Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто истово не го направат Русиве со Зеленски. Мислам дека во моментов доста Украинци посакуваат такво сценарио.

Зошто така ќе го направат маченик, во следните 100 години ќе имаш терористички напади и организиран отпор со симболи на Зеленски. Целта им е Зеленски самите Украинци на крајот да го убијат или протераат и со тоа комплетно да биде делигитимиран митот на Украина.

Партали ги направиле Иранциве во Џордан, сепак Каубоиве се прва светска сила,

она што го говорам во врска со Украина и Иран па и пошироко го потврдува и
'Ukraine and Iran are two battlefields of the same conflict' 'The goal is global dominance' — Alex Krainer, geopolitical and financial analyst

Готово е гаси интернет,

Isti kurac, drugo pakovanje.
Da mu fuceja bombi nad glata ke go videse ti Tramp da se kurci na son samo, ama jbg ko ke pisis od garazata na tvojte i kontakt so realnosta imas samo preku socijalni mrezi, suma sumarum i aren si :toe:
Не е исти, голема разлика има помеѓу политичко и воено управување.
e dobro de i na niv ne im smeta sto ne se pojavuva na tv sekoj den. do niv e kako ke si ja vodat drzavata.

da da gledame kako probuvaat veke so godini. neka si se vratat doma i neka prestanat da se meshaat sekade i ke nema potreba od dogovor.
Ќе видиме до каде ќе се води.

Америка си ги гледа интересите, и во нивен интерес е да ја контролираат енергијата во светот.

Зошто така ќе го направат маченик, во следните 100 години ќе имаш терористички напади и организиран отпор со симболи на Зеленски. Целта им е Зеленски самите Украинци на крајот да го убијат или протераат и со тоа комплетно да биде делигитимиран митот на Украина.

„Зелениот„ е чифутин и негово е да го одработи „она„ за кое е „инсталиран„. Никој нема да се затрча и да го „елиминира„, оти такво нешто до сега веќе ќе се случеше.

Кога војната меѓу Русија и Украина ќе заврши, „зелениот„ ќе биде „повлечен„ од неговата сегашна функција, а тој самиот ќе се „повлече„ на својот стекнат имот, некаде по светов (обично на „запад„...), и остатокот од животот му ќе го помине или во уживанција или во „делење памет„, попут Тони Блерчо...
Автоматски споено мислење:

Што точно сака Трамп да добие од оваа војна? Дали на САД им требаше воопшто вакво нешто?
Еве, од се ова што нам обичните смртници ми се сервира и од тоа што може да ги сфатиме речиси извесно е дека за САД оваа војна е непотребна, скапа и целото внимание им ги насочува кон тие случувања околу Иран и средниот исток.

Дали има нешто што ние не го знаеме, а што Трамп како генијалец го прави и еден ден во иднина ќе кажеме 'ете зошто Трамп го нападна Иран и ја водеше војната на средниот исток во 2026г.' ?
Игра ли улога Кина го целата оваа ситуација?

Прашањава се и реторички, а може и да се одговорат доколку некој го знае одговорот, односно одговорите.

Трампчо веќе има и премногу, повеќе од колку што му треба, така да тој лично нема што поседбно да добие од војната со Иран.

Целта од војната од САД против Иран е повеќеслојна и зависи на „која патека„ се гледа. Краткорочно, САД се „изведувачи на работите„ за потребата од Израел. Сренорочно, САД би го окупирале Иран на непсореден или посреден начин и така би имале контрола врз иранската нафта. Доглорочно, САД целат на Кина и на Русија.

Значи, Трамп има улога на озаконувач на војната против Иран, а пошироката корист од Иран (ќе) ја има само најкрупниот капитал, кој реално управува со САД.

Последно уредено:
Не е исти, голема разлика има помеѓу политичко и воено управување.

Ќе видиме до каде ќе се води.

Америка си ги гледа интересите, и во нивен интерес е да ја контролираат енергијата во светот.

tiranija isto kako nacistite na vremeto.

ako ne im dojde pamet vaka ke mora i americkite rafinerii i elektrani da gorat koga togas pa da vidime koj poveke ke izdrzi.

Back
На врв Bottom