Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
И јас би сакал да научам ако има некој сто сака да помогне, да даде некоја основа од каде да почнеме, кои алатки се користат, каде се бараат листи за скенирање..итн.
Па нели форумите се за да си помогнеме еден на друг, да де сподели мислење и искуство...па да не чекаме на готово од други туку да се испотиме малце, сами да пробаме да си најдеме канали :), но за тоа треба некоја основа да ни даде некој. Се отепав од гуглање, но кога не знам што да барам, нема ни резултати.
Ако има некој волја и малку време да објасни и покаже би бил многу благодарен.

Поздрав
Едно време вршевме притисок да се прошири овој дел од форумот, за постојано да не се повторува истово прашање.
Има се објаснето како треба. Ако незнам како да пронајдам некоја листа ни на крај памет не ми е да ги прочитам сите 500 страни колку што има во овој дел.

Moze li neko da mi posalje na pm Arena Sport Srbija 1. Hvala.

Ако некој има пратете на приватна порака CBS,Fox Sports1 или BT Sport 2 :cuc:

Moze informacija. Na PM ako ne ovde.
Koji provajderi imaju SK4, 5, 6 u HD? ili gde se mogu naci u HD?
I koje sve liste, gde se sve mogu naci liste sa Sk4, 5, 6 (nebitno rez)?

SK 4, 5, 6 nema vo HD.
Kanalite gi ma vo nettv+, sbb, t-2, siol, vo nekoi restrimerski listi.

Ok, hvala. Zanima me koje su to restrimerske liste? Na PM svakako ako ne ovde. Ali ja ipak mislim da postoje u HD ali nema veze. Mislim da je Boki postavljao.

Kako se kompletirase balkantvmedia listata otkako mi crkna hardiskot nikako da gu opravu rabotu znam deka za balkanstream idese ovaka

Код:
http://balkanstream.com/vlc/user/pass

Код:
#EXTINF:-1,BT SPORT 1
http://live1.greenlie.org:8081/live/btsport1-hq/playlist.m3u8?wmsAuthSign=c2VydmVyX3RpbWU9My8yLzIwMTYgNzoyNzowMSBQTSZoYXNoX3ZhbHVlPXUramZmMlYzL0pyWVVaYkhjbmg3ZUE9PSZ2YWxpZG1pbnV0ZXM9MjAmaWQ9NzcuMjkuODYuMTc5JnN0cm1fbGVuPTE2
#EXTINF:-1,BT SPORT 2
http://live1.greenlie.org:8081/live/btsport2-hq/playlist.m3u8?wmsAuthSign=c2VydmVyX3RpbWU9My8yLzIwMTYgNzoyNzo0NiBQTSZoYXNoX3ZhbHVlPU15STNzSjdsWGNiSWMyUVBCM3JXdkE9PSZ2YWxpZG1pbnV0ZXM9MjAmaWQ9NzcuMjkuODYuMTc5JnN0cm1fbGVuPTE2

САОПШТЕЊЕ:
Ја не дајем листе на ПМ, ако дам једном онда би морао да дам свима, а ја толико листа немам колико имам оних који ми траже.
Зато ми не тражите листе на ПМ јер их нећете добити!
Овде на форуму стављам листе које мени не требају, ако неко мисли да су то добре листе, веруј те има 10х бољих.

Едно време вршевме притисок да се прошири овој дел од форумот, за постојано да не се повторува истово прашање.
Има се објаснето како треба. Ако незнам како да пронајдам некоја листа ни на крај памет не ми е да ги прочитам сите 500 страни колку што има во овој дел.
Најискрено да кажам очекував ваков одговор, но сепак се надевав дека некој ќе даде некој линк или ќе каже еве почни од тука и читај.
Ги прочитав првите 100 поста од форумов и не најдов ништо, само листи од канали, се отепав ог гуглање и пак ништо и затоа се регистрирав и прашав.
Немој да ме сватите погрешно, не се лутам на никој, знам дека ако некаде после 100те поста некаде е објаснето како оди цела процедура за барање на канали, не би сакале да се повторувате за секој поединечно....ќе продолжам да читам :)

Поздрав

Најискрено да кажам очекував ваков одговор, но сепак се надевав дека некој ќе даде некој линк или ќе каже еве почни од тука и читај.
Ги прочитав првите 100 поста од форумов и не најдов ништо, само листи од канали, се отепав ог гуглање и пак ништо и затоа се регистрирав и прашав.
Немој да ме сватите погрешно, не се лутам на никој, знам дека ако некаде после 100те поста некаде е објаснето како оди цела процедура за барање на канали, не би сакале да се повторувате за секој поединечно....ќе продолжам да читам :)

Поздрав
Ај малку барем да ти олеснам,мислам дека објаснувањата беа после 280 страна па некаде до 320.Иако низ целата тема може да се најде по некој корисен пост околу пронаоѓање на канали

Ај малку барем да ти олеснам,мислам дека објаснувањата беа после 280 страна па некаде до 320.Иако низ целата тема може да се најде по некој корисен пост околу пронаоѓање на канали
Голема благодарност Гари

Барем од некаде да почнам...очите ми излегоа, продолжив да читам од таму кај што застанав (100) :)

Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom