Исмејување на туѓите недостатоци

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
А ја знаете ли онаа народната: Ем шуто ем боде!
Некои луѓе сами си прават за луѓето да им се исмејуваат на нивните недостатоци, ако веќе знаеш дека не те бидува за нешто не се експонирај премногу, прифати ја вистината таква каква што е?
За оние кои оставаат слики за ремет на интернет, не е бе тоа недостаток туку е желба за слава а самата слава го прави субјектот како недовете, инфантилен односно полн со недостатоци...

ко демек никој од нас не исмевал други ова нешто ко темата у општи никој не оговара еррр:јебач:
Колку интересно треба да се отвори тема македонија и лицемерието до каде допира - ја би рекла многу, многу длабоко е вкоренето меѓу нас да бидеме лицемерни

:pos2:
ко демек никој од нас не исмевал други ова нешто ко темата у општи никој не оговара еррр:јебач:
Колку интересно треба да се отвори тема македонија и лицемерието до каде допира - ја би рекла многу, многу длабоко е вкоренето меѓу нас да бидеме лицемерни

Се мајки богодородички, безгрешни :pos2:
Он: Недостатоците како ментален хендикеп и физички т.е детска парализа на пример никогаш не ги исмејувам напротив за таквите луѓе жал ми паѓа. Меѓутоа оние недостатоци како уши, нос, заби :icon_lol: Мислам дај, не можам а да не се изнасмеам.. Како да не се смее човек на некој што очигледно како мал му давале место цигари, петарди да пуши :pos2:

Секој од нас ако малку има човечност во него не треба никогаш да се потсмева на луѓе кои имаат недостатоци.Сите имаме маани ама не треба да се потсмеваме.Како што спомна некој член никој не е совршен.

Во стилот на Лазо Длгио....
Те не се правејте мутави!
Ја оваа техника си ја практикувам од мал.
Од оговарање позади грб до какање во фаца се е возможно и...it feels good:toe:
Не е баш најс да ти го прават ама то е то.
Башка помага при лечење комплекси...искуството говори така:pos2:

вака.јас не сум баш поупатена во психологијата, ама би сакала да дадам мислење за ова. не мислам дека имаат смисла за хумор, затоа што тоа не е шега на нечија сметка,во смисла некој нешто направил па се зезаат за тоа. тоа е смисла за хумор,би рекла. ама физички или психички недостатоци што тој што ги има немал можност да бира да ги нема,за кои никој не е виновен,тоа не значи дека е болест.ама според мене луѓето што го прават тоа сакаат или да се направат важни и да привлечат внимание, или имаат комплекси, па уживаат да се тешат кога ќе видат дека некој има полоши недостатоци од нив самите.
јас на пример сум многу ниска. 140 cm :sport1: и тогаш ми беше важно тоа и се замарав околу тоа,носев такви високи чевли,топуци.се со цел да изгледам повисока.ама што сум била тогаш,дете. и имаше некои што (извинете на изразот) јадеа гомна и јас се замарав и сакав да сум повисока. мада и тоа помина.од коа почнав средно од клас ме викаат мало зашто сум најниска,ама тоа више не ми смета,да не речам тоа што сум ниска више ми е на некој начин и заштитен знак :vozbud: ако ме прашате сега,дали би сакала да не сум ниска,би одбрала да бидам.пошо со текот на времето,сфатив дека тоа е всушност работа во која јас сум си посебна. ако би била висока би била обична. а вака сум јас,вистинската јас.не јас со топуци и комплекси,туку јас јас.

Кога ситна душа не може да помогне некому, уште и ќе му се смее. А ситна душа не е мана туку став. Во некои случаи исмевањето може и да помогне, да речеме некој ако пелтечи, исмевањето може да го натера да поработи на својот говор, но може и да го натера во повлеченост. Се зависи од субјектот. Претвори ги своите мани во доблести, не знам од кого беше, но може и мора да се најде вистина во тоа. Инаку следи само кукање.

Без навреда, не би да генерализирам, ама голем дел од членовите кои постирале на темава се фејкерчиња во душа. Кои добричини ги глумат одредени навистина не разбирам, секоја чест на исклучоците. Јас не би..никад..Тие се болни. Глумење лудило.
Од една тема до друга има толку бранувања во толкувањето на персоналниот карактер.. 2 поста се доволни да прочиташ за да увидиш фејкер. Сама сум видела како исмејувале туѓ недостаток.
Башка, да не додавам дека секој ден има `се повеќе членови на дебилните фејсбук групи од калибар : Добиј известување кога Саша Матич ќе ти го посети профилот.
Едини искрен, ако може така да се нарече, е дотичниот член ~~~~ кој со неколку поста погоре си се истакна дека го исмејува Слаткар (го земам за пример, затоа што реално гледано Боки и Маја немаат недостатоци). Верувам дека такви луѓе немаат ни поим зошто исмејуваат, понижуваат, навредуваат.
Оу, да! Слаткар има постигнато тоа што гореспомнатиот и многу како него никогаш не би можеле ни да пробаат да постигнат. Неписмена раја ќе почне да плука по нечиј успех, а не поаѓа првично од себе.
Бедно е да се зема нечија говорна маана како причина плус за непочит.
Немање цврст аргумент води кон пропаст на било што за кое се обидува да се докаже.
Без образ, директно префрлување за недостатоци, особено кај познатите личности.. Бедно е.
Излишни се зборови за такви луѓе. Не заслужуваат да им се обратиш, да ги погледнеш, а камоли да вложуваш напори за да ги разубедиш дека размислуваат непромислено, детинесто, незрело.
Ајде како да му врежеш во мозок, дека одреден човек успеал да се истакне на посакуваното ниво и покрај неговата маана, а не се прави шизик (како што вели)?
Не сакам да навредувам, ама на такви им треба очајна помош околу психата. Не е работата дека треба да го сожалуваш оној кој има недостаток, туку напротив, да се воздржиш од коментар.
Без морални суштества. Само судбината ќе го покаже своето лице кога-тогаш.. јако зезната ствар. Се се плаќа.

Кој што сака нека каже исмејувањето е одлично за лечење комплекси.
И на исмејувачот и на исмеаниот:toe:
Нема да се правам Гонџа Бојаџиу и светец,реметам во големи количини.
То е то,ако се лутиме за секој ремет што ни го удриле дали поради недостаток
или не...одамна ќе се испоубиевме меѓусебе.

Башка помага при лечење комплекси...искуството говори така:pos2:
Многу ме интересира шо комплекс имаш излечено со исмевање.
Ама ептен.
Те молам просветли ме низ пример.
Ако да речеме големината на твојот ти претставува комплекс, како ќе го излечиш ако исмеваш некој друг.
Да не ти се намали носот?
Да не ти пораснат рогови?
:icon_roll

Многу ме интересира шо комплекс имаш излечено со исмевање.
Ама ептен.
Те молам просветли ме низ пример.
Ако да речеме големината на твојот ти претставува комплекс, како ќе го излечиш ако исмеваш некој друг.
Да не ти се намали носот?
Да не ти пораснат рогови?
:icon_roll

OK рецимо имам голем нос.
Најверојатно сите другарчиња ќе ми маваат тероризирачки ремет поради мојот нос.
И поради тој ремет ќе се чувствувам лошо и со пониска вредност.
По некое време сфаќам дека тоа е особина со која ќе живеам цел живот и ќе ја прифатам,и нема да се срамам од неа.

А ако веќе реметиш некого немаш некоја голема придобивка but it does feel good:toe:
Ти дава чувство на супериорност:pipi:

OK рецимо имам голем нос.
Најверојатно сите другарчиња ќе ми маваат тероризирачки ремет поради мојот нос.
И поради тој ремет ќе се чувствувам лошо и со пониска вредност.
По некое време сфаќам дека тоа е особина со која ќе живеам цел живот и ќе ја прифатам,и нема да се срамам од неа.

А ако веќе реметиш некого немаш некоја голема придобивка but it does feel good:toe:
Ти дава чувство на супериорност:pipi:
Не мора некој да те исмева за да се прифатиш онаков каков што си и да сфатиш дека нема потреба да се срамиш од таа особина и дека ќе живееш до крај на живот со тоа (највероватно).
Ако сите чекавме некој да не исмева за да се прифатиме, далеку ќе стигневме.

Познавам луѓе што ги исмевале порано, и сега они го прават тоа на некои психички послаби луѓе...
Одвратно.

Да, точно е дека ти дава чувство на супериорност.
....ако имаш потреба од тоа чувство ондак нешто не е океј со тебе, барем според мене.
Разбирам дека сакате его до небо, ама најди начин да го направиш тоа во нормални услво, биди добвар и егото на тоа нека ти се пуни...
Не ми е јасна потребата да повредиш некој за да се чувствуваш добро, едноставно не можам да го процесирам тоа...

Настапот твој вака директно и без прочитан вовед малце ме замислува.
Ми измеша тема на лицемерство со тема зашто некој исмева туѓи недостатоци.
Јас ова што го кажа пред малце не го негирам воопшто но прашувам како може на клипче на Саша Матич на темата чек дис аут да се смеат на неговата мака дека е слеп?Да се смеам на некое дете што има пречки во развојот?Дека вадат надимак на туѓа несреќа за да се исмејуваат?Извини ама не ми држи муабетот.

Настапот твој вака директно и без прочитан вовед малце ме замислува.
Ми измеша тема на лицемерство со тема зашто некој исмева туѓи недостатоци.
Јас ова што го кажа пред малце не го негирам воопшто но прашувам како може на клипче на Саша Матич на темата чек дис аут да се смеат на неговата мака дека е слеп?Да се смеам на некое дете што има пречки во развојот?Дека вадат надимак на туѓа несреќа за да се исмејуваат?Извини ама не ми држи муабетот.

Читав и тврдам дека секој од нас употребил барем еднаш црн хумор и дека се смеел на сакати, сиромашни, со проблеми деца, тиинејџерки кои се премлади да сватат некои работи и итн итн итн

Get use to it ... Македонија е земја на сеирџии, само за тоа не бива

Едит: за лицемерието ... искоментирав бидејќи сите пишуваа дека се света петка во живо

Ама.. ама... зошто го напаѓате црниот хумор.. :nesum:

Лицемерно е внатре да си се смеете. Just let it gooooooooooooo...........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom