Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување

1 милион барели дневно од тука се пумпаат. Интересно е што не го напаѓаат Катар повеќе. Ама не им дозволуваат да извезуваат исто. Денеска два ЛНГ ги вратиле назад.

Кластерниве досега претежно врз Израел ги користеа. Сега над вахабиве. Врз најиндустрискиот град на Б.Исток.

Вахабиве мислеа дека ако почнат да го користат другиот теснец ги заебале Иранциве. Како да забораваат кај им се капацитетите.

7 проектили го погодиле.
Maф е работава. :-/

Ни едниве не попуштаат, ни другите. Не знам кој трие раце од ова ама се поголема ми е варијантата да треснат нуклеарка евреиве врз Иран. Лаик сум а постојано следам, ама некако не е на арно работата.
Натаму иде работата... И скраја да е, ама ако почне нема да остане на една нуклеарка.

Ни едниве не попуштаат, ни другите. Не знам кој трие раце од ова ама се поголема ми е варијантата да треснат нуклеарка евреиве врз Иран. Лаик сум а постојано следам, ама некако не е на арно работата.
Ниту една страна сега не може да попушти или се повлече!
Од самиот почеток високо ги поставија своите цели, на полето на егзистенција, а кога е тоа во прашање нема попуштање.

Епштајн коалицијата ако попушти всушност самата ќе си пресуди, тоа би бил почеток на крајот за нив.
Сите тие бази во монархиите (за почеток а подоцна и по целиот свет) ќе мора да ги затвори, копнениот носач на авиони Израел ќе стане ирелевантен и што е најважно ќе настапи смрт на федро-доларот (Вљаде се љути оти сум пишувал педро па сега мењам во ФЕДРО, може ќе се смири малку) без ваквата позиција на доларот САД како империја заминува во историјата.

Ако пак Иран попушти тоа ќе биде крај на нивната неколку илијадна историја и Персија ќе се изучува како постоела некогаш..., всушност ќе го растурат Иран на десетина државички и со тоа ќе стават крај.
За ваквата опасност Иран е свесен и затоа толку силно се спртивставува, во прилог им е империјалната културна матрица (има само неколку држави каде опстанала и се негува ваквата култура една од нив е Иран) значи кон прашањаво тие му пристапуваат како егзистенцијално со право ако се знае со кого си имаат работа.

Се повеќе се фрла прашина за некаква нуклеарна варијанта за решавање, ама не се земат во обзир сијасет фактори.
Во случај Израел или САД извршат нуке напад во светот има над 1,5 милијарда со исламска вероисповест, односот на тие земји (Пакистан, Индонезија Малезија, арапскиот свет и...) на вакво нешто ќе одговорат, како е непознато.
Понатаму и да фрлат неколку нуке врз Иран заради големината на територија и понатаму Иран ќе продолжи да постои, но останува прашањето како на тоа Иран ќе одговори кон Израел, Израел во тој случај престанува да постои дури и да не фрлат некакви нуке, доволно е да им ги уништат инсталациите за десалинизација.

Све мислам дека кај иранциве има некој скриен играч кој умешно (со дојава) се крие додека се тамани секој нов лидер, а во исто време е близок до врвот и првиот момент кога ќе падне моралот ќе дојде како ем човек од режимот ем ќе изигра за противникот.

Све мислам дека кај иранциве има некој скриен играч кој умешно (со дојава) се крие додека се тамани секој нов лидер, а во исто време е близок до врвот и првиот момент кога ќе падне моралот ќе дојде како ем човек од режимот ем ќе изигра за противникот.

тој замислениот со кој Трамп преговара цело време?

Изгледа дека денес Израел ке удрат јако на Иран, нема да чекаат да истече рокот поставен од Трамп. Има известување до Иранците денес да не патуваат со возови и да не се движат во близина на железнички постројки. Тоа значи дека денес ке летат во воздух мостови.
А козоебачите денес докажуваат дека се оригинал козоебачи, прават жив штит од жени и деца околу електраните... таа е матрицата, пукај и скриј се под фустанот на жената и зад децата а потоа жали се оти загинале цивили.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom