Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 29.292
- Поени од реакции
- 39.296
Друже, овој долу е синот така?Вчера синот на последниот шах на Иран најави уште поголем отпор
За еден колега прашувам.

Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друже, овој долу е синот така?Вчера синот на последниот шах на Иран најави уште поголем отпор

Wow Ване, колку милиони жители има Иран знаеш ли?Наводно милион учесници на митингот за поддршка на власта во Иран... Не знам дали се баш милион ама секако се тро` повеќе од палачите.
За последното, само Северна Кореа ќе кажам..Економските (инфлацијата) потешкотии во Иран се факт а се предизвикани од санкциите воведени од страна на ЕУСА.
(можете да дубите на глава ама било која земја која би била 43 години под санкции немаше да издржи и до сега барем 1000 пати ќе беше распарчана)
Wow Ване, колку милиони жители има Иран знаеш ли?
Точно! И го викнале Ѓорѓе Давид да им пее..Го сисавте, Иран ги растурил тие па дури и контра протест од милион луѓе направиле
Точно! И го викнале Ѓорѓе Давид да им пее..
oh wait, грешна тема

~92 ипол милиони. Значи нешто над ~1 % од населението.Wow Ване, колку милиони жители има Иран знаеш ли?
Добро, тоа никој не го негира, но ти треба да објасниш зошто ги подржуваш муџите?Велиш кралот бил продолжена рака на западот и тие биле задоволни со него.
Да прашам дали знаеш тогаш зошто му направиле ревољуција?
Би било интересно да се знае причината нели![]()
Да.Викаш санкциите биле криви за лошата економска ситуација?
Двосмислено, ама ај одговори на ова па тогаш одговорот ќе биде точен, мислиш ли дека корупцијата не е резултат на санкциите?Сигурен си дека корумпираниот режим нема врска со ова?!?
Не.Знаеш ли дека сите битни луѓе во ИРГ имаат свои компании кои исклучиво ги добиваат државните тендери?!
Знаеш дека повеќето од ИРГ се директори и бизнисмени со "чинови" као демек!?
Знаеш дека перат пари на запад?!
Ај уште еднаш прашањето ако може?Да.
Двосмислено, ама ај одговори на ова па тогаш одговорот ќе биде точен, мислиш ли дека корупцијата не е резултат на санкциите?
Не.
Не.
Сум чул такви приказни ама не би знаел точно.
Туку не одговори на единственото што прашав, имаш некој одговор или...?
Јас се извинувам што се мешам, ама може да ми објасниш кои сте тоа вие цртачите овде низ темиве? Ти, Ванлок, Лорд Бебо, Рон и уште неколку? И кој тоа ви дава право да цртате и да не дозволувате друг да има свое мислење? Конкретно ве читам за дебатава со ИО, мислиш ли дека ИО не е свесен што све има правено Америка низ светов? Мислиш ли дека ти треба да му кажеш на постар, поискусен и поначитан човек што се случува во Иран?
Луѓе, дај бе олабавете се малце, ве пратам некое време низ политичкиве теми, тотална узурпација имате направено, терате монолози и верглате едно исто цело време, па не знам побогу како не ви здосади? Аман, сфаќаме и знаеме сите дека Америка е злото, ама дозволете некогаш да не е крива за нешто, дозволете некој друг да каже мислење различно од вашето без да добие етикета на немач на поима од геополитика. И дали си се запрашал дека можеби вие не лапате тешка пропаганда само од спротивната страна??
Преку тасе више, проливи.
Дибро Ванлок~92 ипол милиони. Значи нешто над ~1 % од населението.
И Ванлок, како за тебе.

Јас кажав претходно нешто, не реков дека тоа е од главниот град, или?Ај сега ти. Пресметај колку проценти од населението на Иран се неколку илјади „протестанти“ со калаши и пламенофрлачи.
Ако го остават народот, живи ќе ги изедат и убацените и петтоколонашите. Ама цивилна војна е нешто што им одговара на САД/Израел.
Дибро Ванлок
Јас кажав претходно нешто, не реков дека тоа е од главниот град, или?
Гледав видеа како се пробиени кордони, не гледам што е проблематично тука?
Тебе ти се сервисани преку некој јавен медиум, јас директно на телефон ги гледам без посредник
1/9 од цел Техеран е излезен, незнам што е толку wow во ваква ситуација?
Кажа брадоњата дека со крв е платена власта и дека ќе одговорат.
Така да ова е очекувано

Немој жити се!готови сте![]()