши ке правиме бојкот......Не може да ни даваат само 10 дена за спремање.....
Денес е 5 значи имаш 5 дена:smir:

Само не ми е јасно зошто пак да се штрајкува?
Матурантите со причина штрајкуваа и успееја...но ние нема шанси.
Без разлика дали нема да се учи и ке се дреме пред министерство( т.е по кафичи) нема ништо да се смени..само ке се изгубат многу часови и помалце време за спремање.

И зошто толкав страв за тестирањава?Јас кога ги прочитав на нет пола одговори не ги знав но пред некој ден го повторив цел учебник по македонски и кога ги прочитав прашањата ги знаев, доволно е еднаш да прочиташ и да ги знаеш одговоритe...нормално ако веќе тоа си го учел:wink:

Јaс бев малце против екстерниве но денес една професорка убаво предавање ни одржа за ситуацијава и искрено сакам да ги правиме
но нели тогаш мама и тато ке неможат да не направат 5.00:uvo: (:))

е доро ова за поракава за протест и мене ми стигна на мсн......и ќе идам се това нормално....али многу рано ви текна на сите бе за штрајк....сеа најдовте пред крај коа треба да се праат тестоите....коа почна да ви гори под гз......кај бевте на почеток да се буните уше коа ги воведоа тестоиве на почеток на школска година ?? тогаш само 150-200 души отидовме пред министерство...по неколку класа само од корчагин ЈБТ и Кочо мислам.......така да сеа ни нема спас.....а глеам нешо на вестиве матурантите се договориле за они да не праат...ќе се извадат и од оваа генерација четврта без екстерни:toe::toe:

abe moze da se smeni samo i vie masovno da izlezete i ke vidite oni se praat silni vaka koga si kjutite vidovte deneska kako odma gi ukinaa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom