iPad mini Retina vs Nexus 7 v2

• Креатор на темата Креатор на темата POS-51
  • Време на започнување Време на започнување
$399 у споредба со $229 на пластичната играчка од Google

ou da zaboraviv Ipadot e Bozestvoto na zemjata i negovoto znacenje na brzinata na otvaranje na facebook go pravi mn poveke od plasticna igracka!

i bas poradi toa treba da platime 15 iljadi poveke!

ou da zaboraviv Ipadot e Bozestvoto na zemjata i negovoto znacenje na brzinata na otvaranje na facebook go pravi mn poveke od plasticna igracka!

i bas poradi toa treba da platime 15 iljadi poveke!

Мислам, никој ама баш никој не те тера поготово па тебе да купиш iPad

$399 у споредба со $229 на пластичната играчка од Google

1. Дали ако сега се исфрли продукт со двојно поголеми перформанси, а е со пластична обвивка ќе го купиш или пак ќе преферираш лим?

2. Дали знаеш колку чини да се направи лимената обвивка, и колку чини да се направи еден iPhone?
Мислам, никој ама баш никој не те тера поготово па тебе да купиш iPad

Kој те тера тебе да купиш Nexus?

1. Дали ако сега се исфрли продукт со двојно поголеми перформанси, а е со пластична обвивка ќе го купиш или пак ќе преферираш лим?

2. Дали знаеш колку чини да се направи лимената обвивка, и колку чини да се направи еден iPhone?

Kој те тера тебе да купиш Nexus?

Мислам нели се двојно поголеми перформансите на нексусот ? Или андроид заедницата треба да извадат со 16 јадра процесор за да биде со двојни перформанси, плус уредот го купувам ради оперативниот, андроид не метален, од не знам што да направат уред не би го купил, инаку знам колку чини изработка и на ајфон и на ајпад знам колку ќарат apple

Мислам нели се двојно поголеми перформансите на нексусот ? Или андроид заедницата треба да извадат со 16 јадра процесор за да биде со двојни перформанси, плус уредот го купувам ради оперативниот, андроид не метален, од не знам што да направат уред не би го купил, инаку знам колку чини изработка и на ајфон и на ајпад знам колку ќарат apple

Не ми одговори на ништо, ако знаеш пиши одговор. Не, не се двојно поголеми перформанси на Nexus-от, перформансите се такви какви што се, во релна употреба голема разлика нема да видиш, затоа што двата уреда се и повеќе од доволно брзи, кога ќе дојдеш до еден степен на брзина веќе другото е оверкил. Вака е во сите сегменти на технологијата. На пример кај Apple тоа е A6X кај Android S4 Pro/S600 процесор, све над тоа е повеќе само трка со времето него релна потреба. Ако од нешто се има бенефит, тоа е повеќе рам, Apple исфрлија 64 битна архитектура, со 1GB рам, ова ќе се осети ако не сега за едно година дена од сега, исто како што Mini стариот порано беше делумно ок, а сега крашува ако имаш некоја апликација + и игра во позадина. Како иде времето напред со секој OS побарувачките за рам се поголеми, така што ако за една година од сега го споредиме Mini Retina со N7 2013, N7 ќе биде еднаков наместо поспор, има тесно грло ефект кај Mini Retina - 64 битните Apple уреди. Во иднина, ако не и сега. Среќа што кај iOS нема реална мултитаскинг имплементација, иначе кој ќе ви ги гледаше маките :icon_lol:

Затоа не сум голем фан на Apple кратат на рам, и нандот го наплаќаат 2x поскапо од другите брендови, ова е некоректен потез на фирма која би требала да биде број 1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom