Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
U Openwebif jel se ulazi direkno ili treba dowlandirat : ja ne mogu uc nikako preko google direkno ulazi u forum njihov

to skeniras sa wotweb[DOUBLEPOST=1490258003][/DOUBLEPOST]Ko mi pomogne preko pp skiniti moje 2 Art Liste ce ih isto dobit

Dobro jutro svima

Poceo sam da trazim one dreambox streamove i nasao sam neke. Medjutim nakon par minuta gledanja stream jednostavno stane ili prebaci na slijedeci kanal sa liste. Ne buferuje, koliko ja vidim nego jednostavno prebaci. Ako ga ponovo ukljucim radi ok par minuta pa zeza ponovo.
E sad, moje pitanje je da li to moze da se izbjegne sa nekim postavkama u vlc-u (posto njega koristim) ?
Ili da mi preporucite neki drugi player koji je bolji za to.
Ili se ipak radi o internetu onoga koji uploaduje, ili nesto trece ?

Ovo u spojleru je za tebe.

Gledanje preku DM ne bi ti preporacal. Doabar drim e zastiten so u&p i sekako treba dobar apload na sopstvenikot.
Prvo nauci kako izgledaat poznatite listi na kanali (predrag, dona, vhannibal, ciepf...)
Potoa baraj nesto sto ne e konvencionalno za tie listi, primer:
Прегледај го приврзокот 167247
Eve ovoj primer ti e toa. Sega otvori ja listata na kanali sto ja baras:
Прегледај го приврзокот 167248
Ova e Art, moze da se najde kako ArtPlayer, FreePlayer, IPTV ...
Skeniraj mu ja IP adresata, ovoj ima otvoren port 5651, znaci ima i strimovi. Sekako proveri ja adresata na:
Код:
https://check-host.net
Ako ima domain zameni ja IP adresata so negoviot domain i ete ti nesto sto retko koj go ima:
Прегледај го приврзокот 167250

Hvala puno saskon za ovo

Jos jedno pitanjce:

Zbog cega je bolje gledati preko domain-a, nego preko ip adrese, zar nije to isto ?

Hvala puno saskon za ovo

Jos jedno pitanjce:

Zbog cega je bolje gledati preko domain-a, nego preko ip adrese, zar nije to isto ?
Isto e :). Ako doticniot ima dinamicna IP, taa koga togas ce se smeni. Razlikata e sto ako ima domain toj ostanuva ist ;).
Ima mnogu takvi primeri so T-2 dinamicni IP.

nece meni ni na jedan ni na drugi nacin -.-

Kako mislis za mene ? Pretpostavljam da se nalaze madjarski kanali ako uopste ima nesto. Moze za mene, ako nije problem. Slucajno sam naletio na to dok sam trazio dreamboxove a ja ne znam sta sa tim, pa mozda nekome posluzi.

Dobri ste :), samo malku iskustvo treba :).
87.97.25.142
Ima i otvoren port 8000
Probaj vaka :).
87.97.25.142:8000/1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom