Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Читај поназад, не ме потпрашувај како да си учителка. Досадно е да се објаснуваме сто пати, ќе земеш ќе нагаѓаш нешто па јас после треба да ти објаснувам. Се искажавме веќе, следен пат цитирај ме за нешто што сум пишал, не за нешто што ти си интерпретирал како што ти дошло.

Јасно, е јасно е :icon_lol:

Готово е, Иранците го потонаа Абрахам во Заливот, имам ексклузивна снимка симната од Телеграм од тајните служби.

Радувајте се Рончиња...

Како и да е. На плус 1000км од Хормуз се одалечени во индиски океан бродовите.
Има 2 Arleigh Burke до Хормуз, кој 1000 км, на 50 км.

Ти мислиш на носачите на авиони? Нема потреба тие да бидат блиску за да оперираат.

Забранети се и други работи кои горе-доле сегде се општоприфатени ама тебе тоа не ти текнува да го кажеш
Проблем е што ти не разбираш дека исламот претставува опасност поради верувањата кои доаѓаат со него

За мене тие што ги напаѓаш се најголем непријател на денешново општество, но тоа не значи по автоматизам дека сите други треба да бидат прифатени со раширени раце
Види сега, ислам во Египет е една работа, во Либан друга, на Кафказот сосема трета и ниеден од нив не е сличен на Иранскиот. Бајдвеј, Хомеини беше директен производ на западот. Без Пахлави немаше шанса во Иран да се роди таков поредок.

Има 2 Arleigh Burke до Хормуз, кој 1000 км, на 50 км.

Ти мислиш на носачите на авиони? Нема потреба тие да бидат блиску за да оперираат.

сите бродови се таму, да беа у Хормуз ќе беа исчадени до сега.

Забранети се и други работи кои горе-доле сегде се општоприфатени ама тебе тоа не ти текнува да го кажеш
Проблем е што ти не разбираш дека исламот претставува опасност поради верувањата кои доаѓаат со него

За мене тие што ги напаѓаш се најголем непријател на денешново општество, но тоа не значи по автоматизам дека сите други треба да бидат прифатени со раширени раце
Во ред ќе се коригирам,
МОНСТРУОЗНО е да убиваш деца и тоа да го оправдуваш со религиозни или какви да се други причини!
(според Скот гаѓале како што гаѓале, кога од училиштето биле повикани родителите да дојдат по децата овие уште еднаш НАМЕРНО ја гаѓале локацијата и усмртиле деца и родители)

Погоре @fennel малкуцка подобјасни да не се повторуваме.
Малку си контрадикторен, овие кои ги напаѓам се ... ама ти повторно ги браниш или само така ми се чини?

Не скокај неповикан. Има еден кој ни го опишуваше Иран како wonderland. Да ти е мерак да живееш таму. Ти не си тој, уживај.

Подмолни инсинуации како долниот не заслужуваат одговор.
Ако одговараш некому редно е да биде јасно кому, вака како си напишал немаше никој па ти одговорив, но не само тебе туку и за другите кои следат, друг пат цитирај кон кого се

---------------------------
Во видето со Скот има една интересна инфо, дека Индија ги дала/проследила кординатите на иранскиот брод на Израел/САД и овие го потопија, значи Индија е активен судионик во војнава.

Ако одговараш некому редно е да биде јасно кому, вака како си напишал немаше никој па ти одговорив, но не само тебе туку и за другите кои следат, друг пат цитирај кон кого се
А бе јасно му е нему, што ќе го цитирам. И тебе треба да ти е јасно, не знам зошто се пронајде во муабетот.

Јас сум многу јасен, само не сакам да одговарам кога ме прозивате за работи кои никаде не сум ги рекол. Тоа што го мислам го пишувам, не сум комплициран воопшто.

Како што го исчадија Тел Авив со АИ? :pos:

Тел Авив е далеку. Хормуз е до нив. Можат од каде сакаат да им ги гаѓаат бродовите. Ако пројде некој танкер или дојде некој воен брод одма ќе бидат погодени.

По тоа што носачите и уништувачите се далеку може да се види. Уништувачите имаат ПВО а не учествуваа во соборувањето ракети. Исто и Ф-18 морнаричките ловци не беа користени.

Мислам дека ништо нема да им биде дома, дури не мора ни да носат хиџаб во Иран како што носеа во Австралија. Се е во ред, nothing to see here.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom