Иран ќе лансира астронаути во вселената?!

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно иранските ракети кои ќе одат во вселената ќе бидат на погон од верско лудило...:vozbud:
И онака имаат за извоз од тој вид гориво...:vozbud:

F2006041902134500000.jpg

Iranian cavalry troops marc

F2006041901461800000.jpg

Да е живо пријателството.

Иран(Персија) е стара цивилизација и персијанците се народ кој знаел да создаде држава како доказ дека можат да создадат систем каков што е државата.Навистина е штета кога заради еден многу голем револт кон нешто што е лошо се создава неговиот опозит кој е исто така многу лош.Така беше во Иран кој за време на владеењето на Реза Пахлави застрани многу од своите сопоствени вредности и ги попримаше лошите западни пороци.Тоа резултираше со револуција која е пак сосема спротивна од тоа што го правеша Шахот ама е истоп така лоша како и неговата политика.Исто како кога доаѓа Хитлер во Геманија.
Дали има или нема Иран нуклеарно ороужје е навистина неважно за западот.Зошто кој и да е на чело на Иран ако и да помисли да употреби такво нешто мора многу добро да знае дека иранскиот народ ќе го снема од картата на народите за неколку минути после тоа.

Веројатно иранските ракети кои ќе одат во вселената ќе бидат на погон од верско лудило...:vozbud:

Гледајќи те на фотографијата знам што сакаш да кажеш:pos2:

Верувај дека се многу поцивилизирани од тебе!:pos2:

видовме колку се цивилизирани пред некое време на изборите и после нив

Од ова се треси Израел

A Shahab-3 miss

Домет на тупаницата на Махмуд Ахмадинеџат

за Махмуд и “ластици“ се доволни,не мора со тупаници...

Од ова се треси Израел

A Shahab-3 miss

Има една поговорка, куче што лае, не каса! Истото е со Иран, само се заканува дека ќе го уништи Израел иако сеуште нема нуклеарно оружје, а уствари Израел е тој што има 200 нуклеарки и во еден здив може да го збриши Иран. Не знам кој од кого треба да се плаши.
Ракетите имаат голем дострел, но Израел има антиракетен штит...

Кога Иран ќе го нападне на Израел да ми се јавите на емаил. :vozbud:

Ќе го нападне ако биде прв нападнат.

Ова се коњаницава многу ме потсеќа на советската офанзива во Авганистан, каде будалите Авганистанци со коњи јуришаа против советските тенкови. Останатото може да го замислите.

Iranian cavalry troops marc

F2006041901461800000.jpg

А овие се одлична мета за А-10, со едно зрно гарант убива 10 војници!:vozbud:

Има една поговорка, куче што лае, не каса! Истото е со Иран, само се заканува дека ќе го уништи Израел иако сеуште нема нуклеарно оружје, а уствари Израел е тој што има 200 нуклеарки и во еден здив може да го збриши Иран. Не знам кој од кого треба да се плаши.
Ракетите имаат голем дострел, но Израел има антиракетен штит...

E znaci po ne bez smisleni odgovori nemam citano do sega,abe decko :tapp: togas i Izrael ke se unisti a vo edno i cel bliski istok, A Evropa a i ti ovdeka ke se pobolis od RAK i od sekakvi bolesti.:tapp::tapp::tapp:

Нуклеарното оружје на денешницата е за заплашување на непријателот, и секако одбрана на територијата од разни офанзиви од други држави. Исто и Иран, сака да си направи нуклеарка за после да си игра кур ташак со неприателите, сите знаеме дека никој не е до толку глуп да си употреби такво оружје, знаеме кои се последиците од употреба на таквото оружје.
Иран и да си добие нуклеарка јас мислам дека никогаш нема да може да ја искористи, бидејќи во моментот кога ке ја лансира веќе ке бидат 20 други нуклеарки лансирани на пат кон територијата на Иран.:toe:

Од ова се треси Израел

A Shahab-3 miss

:pos2::pos2::pos2:

Лелеее гледам страв им е....:vozbud:

Нека пробат само да лансираат од тоа играчките дали една ќе падне...уствари ДА ќе паднат неколку...поради промена на траекторија од дефект:pos2:

During 1998 the Israeli military conducted a successful test of their Arrow missile. Designed to intercept incoming missiles travelling at up to 2 mile/s (3 km/s), the Arrow is expected to perform much better than the Patriot did in the Gulf War. On July 29, 2004 Israel and the United States carried out joint experiment in the USA, in which the Arrow was launched against a real Scud missile. The experiment was a success, as the Arrow destroyed the Scud with a direct hit. During December 2005 the system was deployed successfully in a test against a replicated Shahab-3 missile. This feat was repeated on February 11, 2007

Значи израел се СМЕЕ..затоа па сега се замараат со шахаб 4..која пак е ситна риба...

Ако ја додадеме и СМ3....

Најверојатно и боингот со ласер е планиран специјално да гарантира безбедност на одредени,градови,ил бази...итн.

Израел само ќе добие оправдание да испари барем неколку мети....

А за авионите...Спајдер,па и ероу_PAC-3,ова не е истиот патриот од десерт сторм!!(Ова ако Иран прати авиони накај израел)-Ф-15 не го спомнувам...

А што се однесува до Астрономите во воведот си пушува убаво ИРАН има ракето НОСАЧ на САТЕЛИТ,значи истата не е сеуште адаптирана за луѓе,а и нема да биде..првиот Ирански Астронаут се обложувам дека ќе полета од Бајконур,или пак ако средат со дипломатија...може и од САД..првата опција е поверојатна.

Примарна Цел на Иран е да се обезбеди со Сателитска мрежа,НЕ АСТРОНАУТИ.

ЦАР!!!!!!

Нема ниту Иран да го нападне израел Ниту пак Израел...Иран.

САД треба да го решат проблемот со Иран-они можат со минимум жртви и трошоци,а притоа со максимум ефект.

Не мора милиони војска бла бла....само 5 Б-2 една тивка вечер-ова го знаат Иранците,знаат и дека е лошо што повикуваат на консултации С.Корејски научници....ако не се смират од тоа лудилото-тешко нив-се разбира под услов САД да го води вистински лидер не торко без визија.

И нека пази Иран...Сауди...т.е сунитите имаат и они кинески балистички ДФ-3,може Иран да го окрка ако се распали на секаде(не мора нуклеарни глави де...еве класични..)..

Како би изгледала комбинирана акција на Саудиска Арабија, Израел, Катар, ОАЕ, Кувајт, Ирак и Пакистан +курди и останати незадоволни против Иран?
Се разбира со поддршка на САД.
Мислам дека ќе биде како треба да биде.
Иран е една од ретките зони која не е сеуште под американска доминација.

И јас мислам дека ќе биде како што треба(Ако веќе се создаде клима за тоа)....израел патем има нарачано доволно конвенционални пенетратори за Дупло да ги бомбардира критичните објекти,понатаму супериорноста воздушна која ќе ја имаат,Ирачката Војска и Тенкови...Пакистан,ОАЕ,сауди Арабија...
Ова се илјадници војскка потоа тенкови,бродови....

Башка и САД...па после неколку месечен судар и да не стасаат до техеран....Власта сепак ќе падне,а ајатолахот -колец,махмадинеџат на кран.
(а можат и да стасаат...како што си прошетаа низ Ирак...само овде ќе трае троа повеќе оти теренот не е рамен,како што беше во Ирак.)

Интересно,оваа опцја не би била толку Скапа за Сад,имајки предвид инволвираност на богати држави како ОАЕ,Кувајт,Сауди Арабија,Израел...па и Ирак(чија војска се консолидира..)..

Ирачкото Искуство од војната Ирак-Иран,мапи,стратегии треба да се земат предвид.

Гледајќи те на фотографијата знам што сакаш да кажеш:pos2:

Ok...ова ќе е прв “праведник“ во космосот? Само да не стане нов “маченик“ во стратосферата :vozbud:
Ако баш и не успеат да пратат космонаут ќе успеат да го створат првиот стратосферски маченик во историјата:pos2:
Наместо во вселената можеби ќе се најде пред 72-те девици во џенетот...како и да е it`s a win-win situation...:vozbud:

П.С. Не сум јас на фотографијата (аватарот) :tapp: тоа е филмски лик на тотален лудак :vozbud:со повремени испади на крајна луцидност...

E znaci po ne bez smisleni odgovori nemam citano do sega,abe decko :tapp: togas i Izrael ke se unisti a vo edno i cel bliski istok, A Evropa a i ti ovdeka ke se pobolis od RAK i od sekakvi bolesti.:tapp::tapp::tapp:

Ах, незнаење...
Еве еден пример: Само Франција во својата историја има извршено над 300 нуклеарни проби и тоа повеќето во пустините во Алжир. За другите сили да не зборуваме колку нуклеарки имаат активирано вклучувајќи ја и онаа 50 мегатонската во Сибир...
Колку бомби требаат за Иран? 5? 10? Под претпоставка...
Иран е пустина како и околните држави, Израел е на илјади километри од Иран....каква радијација не треси...

САД треба да го решат проблемот со Иран-они можат со минимум жртви и трошоци,а притоа со максимум ефект.

Не мора милиони војска бла бла....само 5 Б-2 една тивка вечер-ова го знаат Иранците,знаат и дека е лошо што повикуваат на консултации С.Корејски научници....ако не се смират од тоа лудилото-тешко нив-се разбира под услов САД да го води вистински лидер не торко без визија.

И нека пази Иран...Сауди...т.е сунитите имаат и они кинески балистички ДФ-3,може Иран да го окрка ако се распали на секаде(не мора нуклеарни глави де...еве класични..)..

И јас мислам дека ќе биде како што треба(Ако веќе се создаде клима за тоа)....израел патем има нарачано доволно конвенционални пенетратори за Дупло да ги бомбардира критичните објекти,понатаму супериорноста воздушна која ќе ја имаат,Ирачката Војска и Тенкови...Пакистан,ОАЕ,сауди Арабија...
Ова се илјадници војскка потоа тенкови,бродови....

Башка и САД...па после неколку месечен судар и да не стасаат до техеран....Власта сепак ќе падне,а ајатолахот -колец,махмадинеџат на кран.
(а можат и да стасаат...како што си прошетаа низ Ирак...само овде ќе трае троа повеќе оти теренот не е рамен,како што беше во Ирак.)

Интересно,оваа опцја не би била толку Скапа за Сад,имајки предвид инволвираност на богати држави како ОАЕ,Кувајт,Сауди Арабија,Израел...па и Ирак(чија војска се консолидира..)..

Ирачкото Искуство од војната Ирак-Иран,мапи,стратегии треба да се земат предвид.

Не би било баш така лесно... Иран има сојузници: Сирија, Хезболах, Хамас... Досега Хезболах сигурно е вооружен со ракети кои можат да достигнат до Тел Авив, плус тоа Кина ги поддржува Иран заради нафтата т.е. санкциите не држат доволно, башка има доста оружје...

Не би било баш така лесно... Иран има сојузници: Сирија, Хезболах, Хамас... Досега Хезболах сигурно е вооружен со ракети кои можат да достигнат до Тел Авив, плус тоа Кина ги поддржува Иран заради нафтата т.е. санкциите не држат доволно, башка има доста оружје...

никој не вели дека бибило лесно,ако одлучат големите сили-Иран паѓа

никој не вели дека бибило лесно,ако одлучат големите сили-Иран паѓа

Ако одлучат големите да, Иран ќе падни, но големите ќе имаат огромни загуби, Виетнам ќе биди ништо во споредба со Иран ако се одлучат за копнена офанзива.
Ама како што знаеш има и други големи како Русија и Кина кои едвај чекаат да ги заглават САД и сојузниците...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom