Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
...си закржлавил изгледа, извини вака, барем ти треба да знаеш какви служби постојат и кога се пушта домашна машинерија по препорака можеби и од надвор, де бе не ме разочарувај, не гледаш колку е проѕирна цела ситуација, штама со месеци!
Значи не бараме презумпција на невиност, туку инсистираме на невиност.

Ајде дај да видиме што е тука проѕирно, јас не бегам од дискусија, дај ми факти мислења едно друго па ќе ги дискутираме едно по едно.

Ili nekogo da skirijat ...

Zamisli go najdoja "Ubiecot Palco" a ne znaea deka kolata e prijavena za ischeznata zaedno so veleshanecot!
A prezentiraat videa tokmu od taa kola!
WOW
...а кога ќе се сетам дека 24ч не можеле да го лоцираат паднатиот претседателски авион во близина на Мостар, како да авионите летаат со компас, а не управувани, насочени и гледани на радар, што пак ќе ја лоцираат ,,украдената" стара кола на починатиот велешанец!

...си закржлавил изгледа, извини вака, барем ти треба да знаеш какви служби постојат и кога се пушта домашна машинерија по препорака можеби и од надвор, де бе не ме разочарувај, не гледаш колку е проѕирна цела ситуација, штама со месеци!
Mene me chudi zoshto Turcija ne go isporachuva AKO toj sam si pobaral brza postapka! Da ne znae turceto neshto povejce?

Палчо бил во кола кога оваа била киднапирана, фатен е на камери
Кој е тој Срѓан Ного и како дошол до такви сериозни докази за да ги објави така јавно?

Значи не бараме презумпција на невиност, туку инсистираме на невиност.

Ајде дај да видиме што е тука проѕирно, јас не бегам од дискусија, дај ми факти мислења едно друго па ќе ги дискутираме едно по едно.

Прво прашање, зошто некој би ризикувал да киднапира девојче сред бел ден со камери насекаде, за да го убие и да го намести Палчо. Не ли е полесно да се убие Палчо навечер во некое темно ќоше.
...види, може ти си малку подалеку, па нема да ти ѕвонат на врата, па да ти речат " ај да прошетаме до станица да помуабетиме што ти пишуваш на кајгана форум":eek:

Прво прашање до скептиците, зошто некој би ризикувал да киднапира девојче сред бел ден со камери насекаде, за да го убие и да го намести Палчо. А притоа да ризикува со кола на човек што го убил претходно да го киднапира девојчето. Не ли е полесно да се убие Палчо навечер во некое темно ќоше.

Значи според скептициве, местенката му ја прават државни служби со помош на ЦИА, а имаат направено дебилни грешки, ѓоа полуматуранти од Индина го правеле планот, било кој во околината со камера во дуќанот можел да ги открие и да се дознае вистиниата. Значи во конспирацијата се влезени сите околни дуќанџии и сите камери по патеката на колите. Значи во МВР, најмалку 20тина полицајци ги виделе снимките, во нашиве безбедносни структури избушени ко Швајцарско сирење ич не е тоа можност за проток на инофмрации или некоја снимка. Значи за мубаетот е се повторува Смилковци, само сега улогата на шипојте ја превземаа тие околу Палчо. Бог да чува. Да не се размислило ич.
Автоматски споено мислење:

...види, може ти си малку подалеку, па нема да ти ѕвонат на врата, па да ти речат " ај да прошетаме до станица да помуабетиме што ти пишуваш на кајгана форум":eek:
Кај сум подалеку ма, што инсинуираш и ти ко оној малоумниот антон. Си го бараш со боринче со овие ад хоминем излети.

Последно уредено:
Mene me chudi zoshto Turcija ne go isporachuva AKO toj sam si pobaral brza postapka! Da ne znae turceto neshto povejce?
...да одговориме на ова прашање треба да ги знаеме турските закони за такви осетливи ситуации, без разлика кој што кажал или барал, ама и дали пак имало допис преку Интерпол како треба тие да постапат, зезната ситуација за паушално коментирање.

...да одговориме на ова прашање треба да ги знаеме турските закони за такви осетливи ситуации, без разлика кој што кажал или барал, ама и дали пак имало допис преку Интерпол како треба тие да постапат, зезната ситуација за паушално коментирање.
Pa neli toj sam si pisha deka go prashale kako saka!
I im rekol expresno da go vratat! A sepak ne e.
Ako imalo nekoi precki , dopisi ili direktivi sigurno nemalo da go prashuvaat.
da sme zdravi zhivi ce slushnime i ce vidime.

Прво прашање до скептиците, зошто некој би ризикувал да киднапира девојче сред бел ден со камери насекаде, за да го убие и да го намести Палчо. А притоа да ризикува со кола на човек што го убил претходно да го киднапира девојчето. Не ли е полесно да се убие Палчо навечер во некое темно ќоше.

Значи според скептициве, местенката му ја прават државни служби со помош на ЦИА, а имаат направено дебилни грешки, ѓоа полуматуранти од Индина го правеле планот, било кој во околината со камера во дуќанот можел да ги открие и да се дознае вистиниата. Значи во конспирацијата се влезени сите околни дуќанџии и сите камери по патеката на колите. Значи во МВР, најмалку 20тина полицајци ги виделе снимките, во нашиве безбедносни структури избушени ко Швајцарско сирење ич не е тоа можност за проток на инофмрации или некоја снимка. Значи за мубаетот е се повторува Смилковци, само сега улогата на шипојте ја превземаа тие околу Палчо. Бог да чува. Да не се размислило ич.

Кај сум подалеку ма, што инсинуираш и ти ко оној малоумниот антон.
...па те читам, нели те следам што коментираш, да ти најдам сега пост каде кажуваш дека си надвор од МКД, може погрешно протолкував, ама баш се чудев што така, Ок не е важно еве јас сум грешка.

Pa neli toj sam si pisha deka go prashale kako saka!
I im rekol expresno da go vratat! A sepak ne e.
Ako imalo nekoi precki , dopisi ili direktivi sigurno nemalo da go prashuvaat.
da sme zdravi zhivi ce slushnime i ce vidime.
...па не мора да значи дека и тој што напишал е вистина,

Значи според скептициве, местенката му ја прават државни служби со помош на ЦИА, а имаат направено дебилни грешки, ѓоа полуматуранти од Иднина го правеле планот, било кој во околината со камера во дуќанот можел да ги открие и да се дознае вистиниата. Значи во конспирацијата се влезени сите околни дуќанџии и сите камери по патеката на колите. Значи во МВР, најмалку 20тина полицајци ги виделе снимките, во нашиве безбедносни структури избушени ко Швајцарско сирење ич не е тоа можност за проток на инофмрации или некоја снимка. Значи за мубаетот е се повторува Смилковци, само сега улогата на шипојте ја превземаа тие околу Палчо. Бог да чува. Да не се размислило ич.

овде

"Нашиот министер за правда, г-дин Јилмаз Тунч, ја прими северномакедонската делегација, во која беа министерот за правда на Северна Македонија, Кренар Љога, претседателката на Судскиот совет, Весна Дамева и поранешниот претседател на Уставниот суд, Салих Мурат.

За време на средбата, министерот Чавушоглу изјави дека сме подготвени да ја поддржиме Северна Македонија со давање информации за неодамнешните студии направени во областа на правосудството во нашата земја. Северномакедонската делегација изрази благодарност за досегашната помош и поддршка што Турција и ја пружила на Северна Македонија и истакна дека би биле среќни да ја видат Турција на своја страна во иднина.

На средбата присуствуваа и заменик-министерот г-дин Нијази Ачар, генералниот директор за надворешни односи и Европската унија г-дин Касим Чичек и други претставници на Министерството."

тука

"Министерот за правда Кренар Лога се сретна со турскиот колега Тунч.

Северномакедонскиот министер за правда Кренар Лога се сретна со неговиот колега Јилмаз Тунч во Анкара, во рамки на нивната официјална посета на Турција.

На средбата што се одржа во Министерството за правда на Република Турција беа оценети односите меѓу двете земји, особено судската соработка.

На средбата било разговарано и за прашањето за екстрадиција на осомничениот за убиството Љупчо Палевски, кој е притворен во Турција.

Се дознава дека министерот за правда Кренар Лога бил информиран од турскиот колега дека процесот на предметот за Палевски е завршен и се очекува да бидат завршени управните постапки.

Министерот Лога му се заблагодари на министерот Тунч за брзата интервенција и апсењето на Палевски.

Министерот за правда Кренар Лога е придружуван од претставници на судството за време на неговата посета на Анкара..."

Последно уредено:
Иначе ако сакаш со ова да кажеш дека имаш некакви си „факти“ што докажуваат нешто а ти е страв да ги дадеш. Чим ти си дошла до тие некакви „факти“ можам да си замислам дека уште најмалце 2000 души ги имаат и моментално се шират на НЕТ како чума. Имаше такви шепнати муабети и „факти“ пред 12 години дека Трајко Вељановски го нарачал убиството на децата од сигурни извори и така натаму.

Една работа ќе ти кажам едно е министерство за Внатрешни работи а сосема друго се експерти полицајци што работат на случаите. Може да се намести убиство и киднапирање во пичкевац негде. Киднапирање во центар со снимки од камери и со учество на стотици ако не и неколку иљади полицајци од разни етнички групи и различна партиска припадност тоа не се мести, во тие сигурно има и некој кој е близок роднина или пријател на семејството, Македонија е мала. Ако е местенка никој тоа не може да го скрие. До сега ќе излезеше 100 пати.

Што има тука, Што треба да докаже ова, еве го текстот:

Our Minister of Justice, Mr. Yılmaz Tunç, received the North Macedonian Delegation, including the Minister of Justice of North Macedonia Krenar Lloga, the President of the Judicial Council Vesna Dameva and the Former President of the Constitutional Court Salih Murat.

During the meeting, Minister Çavuşoğlu stated that we are ready to support North Macedonia by giving information about the recent studies carried out in the field of judiciary in our country. The North Macedonian delegation expressed their gratitude for the aid and support Turkey has provided to North Macedonia so far and stated that they would be happy to see Turkey on their side in the future.

During the meeting, Deputy Minister Mr. Niyazi Acar, Director General of Foreign Relations and European Union Mr. Kasım Çiçek and other Ministry officials were also present.

Иначе ако сакаш со ова да кажеш дека имаш некакви си „факти“ што докажуваат нешто а ти е страв да ги дадеш. Чим ти си дошла до тие некакви „факти“ можам да си замислам дека уште најмалце 2000 души ги имаат и моментално се шират на НЕТ како чума. Имаше такви шепнати муабети и „факти“ пред 12 години дека Трајко Вељановски го нарачал убиството на децата од сигурни извори и така натаму.

Една работа ќе ти кажам едно е министерство за Внатрешни работи а сосема друго се експерти полицајци што работат на случаите. Може да се намести убиство и киднапирање во пичкевац негде. Киднапирање во центар со снимки од камери и со учество на стотици ако не и неколку иљади полицајци од разни етнички групи и различна партиска припадност тоа не се мести, во тие сигурно има и некој кој е близок роднина или пријател на семејството, Македонија е мала. Ако е местенка никој тоа не може да го скрие. До сега ќе излезеше 100 пати.

Што има тука, Што треба да докаже ова, еве го текстот:

Our Minister of Justice, Mr. Yılmaz Tunç, received the North Macedonian Delegation, including the Minister of Justice of North Macedonia Krenar Lloga, the President of the Judicial Council Vesna Dameva and the Former President of the Constitutional Court Salih Murat.

During the meeting, Minister Çavuşoğlu stated that we are ready to support North Macedonia by giving information about the recent studies carried out in the field of judiciary in our country. The North Macedonian delegation expressed their gratitude for the aid and support Turkey has provided to North Macedonia so far and stated that they would be happy to see Turkey on their side in the future.

During the meeting, Deputy Minister Mr. Niyazi Acar, Director General of Foreign Relations and European Union Mr. Kasım Çiçek and other Ministry officials were also present.
...сакам да кажам дека и турските медиуми и портали не информираат повеќе отколку нашите, така да останува да тука да се разјаснат или не се разјаснат, убиствата, кривци сигурно ќе има, но дали ќе бидат оние вистински,
...ниту покоен Киро Глигоров не успеал да дознае за организаторот на неговиот неуспешен атентат или само ние народот не дознавме!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom