Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
RTL,Doma,Nova su u HD? Vidim po oznaku u Kodi, ali ne i na njihovom logu.

Nema Logo jos za te kanale jer nisu do sad postojali ... da ima Logo naravno da bi stavio to je najmanji problem

Pozdrav[DOUBLEPOST=1424174513][/DOUBLEPOST]
Хмм зар таму сум завршил... 1700 логоа вели таму кај мене се 3200! Како и да е на лагер се сега.
Postoji Download link sa kako kazes svih 3200 Logo i svi su napraviti od jednog clana sa Serbianforuma kojeg ja osobno poznajem ... nista zlonamjerno ali svi Logo znaci pripadaju Serbianforumu ... takodjer i EPG ima sa Serbianforuma i u skladu tog postoje i teme na tom forumu mnogo vise

Pozdrav

Последно уредено:
Браво за дечкото што ги направил но мислам редно е да ги има секој при рака на kajgana форумот затоа што постои за да ги чита нашиот народ и овде да ги учи тие работи со поголема флексибилност ;)

А можам ли да си направам онлајн скрипта со овие логоа за да ми ги чита во КОДИ од интернет? Т.Е намената ми е да ги читам од повеке уреди на повоке локации?

Скрипта може своја лична да направиш со ова програмче:
Код:
http://niklabs.com/generating-playlist-and-epg-for-xbmc/
Остатокот си правиш FTP сервер свој да ти ги влечи податоците од таму (m3u,epg слики за логоата,xml.epg за инфо на тв станиците) и кје ја добиеш истата работа како што правеше на времето B.B.T.S за тие што поодамна им е познат xbmc/kodi

Последно уредено:
А можам ли да си направам онлајн скрипта со овие логоа за да ми ги чита во КОДИ од интернет? Т.Е намената ми е да ги читам од повеке уреди на повоке локации?
Primjer
Stavis ovaj Link u XBMC/Kodi da ti vuce Logo znake direkt sa sajta
http://epg.serbianforum.org/logo_znaci/

Pozdrav[DOUBLEPOST=1424177726][/DOUBLEPOST]Imate i ovu opciju ako nekom odvovara neke od zemalja za EPG

http://pastebin.com/raw.php?i=vbGct99w

Pozdrav

Последно уредено:
Зошто на сајтовиве руски за гледање торент телевизии ми пишува дека треба да инсталирам ACE PLAYER кога јас имам инсталирано ?

Најпаметна работа секој пат логоата и фајловите да си ги имате на локален тврд диск симнати за секој случај или на уредот ако ви дозволува да го имате тој капацитет. Бидејки ако отиде еднаш FTP серверот од каде што ги примате податоците нема веќе од тие работи ништо да имате.

Зошто на сајтовиве руски за гледање торент телевизии ми пишува дека треба да инсталирам ACE PLAYER кога јас имам инсталирано ?
Ти треба едно плугинче од Торент стримот,со самото инсталирање на плејерот иде,а во случајов не е уклучен кај тебе пробај со рестарт..

Кога ќе ти отвори веб страна ако користиш Google Chrome ќе се појави на адресарот X за plug in и треба да му дозволиш пристап. Како за VLC така и за Ace Player

Кога ќе ти отвори веб страна ако користиш Google Chrome ќе се појави на адресарот X за plug in и треба да му дозволиш пристап. Како за VLC така и за Ace Player
епа ништо не ми се појавува такво нешто.

Најпаметна работа секој пат логоата и фајловите да си ги имате на локален тврд диск симнати за секој случај или на уредот ако ви дозволува да го имате тој капацитет. Бидејки ако отиде еднаш FTP серверот од каде што ги примате податоците нема веќе од тие работи ништо да имате.
Jedini Logo znaci koji su pouzdani su Serbian logo znaci takodjer i EPG koji je pouzdan i stalno radi je EPG Serbiaepg

Koristim duze vrijeme i sam .. takodjer poznajem osobno ljude koji azuriraju kako Logo znake tako i EPG

Logo znake barem kod mene su na tvrd disk

Unaprijed se izvinjavam ako nekad Makedonski ne razumijem mada mislim da dosta razumijem sta se pise

Hvala svima na razumjevanju

Pozdrav

Jedini Logo znaci koji su pouzdani su Serbian logo znaci takodjer i EPG koji je pouzdan i stalno radi je EPG Serbiaepg

Koristim duze vrijeme i sam .. takodjer poznajem osobno ljude koji azuriraju kako Logo znake tako i EPG

Logo znake barem kod mene su na tvrd disk

Unaprijed se izvinjavam ako nekad Makedonski ne razumijem mada mislim da dosta razumijem sta se pise

Hvala svima na razumjevanju

Pozdrav
Фино што го рече и паметно дека ги чуваш на тврд диск завршивме со рекламирање?

Фино што го рече и паметно дека ги чуваш на тврд диск завршивме со рекламирање?
E sad neznam ako sam te dobro razumio ??? Ja ne reklamiram nikoga ako mislis sto sam napisao Serbiaepg

ФиљанЧоек

Je stavio prvi

http://serbianforum.org/threads/logo-znaci.478148/

Sam Link te vodi na taj Forum i u Linku ti pise Serbianforum.org sam Link u sebi ima rijec Forum ili ne ???

Mogao sam stavit link od EPG a nisam a zasto??? Bas zbog reklamiranja nisam.

Ja nisam nista stavio ovdje na forum nikakav Link da bi neki Forum reklamirao a drugo pisao si i sam

Извор искрено google па на web FTP сервер...

I to sam precutio nisam komentarisao iako sam znao da ne pises istinu ... ako grijesim ispravi me

Istina je da si dobio link za Download pa si stavio na mediafire sam od sebe ili si se registrovao na tom forumu?? Nebitno....

Ako sam si nesta pogresno protumacio ja se izvinjavam samo da dodam kako EPG tako i Logo znaci djelo su ljudi koje ja poznajem i hvala im na golema rabota

Nadam se da me razbiras????

Pozdrav

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom