Овој Тимчо не става во полоша ситуација од тоа што всушност сме, без да имаме никаква потреба од тоа, тврдам дека никој не му се заканил од стратешките наши партнери еј ако не изјвувате ова и ова, ќе ви се деси тоа и тоа, ова си го прави на своја рака, како нов вработен кој му се улижува на шефот. Па да останевме неутрални и да не се ебававме со Нато и особено да не изјавувавме дека целосно го поддржуваме нападот на Америка и Израел кон Иран, може и луѓе ко Стефан Ашковски полесно ќе можеа да го напуштат Иран. Пази зборуваме за македонски репрезентативец во фудбал, најпопуларниот спорт на планетата, човек кој не е било кој. Скроз ми е логичко однесувањето на тој на граница што не сакал да го пушти да ја напушти земјата со 5 дена истечена виза, од кај си дечко ти, од Македонија аха чекај да проверам, оп Македонија поддржува напад на Иран, оп Македонија воздржана на тоа Израел да се повлече од Палестина и да престане да ги тамани, оп Македонија против ембаргото на Куба од страна на непријателот Америка, па очекувано секој би го малтретирал и не би го пуштил, а нашиов прегладнет цел, изнемоштен, нит храна има од кај да купи, нит знае дал ќе го рокне нешто ако се враќа назад. Баш му беше од помош нашата надворешна вазална политика во тие мигови. А и не знам што е со ефтиниов ПР со пречекување со ружи на евакуираните луѓе, па фотографи и изјави, како демек видете ги спасуваме луѓето, секоја недела ќе извлекуваме, срамота е воопшто да се напише објава, тоа ти е ДОЛЖНОСТ дечко. За споредба, 2020 време во корона јас бев во Рим заглавен, сите граници беа затворени автомобилски, бродски секој сообраќај, сите авиокомпании се повлекоа без најава, аеродромот беше напуштен те бркаа луѓе "go away" ти викаа, единствено останаа мангите RyanAir кои тогаш ги намалија летовите од 270 евра на 20 евра за да успеат сите да се извлечат, во летот до Солун (немаме ние RyanAir поради лоши политики во минатото) беа вкупно 10 души, значи авиокомпанијата свесно леташе во загуба само за да секој си дојде дома и да помогне во време на корона. Апсолутно никаде не објавија за ова, ниту правеа ПР, ниту на Фб пост имаше, гајле им беше, тоа што сакаа си го остварија. Има разлика нели Тимчо?