Интерно решение-медицинска сестра

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanovska93
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јули 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Вработена сум во државна болница со решение ми кажаа дека може да се преместам на друга клиника во државна болница со интерно решение.Моето прашање е дали има некој преместен со интерно решение и како оди целата постапка :):):)

Вработена сум во државна болница со решение ми кажаа дека може да се преместам на друга клиника во државна болница со интерно решение.Моето прашање е дали има некој преместен со интерно решение и како оди целата постапка :):):)
Мислам дека сега, секоја клиника си е посебно- т.с. јавна здравствена установа......Детска,Хирургија,Гинекологија, и т.н.
а порано беше државна како една фабрика со повеќе погони и можеше такво преместување.
Сега освен ако најдеш замена соодветна и од таа страна се согласни на тоа,ама и администрацијата,кадрово и директорот.
А тоа ти сакаш да се преместиш или ?.Како тоа ти кажале...ти рекле барај си ОДИ СИ, на друга клиника,да не сметаш некому.
Па и во таа клиника каде си има повеќе одели,е таму е веќе можна замена и лесно ќе оди.

мислам дека иако се клиниките поделени преку министерство за здравство можеш да бараш трансфер, може да те преселат и во болница во друг град ако се селиш. Како оди постапката можеш да прашаш во управа во клиниката кај што работиш сигурно знаат

а зошто мислиш дека овде би знаеле да ти кажат нешто повеќе отколку на пример еве нешто прво што ми паѓа на памет да прашаш во државна болница а???

Zatoa shto sakam da slushnam nekoj ako imal slicno iskustvo bidejki teshko se dobiva premestuvanje dali e vozmozno pred da spomnam takvo neshto na rabota

Малку невкусно звучи, ама тоа е реалноста...Ако си убава и згодна и му се бендисаш на главниот каде сакаш да се преместиш, може да помогне. Исто и ако имаш некој у партија да ти ги потера работите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom