Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Колку е ова точно?...

И овај забегал начисто :pos:. Не е точно.
Ако рокаат од Европа.
Ќе рокаат нукс од Германија.
Се спремаат.
Не се плаши бе нема нуклеарки да употреби никој.

Колку е ова точно?...

AI e videoto, i jas za malce ke "padnev" na vesta, ama sfativ deka e AI... Ima isto vakvi videa so toj Kinezot sto ja predviduva tekot na vojnata, vakvite videa kade sto sedi i mu se mrda samo ustata se 100% AI..

sigurno. zemja ednas obvineta za genocid ke dozvoli takvo nesto...

si ima podmornici za toa.
Никој не е луд да фрли нуклеарки. Едиствено нешто радиоактивно (осиромашен ураниум) што може да се употреби се наоѓа во зрното од топот GAU-8 на А-10.

Никој не е луд да фрли нуклеарки. Едиствено нешто радиоактивно (осиромашен ураниум) што може да се употреби се наоѓа во зрното од топот GAU-8 на А-10.

tramp i bibi se dovolno ludi mada ne veruvam deka ke ima potreba.

Абе дај Боже лошо да ми пренеле или лошо да сум сфатила.
Не пратам периодов по вести, ама инфово ми е од наши луѓе. Вработени на едно место.
Ја неам фајде од лажење. Нема први да гаѓаат.
Се спремаат за ако Иран почне.
Автоматски споено мислење:

Сигурно на Германија нема да ѝ текне да рока њукс. Нато се мести.
Коа сме се сложиле да сме у НАТО, ќе си трпиме.

AI e videoto, i jas za malce ke "padnev" na vesta, ama sfativ deka e AI... Ima isto vakvi videa so toj Kinezot sto ja predviduva tekot na vojnata, vakvite videa kade sto sedi i mu se mrda samo ustata se 100% AI..

Добри забелешки...затоа прашувам за веродостојноста од видеото. И не се работи само за движење на устата, туку воопшто неприродното однесување од целата физиономија од ликот (зборува непрекидно, како да чита од приложен текст, не се заморува при непрекинатото зборување, нема природни телесни движења и сл...).

Не речи „3 пати„ околу лудоста.

САД фрлија бомби над Јапонија не од лудост, туку од „рационално„ пресметана веројатност за „количината„ од убиени американски војници во случај на потреба од копнена инвазија од страна на САД врз Јапонија, па „пресметката„ им „рекла„ на Американците дека е „поевтино„ ако загинат Јапонци наместо Американци (!!!)...

Ако земеме која сорта од ликови и фанатици тековно се на чело на САД, „потребната„ количина од лудост (за употреба на а-бомби) не им фали...

Последно уредено:
За камиказиве нема проблем ако развијат нуклеарно оружје и направат над ~5 илјади нуклеарки? :)
Тоа се “наши“ камикази!

Кваката е во друго.
Плутониум исклучиво се користи за изработка на нукес.
Ураниум до концентрација од 60% се користи за медицински цели и како гориво во нуклеарни централи, само во поголеми концентрации може да се прави нукес ама со далеку помала снага, што би рекле демоНкративе се неефикасни.

Последно уредено:
Абе дај Боже лошо да ми пренеле или лошо да сум сфатила.
Не пратам периодов по вести, ама инфово ми е од наши луѓе. Вработени на едно место.
Ја неам фајде од лажење. Нема први да гаѓаат.
Се спремаат за ако Иран почне.

Коа сме се сложиле да сме у НАТО, ќе си трпиме.
А зошто баш од Германија?

па Уса може и тоа чека, иран да нападне на нивно тло па овие да имаат изговор да им рокнат некоја нуклеарна. али вајда попаметни се овие ирачаните.
сакаше да речеш Иранците,

Колку е ова точно?...

Како што некои забележале веројатно се работи за ВИ, НО
Има и дел вистина а тоа е дека од почетокот се срушени/соборени околу 40 летала (авиони, дронови и оние авиотенкерите со се оној шпионот Е-3-авакс), во секоја лага има вистина само треба да се најде.

Не се плаши бе нема нуклеарки да употреби никој.
Од каде го знаеш ова?
Мислам ти јави некој или самиот дојде до тој заклучок!

Германија нема нукес, НАТО исто така нема, нукес имаат само некои членки на ОТАН.

На БИ се носат значајни трупи американски (според проценките тие над 50.000), некои предвидуваат дека можна е копнена инвазија врз Иран.
Во кладилници и пица-ресторани (во близина на Пентагон) се забележуваат трендови дека напад навистина се подготвува.
за мене најголем показател за копнена инвазија е овој обид да се протне низ СБ на ОН резолуција со која таа би била легализирана арно ама не не им оди баш по план, за сега ТРи постојани членки на СБ се противаат и стават ВЕТО:

(ако има напад и покрај противењето на членки на СБ и ОН тогаш влегуваме во период кога опстанокот и улогата на ОН се доведува во прашање и веројатно нејзино гасење.)

Ако има корисници на услугите на Амазон, има ли некакви промени во квалитетот на услугите, овде се говори дека го акнале,

Последно уредено:
ako go roknat naftovodot od kanada i venecuela ne pumpa nafta ili gi roknat i postojkite tamu usa mora da potpise mir. vo takva sitacija otide naftata na $300-400 i ti treba nafta. nitu mozes nuklearki da koristis za da ne ja unistis infrastrukturata na bliskiot istok nitu imas 3 meseci vreme da soberes asalna armija tamu za podolga vojna, nitu mozes so limitirani operacii da ja prezemes naftata od strav se da ne izrokaat koga veke imaat muda i na drugiot kraj na svetot toa da go napravat.

ako ja unistis na kanadska teritorija togas i kanada defakto dobiva prilika da izgradi naftovodi do bregovite i da se otkaci od monopolot koj go ima usa na nivnata nafta sto sekogas rezultira so $20+ popust.

Венецуела произведува околу 750 000 на нафта што е како асфалт. Низ теснецот поминуваат негде 10-15 000 000 барели помалку од вообичаено. Максималното производство на Венецуела било некој 3-3.5 милиони барели нафта. Од тоа што го имав прочитано, и да инвестираат сите Амерички гиганти во Венцуела, негде 3+ години ќе им требаат само за да стигнат до 1.5 милиони барели, зошто се било во катастрофална состојба.

А реално и во Венецуела прашање е кога ќе има контра-државен удар. Зошто сите од стариот систем се сеуште таму, а Американците веќе не изгледаат семоќни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom