Интернет на пуст остров? Како?

• Креатор на темата Креатор на темата PlayBoY
  • Време на започнување Време на започнување

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
Епа Вака, САКАМ да стаам Интернет на Тиквешко езеро, Таму едвај фаќа сигнал (мрежа)

pejsaz%20tikvesko%20ezero.jpg

Еве баш тука Имам Викендица, и повеке време сум таму, заради работа, отколу одмор... па досадно е без интернет ... и дали КЕ мозе некако да се НАЈДЕ у МАКЕДОНИЈА таква ствар, како Интернет од САТЕЛИТ, затоа сто ни Фиксен телефон нема, Само Струја и Вода... :nesvest:

значи барам нешто вакво

idirect-satellite-dish-satellite-internet.jpg

или несто друго, дајте некој Пример, прашав во Cosmofon, Т-мобиле, Неотел, Неоком, ViP ... некој се крстат, кај е тоа Тиквешко, други ми бараат Фиксен телефон да имам таму ЛоЛ:uvo: ... така да Едино Форумов да помогне...

ФАЛА УНАПРЕД :)

А праша Он.нет ?

Ни Он.Нет тешко дека ке му помогнат WADSL го укинаа тоа Wi-Fi Скопје не е покриено цело со тоа а камоли во Тиквешко да има :nesvest:.Така да што знам гарант само тие сателитски интернети али и да има некој си таков што нуди гарант изгор се цените.

Едвај У Скопје имаат таков Интернет, ми рекоа, од Космофон... Слаб е, ама ми велат за не цела година, Цела Македониа ке биде покриена... ама не се надевам многу...
Незнам... да беше во Ресенско ќе беше доста лесно цела Преспа е покриена со брз бежичен интернет и моќни предаватели :helou:

Ни Он.Нет тешко дека ке му помогнат WADSL го укинаа тоа Wi-Fi Скопје не е покриено цело со тоа а камоли во Тиквешко да има :nesvest:.Така да што знам гарант само тие сателитски интернети али и да има некој си таков што нуди гарант изгор се цените.

Цената Не Е битна... нека е и до 600 Евра, морам да стаам.. како и да е ... само ДА СЕ НАЈДЕ некој у МАКЕДОНИЈА сто има Такво Несто, и Да ми објасни како да ставам... :S

Едвај У Скопје имаат таков Интернет, ми рекоа, од Космофон... Слаб е, ама ми велат за не цела година, Цела Македониа ке биде покриена... ама не се надевам многу...

Ako sakas da doznaes za satelitskiot togas odi na http://www.sensolink.hr/ za makedonija tel. 3116-176
ako seuste im raboti stranata i ke vidis dali seuste rabotat za makedonija.

Samo toa ti e skapa rabota da znaes od start i plus mozno da imas ogranicuvanje na soobrakjaj i red drugi restrikcii.

Vidi proveri ne znam drugo sto da kazam.

Цената Не Е битна... нека е и до 600 Евра, морам да стаам.. како и да е ... само ДА СЕ НАЈДЕ некој у МАКЕДОНИЈА сто има Такво Несто, и Да ми објасни како да ставам... :S

Тебе изгледа голема криза за интернет те фатила :)

Тебе изгледа голема криза за интернет те фатила :)

Па треба Да си најдам занимациа :) Освен Сателитска Телевизија, ДВД... и други Срања ... Без Интернет НЕ СЕ ДиШе :S:S

Цела Дивина, со Зајци, Мечки, Диви Мачки, Луди Крави, Не ми се шета многу многу, натака, Боље Дома на Топло шпоренце, со Интернет пред мене и сурфај, на мир тишина... :) а надвор, в'ците нека ги јадат кравите... :D

Ako sakas da doznaes za satelitskiot togas odi na http://www.sensolink.hr/ za makedonija tel. 3116-176
ako seuste im raboti stranata i ke vidis dali seuste rabotat za makedonija.

Samo toa ti e skapa rabota da znaes od start i plus mozno da imas ogranicuvanje na soobrakjaj i red drugi restrikcii.

Vidi proveri ne znam drugo sto da kazam.

Eве сеа пред малце, се јавив, и Не Работеле веќе со тоа :S

A ако Работи Тоа у Хрватска, може да се отиде до таму, да се види, дали ке можит, за тука ...

П.С. уште некои информации... предлози ... :S

Ако си постпејд претплатник на Т-Мобајл, земи си УСБ модем. Ако ти е само за сурф, без даунлодирање, ќе ти заврши работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom