Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Осомничен и осуден е исто. Само неписмени како нас, кајгана форумџиите може разлика да направиме. Еве еден пример, мене не ме осудија дека сум возел пијан, дека сум одбил да дувам, а грешка било на полицијата што не ме однела на проверка на крв...ама сите знаеме, и јас, и полицијата, и судот, дека сум бил пијан, односно под дејство на алкохол..
Мотив, афера, пари.... убиство е убиство.... доживотен затвор...
Медицинско лице сте, зашто на пациентот му нудите опции кој да ги одбере...!?
Како бе е исто осомничен и осуден, се читаш што пишуваш? Има нешто што се вика презумпција на невиност. На јавното обвинителство е да достави докази, без докази немаш обвинение и не можеш да добиеш пресуда.

Вие не сте свесни каква среќа имавме што Палчо избега во Турција, после онаа ужасно катастрофална и непрофесионална прес-конференција на Оливер Спасосвски каде што тој се постави во улога на обвинител и судија. Онаа на која ги нарече монструми, дека партијата негова требало да се забрани, дека бил против НАТО, да беше пребегнат во некоја ЕУ земја од типот на Шведска, Данска и тн, каде што се гледа секоја правна ситница ќе добиеше азил. Само тој клипот од прес-конференцијата ќе му беше доволен да бара политички азил, па после ќе се чудевме што не снашло.

Среќа Турците што не се занимаваат со такви правни детали, па го испорачаа. Исто така ферски од нивна страна што не го користеја како асет за да добијат екстрадиција на Ѓуленистите во земјава, што во еден момент помислив дека е случај кога работава делуваше како да се одолговлекува.

Aj ce mu se javam na javniot obvinitel da te pobara i da ti gi objasni detalite!
Pushti mi broj od Mobilniot da mu go prenesam!
Ne be ajde neka gi zatvorat i javnosta nemora nisto da znae, kako vo Severna Korea, bog da cuva javniot obvinitel mene da me baral e zatoa imame vakvo kriminalno sudstvo i kriminalna drzava, normalno ke me bara dodeka plakam danoci i eden kup gluposti u ovaa vukoebina imam pravo da znam sto se slucuva.

Ne be ajde neka gi zatvorat i javnosta nemora nisto da znae, kako vo Severna Korea, bog da cuva javniot obvinitel mene da me baral e zatoa imame vakvo kriminalno sudstvo i kriminalna drzava, normalno ke me bara dodeka plakam danoci i eden kup gluposti u ovaa vukoebina imam pravo da znam sto se slucuva.
Kako shto vejche 50 pati slushna, zaradi obvinenieto ne kazhuvaat Details.

Vo prevod ce kazhat samo treba trpenie spasenie

...не си во право, ова самите го прават да се сомневаме дека не е „ чист случај“, ако е така до сега требаше да биде осуден Палчо како убиец, дали е осуден? НЕ! осомничен е едно осуден е друго! што се чека со процесот? ајде од Турција дур да го донесат месеци поминаа, ај сега е тука, што се чека ако е чист случајот? и друго, за тебе нема нелогичности? зашто да го убијат стариот велешанец? за да му ја земат колата? има ли логика? тоа е македонско ситничарење или сензација, не би рекла, тоа е само логично самостално и нечопоративно размислување, не е чиста работата токму ради тегнењето на судењето, чиста работа за 24ч се решава- Крив! ајт казна! и готово!

...знаеш колку е лошо да „талка“ духот на убиеното девојче и велешанецот, ако вистинскиот убиец се спаси и остане на слобода, а ќе биде некој погрешно осуден, наместен или било што? ајде, кажи што се чека, ако случајот е чист??
Дали случајот е чист не може да се знае сега, тоа ке се дознае на судењето. А за тоа дека ако случајот бил чист до сега требало веке да биде осуден.... не оди така работата. Се работи за постапка која се води и во која има повеке фази, дејствија кои органите треба да ги превземат, рокови.... ке помине доста време додека почне судењето а уште повеке додека се заврши со правосилна пресуда... за обичен прекршок постапката знае да трае а за вакво дело може и години да поминат додека правосилно се заврши...

Палчо имал посети во затворот од неговата сопруга, до сега имал цврсто алиби и докази дека бил на друго место за време на убиството и од ова ако се извлече да неможе да го осудат, да се помочам и на судство и држава.

Осомничен и осуден е исто. Само неписмени како нас, кајгана форумџиите може разлика да направиме. Еве еден пример, мене не ме осудија дека сум возел пијан, дека сум одбил да дувам, а грешка било на полицијата што не ме однела на проверка на крв...ама сите знаеме, и јас, и полицијата, и судот, дека сум бил пијан, односно под дејство на алкохол..
Мотив, афера, пари.... убиство е убиство.... доживотен затвор...
Медицинско лице сте, зашто на пациентот му нудите опции кој да ги одбере...!?
Осомничен, обвинет и осуден се три различни поими..

Палчо имал посети во затворот од неговата сопруга, до сега имал цврсто алиби и докази дека бил на друго место за време на убиството и од ова ако се извлече да неможе да го осудат, да се помочам и на судство и држава.
па ако имал цврсти докази дека не ги убил, зошто да го осудат, дека тебе ти текнало на курот ? може навистина властите го местат ?

па ако имал цврсти докази дека не ги убил, зошто да го осудат, дека тебе ти текнало на курот ? може навистина властите го местат ?
Muabetov dojde na mojot prv post od temava, kriv e koga che dokazhat.

“цврсти докази” на камерите јасно се гледа дека е вмешан плус наоѓањето на телата но проблем е што камерите нема да ги земат како доказ во текот на судењето, ама ако нема докази од типот на отпечатоци да се најде оружјето да се открие мотивот што цело време се крие и се тресат глупости многу веројатно е да се спаси. А кој ќе го месте Палчо јакиот фактор.

“цврсти докази” на камерите јасно се гледа дека е вмешан плус наоѓањето на телата но проблем е што камерите нема да ги земат како доказ во текот на судењето, ама ако нема докази од типот на отпечатоци да се најде оружјето да се открие мотивот што цело време се крие и се тресат глупости многу веројатно е да се спаси. А кој ќе го месте Палчо јакиот фактор.
Ти кажа дека имал “цврсти докази”, јас не реков ништо.

Да де, бегал низ пола Балкан, дека има цврсто алиби. Се надевам дека нема некој додатно да заврши во затвор, лажно давајки му алиби.

Abe dali vi vleguva vo glavite deka kriv e samo togash koga ce mu dokazhat krivica. Toj e zakonot vo cel svet i dotogash batalete pametvi pravenje.

Si ima Sud i so ima Obvinitel i tie se nadevam ce si ja zavrshat rabotata kako shto treba. A vo medjuvreme tie si kazhaa, vo interes na Istragata nema da iznesuvaat Detali i zatoa radoznalite dotogash ce imaat pokacen Adrenalin i pririsok

Abe dali vi vleguva vo glavite deka kriv e samo togash koga ce mu dokazhat krivica. Toj e zakonot vo cel svet i dotogash batalete pametvi pravenje.

Si ima Sud i so ima Obvinitel i tie se nadevam ce si ja zavrshat rabotata kako shto treba. A vo medjuvreme tie si kazhaa, vo interes na Istragata nema da iznesuvaat Detali i zatoa radoznalite dotogash ce imaat pokacen Adrenalin i pririsok

A бе дали разбираш дека никаде не пишав дека треба да биде прогласен за виновен само заради тоа што бегал низ пола Балкан? Или да се напише нешто по секоја цена?

A бе дали разбираш дека никаде не пишав дека треба да биде прогласен за виновен само заради тоа што бегал низ пола Балкан? Или да се напише нешто по секоја цена?
"Да де, бегал низ пола Балкан, дека има цврсто алиби."

Ova za mene zvuci kako obvinuvanje so neosporen dokaz .
Imash ti takov dokaz? Ilu rekla kazala kako portarka?

Jas vikam Palcho odel da si gi protegni jajcata do Belgrad i odtamu otishol za turcija zatoa shto dobil informacija deka nekoj go mesti za ubistvo..

I sega shto che rechis?
Koja e vistinata?

Ili da gi prashame tetkine na porta shto che recat?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom