Искуства со полицијата!

• Креатор на темата Креатор на темата Шмекерот
  • Време на започнување Време на започнување

Сте имале ли искуство со полицијата?

• Вкупно гласачи
    312
Да се надоврзам за предходните 2 поста...многу инциденти иам ми текнуваат со тек на време
Па имам исто така на еден митинг на Дуи кога одев јас и ги пцуев сите што беа...па цајканите ме тргнаа на страна и ми збореа нешто ама ме пуштиа...
На врата ми имаат заѕвонето ама прашуваа нешто за комшиите дека немаше никој дома некое писмо за на суд да им дадат...и ѕвонат кај мене на врата џандар и џандарка и јас искачам со маица Вардар и во позадина шалот Македонија закачен и ме прашуваа ама во очите кои искри имаа да им речев нешто коа ќе ми влезеа со пендраци ќе трчав до кујна сукалото да го зиам:vozbud:

Заборавив да додадам...му имам пеено на џандар 10 метри од него Ех што мразам многу џандари со плави капи како...ама ништо не ми напраи само се сврте и ми рече нешто ама јас не го слушнав...
У парк4е? :vozbud:
Иначе јас секад сум бегал коа ме бркале цајкани и не сум плаќал казни :kesa:
Вчера со спреј шкртаме се глупираме околу школо и не збрка еден дебеw:kesa:

Сега за сега не сум имал работа со нив..А за понатаму не знам..:toe:

Imam i toa loso iskustvo,kradenje na sahti,ne fatija mene i drugarite,pa ne zapisaa vo crnata kniga,ta i drugiot den roditelite u policijata,a tamu eden od drugarite rabotese majkamu ona ne spasi,a ina4e zagazivme,a jas kako najgolem i imav 14 godini me zapisaa kako kradec..:pipi:

Па значи единствено јас имам добро искуство! :helou: Ок...во оваа ситуација неможе да биде поинаку..но...имав проблеми со еден тип што идев, значи кога раскинав типот ме следеше секаде, ми се закануваше, ме чекаше пред куќа, ми влагаше дома, се обиде да ме бутне од Беверли од втор спрат и уште милион глупости и немав друго решение освен да го пријавам и баш ок изреагираа луѓето...стварно ми помогнаа бидејќи тогаш јас бев апла исплашена, му стегнаа забрана за доближување и ми понудија полициска заштита за секој случај...и така!

Покрај овие искуства што ги кажав имам уште некои...
Во 8мо оделение во училна ни влегоа 4 14-15 години и тука имаше тепачка клупи столови летаа насекаде и после дојдоа Алфите и ме земаа со нив во еден црвен Голф 2 да ги бараме низ цело Скопје бидејќи јас ги знаев нив од порано...ама колкави батки беа тоа алфите:ija: и додека ги баравме нив имаше некои муабети ACAB vs Навивачи...зборевме малце и така...

хаха да не правиме муабет со полиција зш учам т.е учев у КОЦЕ МЕТАЛЕЦ и да не дискутираме околу тоа
Секој ден ме факале со глупости во ранците и секој ден сум бил со другарите во Станицата во автокоманда им станав стален пациент:pos2:

се возев со веспа во доцните саати и ме застанаа двајца полицајци (не носев кацига, ниту пак имам положено) и ми вика да му покажам документи, го отворив седиштето и му ги покажав документите, а тој ми вика ДЕВОЈЧЕ ОВАА ЦРПКАВА ЗА НА ГЛАА Е НЕ Е ЗА ЧУВАЊЕ, а јас му викам господине тоа е топка:pos2:

епа ја имам 2 браќа близнаци...и пред 3-4 години кога идевме на одмор,на граница татко ми му ги дава пасошите на полицаецот и овој зачудено му вика ,,зашто 2 пасоши за едно дете имаш ? '' :pos2:

епа ја имам 2 браќа близнаци...и пред 3-4 години кога идевме на одмор,на граница татко ми му ги дава пасошите на полицаецот и овој зачудено му вика ,,зашто 2 пасоши за едно дете имаш ? '' :pos2:

ја со шоферот коа бев...прашуе полицаецот на граница, чиво е детето??и шоферот вика: па на татко му:pos2: и полицаецот пак, чиво е детево...па на татко му бе...:pos2: (над 14год не ти треба уверение од родители дека можеш да патуваш надвор од земја,а полицаецот мислеше помал сум:nenene:)..

Една интересна случка со еден смотан цајкан.Бев на гости у Кочани и седевме у една градинка.Многу нормално викање урликање и свашта некој викнал полиција и еве ги како попчиња.Соли нешо памет тој цајканот шо беше и едно време вика:''Ова место не е за тука".Неможев да се соземам од смеа од тоа шо го тресна и колку нема смисла да речеш ова место не е за тука.:tapp:

Ништо пострашно ми се нема десено од тоа шо ме застанаа за минување на црвено(се брзав јбг:смајл: ) и за возење мотор без дозвола...Немаше казна, барем не парична, ми кажаа да отидам на некои тинтири минтири часови за учесници во сообраќајот и никако не си го прекршив саботниот сон за тоа.

Ми викнаа тие под мене сум играл со топка многу.И дојдоа и само ми рекоа друг пат да не ти се повтори и тоа.И од тој ден уште почна да преовладува омраза помеѓу нашите фамилии.:smir:

Има нешто чат - пат се наоѓа.Прво искуство,само ме повозија едно кругче во цивилката,као демек ке ме носеле во станица, ама се погоди полицаецот да ми биде комшија па само до дома ме однесоа.
Второ искуство,поради нарушување на ред и мир, изгледа не биле расположени во зградите од спротива за пеење а ние баш весели бевме.
Пак избегнав станица за малце,по се изгледа полицајците порасположени беа од тие што не пријавиле.

да не се подречам ама сега за сега сум немал искуства со полиција :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom