Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од кај ти овој податок. Ова ме потсетува на првите часови после атентатот на Киро Глигоров кога на телевизиите кажуваа за двајца со брада што со голема брзина се движат во правец на Тетово за после да биде кон Велес и на крајот кон никаде.Дали е точно дека девојчето се качило самата во бела кола и дека тоа е единственото нешто што е забележано на камера?
Дали тебе ова ти личи на валиден податок. Јас можам да напишам дека се качила во вселенски брод придружувана од две мали зелени суштества.Од Фејзбук.. Прегледај го приврзокот 399306
Затоа прашав..Дали тебе ова ти личи на валиден податок. Јас можам да напишам дека се качила во вселенски брод придружувана од две мали зелени суштества.
Види, можеби се качила сама во кола, ама тоа не значи дека останала по своја желба во колата.. Можеби се качила затоа што бил некој познат во колата, татко на школски, комшија, итн. итн., па после он не ја пуштил да си оди од некоја причина, можеби од детска наивност му поверувала во добрите намери.. Може многу варијанти да се измислат, ни јас ни никој не знае што се случило точно, ама едно е сигурно, дури и да се качила сама во кола, никој нема право со сила да ја задржи во колата и да ја однесе некаде каде што таа не сака.. Мене лично ништо не ми значи тоа што се качила сама во кола, кога детето го нема веќе два дена.Па ако се качила во автомобил тоа било доброволно не била на сила внесена.
Баш напротив, порадо би слушал на вести за секој најмал детаљ за исчезнувањето на девојчево, 24/7 емисија на сите канали со сите движења, испитувања/обраќања на блиски, нови откритија, отколку да гледам вести за Опсе и да гледам како тоа е ударна тема, а за девојчево само да се известува дека нема нови информации. Само со поголемо медиумско покривање на случајов може да расте шансата да се најде девојчето, сама по себа истата шанса опаѓа како минува времето. Некои сценарија се можни:Прееска поминував кај едно ОШ во н.Аеродром, дузини коли ги чекаат децата од училиште, а живеат блиску, Основно училиште е...
Но да се потсетиме дека имаше Дузини лажни стравувања, после испаднуваше дека девојчиња сами отишле кај другарка, дечко, па се потоа се заташкувааше ..
Ова го пишувам поради Приоритети и Ресурси на Полицијата... значи мора родителите да си ги знаат децаата.. Да не се ангажираа цела Полиција а отишла девојката кај дечко ... може да имаа ПОИТНИ случаи..
И не знам што би помогнаало Медиумско пумпање на оваакви случаи ??
Ако навистинаа се работи за киднаапирање од психопат, тој само ќе се храани од медиумските напумпувања на случајот...
Овој коментар нека трепка на оваа тема.значи мора родителите да си ги знаат децаата
Сеуште не е утврдено дали навистина се качила во кола.Види, можеби се качила сама во кола, ама тоа не значи дека останала по своја желба во колата.. Можеби се качила затоа што бил некој познат во колата, татко на школски, комшија, итн. итн., па после он не ја пуштил да си оди од некоја причина, можеби од детска наивност му поверувала во добрите намери.. Може многу варијанти да се измислат, ни јас ни никој не знае што се случило точно, ама едно е сигурно, дури и да се качила сама во кола, никој нема право со сила да ја задржи во колата и да ја однесе некаде каде што таа не сака.. Мене лично ништо не ми значи тоа што се качила сама во кола, кога детето го нема веќе два дена.
Знам, ама моментот дека ја нема на ниту една друга камера фатено, а Дебар маало е најфреквентен дел од Скопје, ми е језив.. Се додека нема соопштение од МВР или Мајката, се е шпекулации.Сеуште не е утврдено дали навистина се качила во кола.
И официјално е потврдено дека податокот дека девојчето се качило во некоја кола е лажна вест.Знам, ама моментот дека ја нема на ниту една друга камера фатено, а Дебар маало е најфреквентен дел од Скопје, ми е језив.. Се додека нема соопштение од МВР или Мајката, се е шпекулации.
Види, девојчето е сигурно качено во некоја кола.. Дали милум или силум, девојката на улица веќе не е, бидејќи да беше лута до сега ќе си дојдеше дома.. Прашањето е дали може да се најде со која кола е однесена и во кој правец..И официјално е потврдено дека податокот дека девојчето се качило во некоја кола е лажна вест.
Тебе на кафе да не ти се јави дека девојчето сигурно е качено во кола? Кај имаш доказ за тоа?Види, девојчето е сигурно качено во некоја кола.. Дали милум или силум, девојката на улица веќе не е, бидејќи да беше лута до сега ќе си дојдеше дома.. Прашањето е дали може да се најде со која кола е однесена и во кој правец..
Немам доказ, само размислувам логично.. Колку часа поминаа, дали дете би седело негде повеќе од 2 дена луто, на студ гладно? Ќе си дојдеше дома да е лутина во прашање..Тебе на кафе да не ти се јави дека девојчето сигурно е качено во кола? Кај имаш доказ за тоа?