Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Пропаганда на секое ниво, САД произведувале 20 милиони барели дневно, првиот коментар од OilPrice му укажува на официјалните бројки.
20 милиони барели дневно, барел околу 160 литри се добива околу 3 200 000 метри кубни нафта дневно или по тежина од око пресметано околу 2 300 000 тони нафта .... земав отприлика дека литар нафта е 0.7 килограми.
Бројките се огромни, како за складирање така и за транспорт.

Последно уредено:
Плус Мирко и Славко на снимката, а Бошко Буха во споредна улога!
Ти фали и Бошко од Битката на Нервета да вика: Bosko pikira/Bosko zarobija, bosko oteo :pos:.
Автоматски споено мислење:

Мене ме интересира дали конечно иранките ќе почнат да носат миниќи сега?И дали со бомбардирањето на школото ја одмаздија смртта на сиротата Фехмије што настрадала оти нејќела да носи шамија?

На ниво на ретардиран аутист што навиваа за УСА!
Тие носеа мини ама од 2021 наваму, а пред тоа беа замотани во чаршафи.

Уште една гнасна војна предизвикана за дополнително збогатување на и онака богатата олигархија. Се бореле за иранските жени да носеле миниќи. Жими Стојко. Шо не се борат за жените во Саудиска Арабија или Катар да можат да носат миниќи?Му се посраа на светов заради лични интереси и профит. Болни од алчност си играат со човечки судбини. Дојде време лик како портакаловиот Нерон да ни продава приказни за морал , всушност работи за ненаситната олигархија и лично богатење.

Бетер е муабетот од миничи, да не ги мавнеле со нуклеарка се плашеле.

Го изгледа до крај видеото, или го отвори воопшто?
Мислам тоа што сака да го каже Рубио е комплетно погрешно пренесено во твитот, а и комплетно погрешно разбрано од тебе.
Рубио не бара ООН да го среди проблемот, бара од членките да ги осудат акциите на Иранците. Зборува дека нивната обврска е најмалку тоа. Толку.
Друга работа е што ваквите исечоци најчесто се извадени од контекст.

ООН да ги осуди Иранците???...

Ај важи...па после нека прејдат на осуда и на САД и на Израел...

Де @Justae Verum и @Human толкувајте ми што сака да кажи, оти јас ако го толкувам ќе кажам дека Иранциве не го ебаваат 2% и му приредија трето понижување во последниот месец :)

Back
На врв Bottom