Епа,не знам како да почнам,правам пауза од спиење моментално,па ај да споделам импресии,сликици,видеа ово оно.
Најпрво,да оддадам една не посебна,не најголема абе преголема благодарност до србинот текнувало што беше кој се чекаше на врата што се узвика демек обезбедувањето рекло да се иде на друг влез и на наивните што поверуаа,па мене ми овозможија да бидам у трет ред на Iron fuckin' Maiden.
Lauren не ја коментирам,топ си е женската али гласот ми ги силуваше ушиве.И од кој се исписка Љора

,после неколкупатно лудување за џабе по некој од организаторите што излагаа на сцена,there he was,Nicko McBrain,ни се оцери,ни мавна,злато чуек бе,само тогаш успеав убаво да го видам,после од кој се седна на бубевите не стана,не дека е нешто лошо тоа

Добро и после кој ги фрлаше палиците и стегачите и кожиците од бубњевите,од кои ја нормално ништо не фатив.И значи,по некое време,почна интрото ово оно иииии...Aces High.Излагаат Мејден на сцена,тука,на два метри од мене,трчаат,публика у делириум,кој се шутка,кој сече вени

,знамињата у вис,мислам дека тоа беше најјаката шутка на концертот,после тоа послаби беа некако.После некое време пред да заврши Ејсес Хај го напуштив центарот на третиот ред поради неподносливата гужва,и отидов го следев концертот од негде 7ми ред полево,не толку у центар и најважно без гужви,али беше невидено.Го изгледав цел концерт раат,иако уште не ми се верува дека бев таму и дека од толку блиску ги гледав.И кој дојде Стив од лево,тука над глава,абе ќе приумрев,таков распеан како и секогаш со басот,уф уф уф мераци.
Редоследот уопште везе неам како беше на песните,само вака како забелешка ќе кажам дека на Трупер Брус го вееше англиското знаме на сцена,и пак над глава кај мене тука,имаше одличен firework што додатно ти подига адреналин,Еди нормално дојде на сцена ама и тоа не знам на која песна,мислам дека на Iron Maiden,и нормално како и секогаш Janick се тепаше со него,и на мислам Rime of the ancien warrior Брус пак беше преоблечен у црната наметка,ама и тоа не е сигурно,пошто скоро и да не обрнував внимание на песните,бев зафатена со освестување на себеси дека Мејден ги гледам пред мене точно и се ми беше у слоу моушн,филмски

Е момент ми беше на Hallowed be thy name,леееле абе малку фалеше да се расплачам тука,од толку еуфорија и емоции зедов го изнагушев тој до мене појма неам ни кој беше ни од кај беше,среќа барем една од омилените песни ми иссвиреа.
И од кој заврши концертот,нормално се вратија и пак ни свиреја,и на крај од кој заврши Always look on the bright side of life идеше у позадина

Се на се,многу повеќе од супер одличен концерт,ми помина без никакви инциденти како губење на карта,единствено што можам да се пожалам е од автобусот,ама тоа нема врска со концертот

И единствено што ми е криво е што немав некој висок како Гижо да ме качи на рамења,т.е. имав ама го изгубив у шутката којзнае каде,мада и без тоа све се гледаше.
И сите што не беа да си пукнат од мака

,ви посакувам барем еднаш да идете.
Ај сеа еве ви 2-3 слики(за квалитетот ја не сум крива зошто телефонот ми беше оставен у милост и немилост на другар ми,а и па не сме дошле на сликување)