Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Нема комита што не е прозападен, освен стара гарда. Они се пројужно ориентирани. :cool:
Ете јас некогаш бев прозападно ориентиран(повеќе би рекол дека сум имал отворени гледишта кон западот) па дојдов видов искусив и апсолутно сум против западниот начин на живеење и гледање на нештата.

Да, ама за тој период се вели дека Иран-Оман ќе постигнат договор околу Хормуз, а баш пред некој ден беше објавено дека е постигнат таков договор.
Постигнато е меѓусебно разбирање за да се работи на модел за организација на бродниот сообраќај во теснецот..
Тоа не е завршен договор, мислам дека ја разбираш разликата?

Во меморандумот пишува и дека санкциите/блокадата за извоз на нафта за Иран се симнуваат но САД завчера повторно воведе санкции и не издава лиценци смислил некаква си Х1 ... па тогаш зошто Иран да се придржува кон одредбите во меморандумот!
Зошто Иран нападна танкери?

Не мислам јас ништо само пренесувам што сериозни извори тврдат,така да оди расправај се со нив.
(се шпекулира дека Мизрахи и Сефарди се можни изворни Евреи значи Арапи/Семити)
Кои се тие извори, сам ги спомена - сам приложи ги

Па не е, но ако мислиш така продолжи.
Ама ти не си прозван не знам што се умеша конкретно за тагнувањето?

П.С.
еве една анализа за Јудаизмот-Христијанството и Исламот поточно во што е прблемот Јудаизам-Ислам од 2010г.

или во една реченица,

Да се потсетиме, Христијанството нема ништо против лихварството!
Ова е многу длабока тема, сам сфаќаш дека немаш познавање на истата, јас на твое место би прашал пред да постирам рандом анализи
Мене анализи не ми требаат, јас може тоа да го направам
Тоа е резултат на учење не на користење интернет

Кога ќе го поминеш истиот пат здравје и ти ќе имаш такво познавање
Ама тебе годините те газат, така да најпаметно е да прашаш ферски што те интересира и ќе добиеш соодветен одговор

Ама ти не си прозван не знам што се умеша конкретно за тагнувањето?
Чекај малку, го обвинуваш дека се вмешал... Во вмешувањето... На вмешувањето?

Вмешување во вмешувањето на вмешувањето? :unsure:

Не го задевајте датум
Angry Illustration GIF by BigBrains

Според мене има Иран право да си бара тоа што смета дека треба да го добие. Не заебавајте ги нападнаа од заебанција им потепаа цело раководство и доста цивили. Патем ако ги проучите војните Египет кои ги водел и они искористија ваква слична ситуација и воведоа такси на Суецот во нивна полза. Само тогаш беше СССР и Нато против против и многу јако го искористија тоа и балансираа. Што е до мене никад да не го отворат и само Америчка нафта и гас нека има. Нека рикнат тоа вахабите комплет. И уште нешто. Од тој "фонд" за реконструкција на Иран ништо нема да видат од Сад. Претежно тоа им се пари заробени низ банкиве, свои на Иран.

Последно уредено:
Ова е многу длабока тема, сам сфаќаш дека немаш познавање на истата, јас на твое место би прашал пред да постирам рандом анализи
Мене анализи не ми требаат, јас може тоа да го направам
Тоа е резултат на учење не на користење интернет

Кога ќе го поминеш истиот пат здравје и ти ќе имаш такво познавање
Ама тебе годините те газат, така да најпаметно е да прашаш ферски што те интересира и ќе добиеш соодветен одговор
Зошто избегнуваш “длабоки“ теми, затоа што немам познавање или немаш познавање?
Па ти си аналист! Сега би било ред да како аналист изнесеш некоја умотворина.
Добро е што те имаме на форумов, најпосле еден учен.

Аха значи треба да учам, добро.
Значи до годините е, или имаш нешто меѓу ушите или немаш годините тука се ирелевантни.
Ако е и од учен човек многу е!

Ај вака, престани со анализа на членовите кој има познавање кој нема и фокусирај се на темата/коментарите, ако имаш поинакви информации/аргументи изнеси ги, без да тупиш.

Back
На врв Bottom