Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
može stajati,ali bez pravog combo liste,zaboravi sve.....

Dobro jutro svima

Poceo sam da trazim one dreambox streamove i nasao sam neke. Medjutim nakon par minuta gledanja stream jednostavno stane ili prebaci na slijedeci kanal sa liste. Ne buferuje, koliko ja vidim nego jednostavno prebaci. Ako ga ponovo ukljucim radi ok par minuta pa zeza ponovo.
E sad, moje pitanje je da li to moze da se izbjegne sa nekim postavkama u vlc-u (posto njega koristim) ?
Ili da mi preporucite neki drugi player koji je bolji za to.
Ili se ipak radi o internetu onoga koji uploaduje, ili nesto trece ?

Последно уредено:
Dobro jutro svima

Poceo sam da trazim one dreambox streamove i nasao sam neke. Medjutim nakon par minuta gledanja stream jednostavno stane ili prebaci na slijedeci kanal sa liste. Ne buferuje, koliko ja vidim nego jednostavno prebaci. Ako ga ponovo ukljucim radi ok par minuta pa zeza ponovo.
E sad, moje pitanje je da li to moze da se izbjegne sa nekim postavkama u vlc-u (posto njega koristim) ?

Do njega je nije do vlc

Dobro jutro svima

Gledanje preku DM ne bi ti preporacal. Doabar drim e zastiten so u&p i sekako treba dobar apload na sopstvenikot.
Prvo nauci kako izgledaat poznatite listi na kanali (predrag, dona, vhannibal, ciepf...)
Potoa baraj nesto sto ne e konvencionalno za tie listi, primer:
ex1.png
Eve ovoj primer ti e toa. Sega otvori ja listata na kanali sto ja baras:
ex2.png
Ova e Art, moze da se najde kako ArtPlayer, FreePlayer, IPTV ...
Skeniraj mu ja IP adresata, ovoj ima otvoren port 5651, znaci ima i strimovi. Sekako proveri ja adresata na:
Код:
https://check-host.net
Ako ima domain zameni ja IP adresata so negoviot domain i ete ti nesto sto retko koj go ima:
ex2.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom