Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Полека со листите, ќе оди се по ѓаволите. Некои листи што траат веќе некое подолго време можно е да ги снема заради нагло ширење на истите.
Имаше доста добри туторијали за секој сам да си најди тоа што му треба. Доста е, мислам.
Нема потреба од докажување кој е подобар. ;)

Полека со листите, ќе оди се по ѓаволите. Некои листи што траат веќе некое подолго време можно е да ги снема заради нагло ширење на истите.
Имаше доста добри туторијали за секој сам да си најди тоа што му треба. Доста е, мислам.

Ako ovaa
Код:
http://87.116.166.238:81/streaming/arena1.m3u8
go stavis u google ke vidis deka listata e veke otidena

Ko od vas ima prijatelja a taj placa D3GO mozete na osnovu njega da gledate D3GO naravno ako vam da User i Pass ... Login podatke .... znaci jedan placa 3 korisnika gledaju nebitno gdje se nalazite

Bild 38.png Bild 39.png Bild 40.png Bild 41.png Bild 43.png

i jos mnogo vise

Pozdrav[DOUBLEPOST=1424563961][/DOUBLEPOST]
Jimmy

To je sve Copy/paste ono sto ljudi sami nadju uloze dosta vremena u pronalazenju provajdera i samim tim streamova to sigurno nece osvanut na forumu a ovo ostalo je manje vise vazno mnogima poznato samo... ima tu i tamo neka lista sto nebi trebala da izadje na forum ali opet pretezno Copy/Paste

Ima provajdera koji nude vrhunske kanale to se strogo cuva za sebe eventualno podijeli sa 1-2 covjeka i to pod uslovom da se jako dobro poznajete godinama.

Od Evropskih pa do Balkan provajdera sve se gleda a ovi sto izbacuju liste kao Balkan liste i tom slicno tu su ciste navlakuse ljudi prave biznis al ok mene ne dira ja sam pretplatnik Total Tv gledam preko Satelit i Nasa TV uz to D3GO to je stabilno i nemoze niko da to moje stavi na bilo koji forum .... a mene sto se tice neradim Copy/Paste ako imam nesta kvalitetno podjelim sa najboljim prijateljima i mogu na 1 ruku da ih nabrojim... ostalo je sve danas radi sutra ne radi.

Pozdrav i svako dobro druze Jimmy poznajemo se poprilicno dugo a ostalim forumasima ugodan ostatak veceri

Pozdrav

Последно уредено:
Onda ne bi trebalo da postoje forumi nego svako privatno neka se cuje i dogovara, salje razmenjuje iskustva, ali nase balkansko je da crkne krava komsiji tako mi ovo izgleda. Treba da shvatite da ima ljudi koji ne mogu da plate a vole da gledaju, ima ljudi kojima je to kao hobi, reci mo meni to mi je nekako interesantno i zato sam i rprisutan tu iako imam pay tv, nije bitno koja, necu da ih reklamiram. zato momci ako necete nemojte da stavljate ali nemojte i da kudite one koji to vole i zele da podele sa drugima,
pozzz

Незнам од која причина нема "HPOSTS" на форумов, квалитетните канали ќе ги ограничиш да можат да ги видат само членови кој имаат над 100 мислења и ќе тера одредено време, како што одат на некој форуми.
Bolje neradi nista druze to je zastita ot tvoj internet provajder-moze i da te izbacat ot tamo to se desava na mnogo vec internet operatora zasto ima idiota koj skanirat 24 sata 7 dana nonstop.hehehehihihi
Решение некое има? адреси кога скенирам на еден или два порта немам никаков проблем, само кога скенирам повеќе портови ме зафркава.

Незнам од која причина нема "HPOSTS" на форумов, квалитетните канали ќе ги ограничиш да можат да ги видат само членови кој имаат над 100 мислења и ќе тера одредено време, како што одат на некој форуми.

Решение некое има? адреси кога скенирам на еден или два порта немам никаков проблем, само кога скенирам повеќе портови ме зафркава.
Незнам за другите скенери но за Angry IP scenner може да прочиташ овде и овде

Последно уредено:
Moze li mi neko objasniti malo opsirnije kako sam naci kanale, neke koji se raditi malo duze, ne ovako da moram cekati kad neko da neku listu ?

udpxy status:
UDPXY STATUS: сервери. Ако некои статус сервери не се активни немора да значи дека ги нема, причина може да биде се ставаат нови канали,сменет е портот,технички проблем,или да е одстранет портот и да оди на дирекна ип како на пример Швајцарија и др. Што и како се скенира објаснето ви е во претходните постови со SimpleTV.
Нешто малку додадено o_O

Скенирање со SimpleTV -> Tools -> Searching Channels споредете ја сликата и ќе сватите што треба да се прави за оние што ме преплавива со ПП еден пример. ;)
UnCqBZD.png
zs9QLny.png

Kога ќе завршите со скенирање Save и одете на SimpleTV -> Playlist -> Export Palylist to file (тука ќе наместите некој празен m3u фајл и тоа е тоа.

:oftopik:

ај некој да ми објасни ако сака како можам да скенирам за канали во влц. :)

Да не мислеше скенирање со Simple TV?
И понатаму ќе видиш објавени други статус сервери.

Moja TV
Во подесувањата насочете го vlc.exe каде ви е инсталирано ;)
4Q1euza.gif

button-download.gif

Mediafire
Код:
https://www.mediafire.com/?fcluuxpmz371t62
Zippyshare
Код:
http://www45.zippyshare.com/v/Q7zuEqd8/file.html
Хихи...мајсторе што не кажеш да је то направио члан 2dulle са SerbianForuma, а не само тако бациш на Mediafire и као то је твоје. Изгледа си врхунски Copy/Paste мајстор :pos:док други праве и раде овакве скрипте ти би да присвојиш све заслуге за себе. Смјешан си :pos:

Последно уредено:
Стварно бре да не треба и фејсбук профил да му закачам и не сум знаел дека ако закачам нешто на upload дека лично е мое него информација за споделување на овој форум укључи малку кликерот а и рекламирањето за други форуми ако си толку опседнат за кој шо направил мање више ко да некој емотивно мислиш гледа на тие работи онда си се излажал али ако ептен ти било до тоа онда пак ќе речам добра работа направил.

Смирете ги страстите, пифи педалот многу провоцира, забришав неколку поста кои беа тотално оф топик, мислам дека немаше потреба да стојат.

Темава е многу тензична во последно време, не сакам да ја заклучувам, воздржете се од провокации, најфино ќе ве замолам.

Смирете ги страстите, пифи педалот многу провоцира, забришав неколку поста кои беа тотално оф топик, мислам дека немаше потреба да стојат.

Темава е многу тензична во последно време, не сакам да ја заклучувам, воздржете се од провокации, најфино ќе ве замолам.
Мудро збориш господине :bravobe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom