Marquess
Ербап
- Член од
- 20 јули 2009
- Мислења
- 6.532
- Поени од реакции
- 13.877
Нуклеарната тријада ја чекаа пациентите да била готова.Winter is coming едно време мемиња имаше исто![]()
![]()
Предвидувањата беа дека ќе биде до декември месец 2024та

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нуклеарната тријада ја чекаа пациентите да била готова.Winter is coming едно време мемиња имаше исто![]()
![]()

Со оглед на ситуацијата мислам дека се одлични,
Iranian oil exports fall to lowest level in six years, data shows
Не, ова важи за многу други компании а Ексон Мобајл (кланот Рокфелер) не е една од нив. И немој да ми напишеш дека ја нема компанијата на портфолиото на Рокфелер.
Тој може да се класифицира како жива декорација затоа што се однесува како канаринец![]()
kako za u venecuela? pa bash exxon najveke se bunea i vikaa deka vo venecuela e nevozmozno da se investira dodeka tramp malku negi podbra pa eve sega ke se vrakaat...
daj be ne bidete naivni od site strani se gleda kako se povrzani elitite i politicarite so golemiot biznis u amerika... zar uste nekoj veruva u incubatori i startapi od garazi... nema banka, it kompanija, telekomukacii a da ne e vrzana so sluzbite i drzavata... javno kazuvaat "too big to fail" im gi isplakaat dolgovite, zamizuvaat pred sekakvi gluposti, gi prikravaat losite investicii so stampanje pari i crni fondovi da gi kupat i eleminiraat istite... berzata kako najvisoko dostignuvanje na slobodniot pazar vo amerika umre so dot com kreshot i potoa so 9/11.
obicni smrtnici uste moze da pravat pari toa nema da de smeni ama ova e samo zatoa sto ako porano bese samo americki kesh sega so tehnoloskiot napredok berzata ja pumpaat od cel svet pa duri i nekoj od mkd moze da investira i misli deka nesto razbiral.
Типичен оксиморон, прво тврдиш дека ако Трамп им наложи на Ексон да продаваат продукт по одредена цена тоа ќе помине без поговор, а сега пушташ вест каде токму Дарен Вудс јавно изрази несогласување со Трамп на форумот за Венецуела по однос на тоа дека сега е време да инвестира таму и дека тие како компанија се додека интерно не задоволат одредени критериуми нема да вложат повторно ниту долар.
Јас ја пренесов веста дека нивни тимови веќе прават забрзана проценка на состојбите во Венецуела и дури после завршувањето на тој процес ќе се огласт, што и се случи.
Стави на ова дека Рекс Тилерсон е првиот Државен секретар во мандат на Трамп, екс извршен директор на Ексон.
kako za u venecuela? pa bash exxon najveke se bunea i vikaa deka vo venecuela e nevozmozno da se investira dodeka tramp malku negi podbra pa eve sega ke se vrakaat...
daj be ne bidete naivni od site strani se gleda kako se povrzani elitite i politicarite so golemiot biznis u amerika... zar uste nekoj veruva u incubatori i startapi od garazi... nema banka, it kompanija, telekomukacii a da ne e vrzana so sluzbite i drzavata... javno kazuvaat "too big to fail" im gi isplakaat dolgovite, zamizuvaat pred sekakvi gluposti, gi prikravaat losite investicii so stampanje pari i crni fondovi da gi kupat i eleminiraat istite... berzata kako najvisoko dostignuvanje na slobodniot pazar vo amerika umre so dot com kreshot i potoa so 9/11.
obicni smrtnici uste moze da pravat pari toa nema da de smeni ama ova e samo zatoa sto ako porano bese samo americki kesh sega so tehnoloskiot napredok berzata ja pumpaat od cel svet pa duri i nekoj od mkd moze da investira i misli deka nesto razbiral.
March 25 (Reuters) - Exxon Mobil (XOM.N), opens new tab has a team in Venezuela this week evaluating the country's oil and gas resources and infrastructure, upstream head Dan Ammann said Wednesday at the CERAWeek by S&P Global conference in Houston.
In January, Exxon CEO Darren Woods called Venezuela "uninvestable" without durable protections for new investment, comments that landed him in hot water with U.S. President Donald Trump. The top U.S. oil producer exited Venezuela in 2007 after its assets were expropriated.
a koj gi prasuva ekson? tramp pusta od rezervite i im se zakanuva so odzemanje licenca na primer.... ne 90, i po 80 ke prodavaat
tipicna budala sto ne docituva... da se pobunija i na kraj si legnaa na brasnoto kako i sekogas.
Еве видео каде јавно Дарен Вудс се спротивставува на предлогот на Трамп на форумот за Венецуела на 12 Јануари 2026:
Што се случува после:
Exxon says its team is in Venezuela evaluating oil opportunities
Не ми е јасно што те тера да мислиш дека ако пуштиш вест Извршниот директор на Ексон Мобајл јавно се спротивставува на Трамп ти оди во прилог на тоа што си напишал подолу, секој со функционален мозок ќе го помисли спротивното,
И сега откако аргументацијата за пред кооперација е спакувана преминуваш на ова:
Или дури не направија своја проценка не ја поддржаа иницијативата на Трамп.
Нема потреба да ти доделам било каков епитет.

20 проценти не. Ама со испуштање од стратешките резрви на неколку ентитети. Плус 1.2 барел од Венецуела кои околу 700.000 дневно завршуваат во Сад и другите земји. Гуана исто така и Бразил. Заедно со Сад не заменуваат туку ја ублажуваат состојбата. Плус тука се и магично олабувањата кон Руската нафта. Дури до таа мера што и нафтоводот Дружба проработи иако не е со планираните 250к колку што му е нормлата туку нешто околу 170к дневно пумпа нафта за Вишеградските земји.
Енормни се бројките испуштени од резервите. Не очекувам по оваа цена да почнат пак да ги полнат и да купуваат кога е кнап маркетот.
kakov glupak treba da si da veruvas deka moze da se napravi procenka za nekolku nedeli u drzava kade nemas ni infrastruktura ni lokalna poddrska
vitkanje kicma posle malku drmanje i nisto poveke... eve del od peglanjeto
![]()
Trump threatens to block ExxonMobil from Venezuela after CEO calls country ‘uninvestable’
US president says company is ‘playing too cute’ after CEO responds sceptically to his push for oil investment after deposing Nicolás Madurowww.theguardian.com
Прво Шеврон беше цело време активен во Венецуела, најголемиот дел од постројките кои Хуго Чавез ги национализираше беа на Ексон Мобајл, значи тие ги изградиле, водат активен спор за тоа.
Колку треба да си глуп да помислиш дека на нивни псотројки, со сеуште добар дел нивни локални луѓе немале некаков увид за состојбите?
Во Јануари беше форумот а со став излегоа сега во Мај, тоа се пет месеци.
И со сето ова земено во предвид сепак јавно се спротивставија и дури не ја комплетираа интерната проценка не излегоа со став.
Кога те читам на тема нафтена индустрија ми се сере колку си неписмен.
aj be ne dosagaj, nitu razbiras sto i kako bilo tamu nitu si konsistenten so muabetive... od edna strana vikas nekele da vlezat exxon i ceoto se bunese pa posle otkako trump im go svrti muabetot i kaza nema pristap do venecuela ponatamu, nema distrubicija vo usa, nema nasa zastita odma legnaa na brasnoto...
kakvi postojki kakvi gluposti sve toa e smeneto od kinezite godini nanazad kinezite imaat miljardi investirano. venecuela ja nacionalizira naftenata industrija u 1976ta najverojatno pred tatko ti da te planira.
Assets of ExxonMobil and ConocoPhillips were expropriated in 2007 after they declined to restructure their holdings in Venezuela to give PDVSA majority control;
Многу е лошо кенгур со вечерно да се впушти кобајаги во пропаганда, ти можеш да дебатираш во Русија или Кина во корист на власта, инаку две чисти немаш.
Ескон Мобајл е надвор од Венецуела од 2007 година, тоа е барем нешто лесно што се проверува,
Ме чуди како тоа кинезите инвестирале милијарди а експлоатацијата нема некој раст во Венецуела, не само тоа и опаѓа. Згора на ова како на толкав развој што им пружиле кинезите самите венецуелци го завиткаа Николас Мадуро во целофан за јенките. Кубанците кои му беа обезбедување им ги вратија во тегли или нешто слично.
Битно Дарен Вудс јавно се спротивстави на Трамп за инвестирање во Венецуела и кажа дека дури не направат сопствена анализа нема да излезат со став, и после пет месеци си легнаа на брашното. Чудо едно се поклопи тоа легнување со комплетирањето на интерната анализа.
Ама јас не сум конзистентен, абе на една тема ќе ги сотрите црнците и муслиманите заедно со Путин на друга ги спасувате пак со него, цела секта сте другиот во мене.
glupco jas ti kazav koga e nacionalizirana industrijata. ali eve i da 2007 toa se skoro 20 godini. aj proveri si kolkav rok na traenje ima edna platforma... daj be ne zamaraj poveke
Брееј колку си бил ти глуп, во Венецуела доминира оншор или офшор експлоатацијата? Каде се лоцирани постројките кои се одземени 2007?
За која платформа неписмен еден, има бунари кои произведуваат по десет години конзистентно без никаков work over, central procesiing/tratement facilities има во САД што тераат по 50г.
Две чисти немаш на тема нафтена индустрија.

da ti nacrtam za kraj...
Прегледај го приврзокот 479410Прегледај го приврзокот 479411
mrsh u igracnica, ne me citiraj poveke.
Trump's Excited, But Big Oil Isn't Too Keen On Venezuela: Exxon CEO Darren Woods Sets Clear Terms