Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Eве колку „блиску“ се носачите на авиони, точно некаде на еднакво растојание меѓу Јемен/Хутите и Иран. Надвор од домет. И со балистички проектили не може да се заврши работа, подвижни мети се. Им јавуваат ако се испали према нив и 100 метри да се поместат е доволно.

Jbg, ne se site glupi da gi donesat u domet. Zasto bi gi donele vo domet?

Jbg, ne se site glupi da gi donesat u domet. Zasto bi gi donele vo domet?
Не ми е тезата дека се „глупи“ за да ги донесат во домет.
@Human има теза дека носачите биле таму доволно блиску ама Иран не можеле да ги потопат. Мојот пост се однесуваше на неточноста на таквите тези.

Не ми е тезата дека се „глупи“ за да ги донесат во домет.
@Human има теза дека носачите биле таму доволно блиску ама Иран не можеле да ги потопат. Мојот пост се однесуваше на неточноста на таквите тези.
Dovolno blisku za da gagjaat, dovolno daleku za da ne im gi potopi iran. Ako bea sposobni, kje gi potopoa ( kako sto prognozirase ti). Ne moes da ocekuvas neprijatelot da ti sozdade idealni uslovi.

Dovolno blisku za da gagjaat, dovolno daleku za da ne im gi potopi iran. Ako bea sposobni, kje gi potopoa ( kako sto prognozirase ti). Ne moes da ocekuvas neprijatelot da ti sozdade idealni uslovi.
Јас прогнозирав врз основа на америчките тврдења дека во Заливот ќе влагал носач.
Не дојдоа ни блиску. Чоекот тврди дека биле блиску, но од сателитските слики се гледа дека се баш далеку.

И јасно дека сите играат најдобро што можат со картите кои ги имаат. Но не зборуваме за капетаните на терен - на Америте општо не им иде нешто стратегијата, тие авиони ако треба да летаат од толку далечни носачи губат ефективност. Авионите танкери веќе не смеат да летаат ни над Ирак. Не па над Иран.

А ги с’скаат британците и кинезите да влегувале да го бранеле Хормуз. :ROFLMAO:

Интересен соговорник. И многу многу добар муабет, препорака за слушање.

А ги с’скаат британците и кинезите да влегувале да го бранеле Хормуз. :ROFLMAO:
Шо знам мене повеќе ми личи дека Трамп дојде, виде, победи и сега сака војната да му ја префрли на другите ко што направи со Украина.

Шо знам мене повеќе ми личи дека Трамп дојде, виде, победи и сега сака војната да му ја префрли на другите ко што направи со Украина.
Тоа не би било првпат за САД-кога САД се вмешуваат во некоја војна и излегуваат од истата, САД на своите „сојузници„ им ги остава последиците од војната, односно потребата од плаќање на санирање на „последиците„ од таа војна.

Просто кажано, „сојузниците„ плаќаат, а САД победуваат...и ја пишуваат историјата, нормално.

Чекај малку како така, тоа значи жените во Иран ќе останат неослободени, и целта не е постигната.

Трамп им вика многу ќе ги кошта ако не се приклучат другите Нато земји во нападите на Иран. Ќе го напуштат Нато или што?

Баш си викам. Што може Македонија да понуди? Освен по некој абдал од форумов ака екипица семпра фи во газот им се скри. Нема капацитети. Чамциме од Охрид да штитат носачиве против шахедиве :icon_mrgr:
Или Шекеринск и Славјнка. Ееее тоа е тоа комбо. Русите ги решија. Сега иде таа античка крф од Александар да ги покори пак на персијциве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom