Интернет на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм... Имам Samsung S410i, ни на страната на космофон ниту пак на T-mobile не најдов сетинзи за него... Ако има некој мобилен Samsung со тоа (i)-to би го замолил да ми каже како да ги наместам сетинзите затоа што не успеав никако.. Сум користел различни мобилни на кои има обичен GPRS и забележав дека на овој има повеќе опции за сетирање, па можеби сеуште во МК нема таков интернет? Ако може некој да ми даде конкретен одговор..

Хммм... Имам Samsung S410i, ни на страната на космофон ниту пак на T-mobile не најдов сетинзи за него... Ако има некој мобилен Samsung со тоа (i)-to би го замолил да ми каже како да ги наместам сетинзите затоа што не успеав никако.. Сум користел различни мобилни на кои има обичен GPRS и забележав дека на овој има повеќе опции за сетирање, па можеби сеуште во МК нема таков интернет? Ако може некој да ми даде конкретен одговор..
хаха... мора да има интернет за секој мобилен. Јас на Блекбери 8300 имам подесено што во принцип тој телефон не е наменет за балканско држиште. Само ке мораш малце да се помачиш. Се што можам моментално да ти помогнам е да идеш од некој странски провајдер да земеш сетизни за тој телефон и од некој сличен самсунг како Д600/Д500 да земеш од Т-мобиле, Вип или Космофон сетинзите и такој натакој! :)

п.с. тоа И што е на крај не игра некоја голема улога, улога игра серијата на телефонот "s" т.е. класата. Читај тука.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=14931

Aбе ај?

А божем сам неможеш да активираш и подесиш?

Бреее...готовани.

финтата е што освен сетинзите, они треба да ти го уклучат сервисот за ГПРС. На новиве картички им е уклучен уште пред да ги купиш, ама пошто ја имав постара картичка, морав да отидам у космофон и да ми ја активираат. После сетинзите сам си ги наместив.

Нема врска сетинзите, гпрс-от како услуга (на Т-Мобиле) можеш и сам да си го активираш со вртење на бројот 122.

За на Космофон незнам.

и на космофон можеш сам, требаше да се испрати порака во која пишува INTERNET на некој си број мислам 124 и ти се активира услугата и друго интересно е што го пишуваш моделот кој ти е и ти даваат сетинзи преку смс.

јас веќе од фебруари мислам дека беше користам гпрс на телефон воглавно за мсн а и за страници понекогаш најпрвин од т-мобиле сега сум на космофон цените се исти 30ден/мб со што т-мобиле тарифираат на 100кб=3ден.
кај космофон продаваат пакети со 3 5 и 15 мб со што ако земеш 15 мислам дека ти даваат 3мб гратис.
за на мсн одприлика е 5-6ден на час максимум(за активно пишување)
од вип ако планирате да користите гпрс сте се заебале зш е 60ден/мб

60 денари мегабајт :| од каде тие информации?

60 денари мегабајт :| од каде тие информации?
знам дека првите денови го видов тоа на нивниот сајт сега барам неможам да најдам
ако најде некој нека даде линк со нивната цена за гпрс

хаха... мора да има интернет за секој мобилен. Јас на Блекбери 8300 имам подесено што во принцип тој телефон не е наменет за балканско држиште. Само ке мораш малце да се помачиш. Се што можам моментално да ти помогнам е да идеш од некој странски провајдер да земеш сетизни за тој телефон и од некој сличен самсунг како Д600/Д500 да земеш од Т-мобиле, Вип или Космофон сетинзите и такој натакој! :)

п.с. тоа И што е на крај не игра некоја голема улога, улога игра серијата на телефонот "s" т.е. класата. Читај тука.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=14931

Епа вака сега... Во сите сетинзи на T-mobile (не знам за Cosmofon) се одбира Profile Name, Homepage, IP Address, Bearer (GPRS), User Name (wap), password (wap), APN (wap)
Барав низ интернет сега, серијата (i) на Samsung работи на некој интернет од провајдер Telstra, каде што мораш да одбереш Proxy Port, SSL port, Proxy host, Portal URL, Mail URL, MMS URL, APN, User ID и Password, во интернет сетинзите на T-mobile нема ниту еден Samsung мобилен со тоа (i)-то на крајот, па затоа и не најдов сетинзи за Proxy port, SSl и за сите URL. Знам дека во странство треба да имаш картичка од Telstra за да можеш да се конектираш на интернет, па затоа прашувам дали има некој начин во MK за да можам да одам на интернет... Ми треба многу.. па ако може некој да ми помогне некако... би било супер

мислам - до софтверот ти е проблемот, телефоните кои и да се еве пример најобичен телефон на сониерксон како к750 ако има софтвер т.е. е брендиран на оранж или водафон неможеш да го приклучиш на гпрс-то на т-мобиле или космос или вип :)
ама јас само мислам.

ахам....
:(
Ќе си купев картичка од Telstra но сношти прочитав некаде дека во декември ќе ја затвараат услугата интернет за сите мобилни на Telstra :(
тнх ени веј

леллее стварно било 60денари мегабајт, синоќа имав 50 и нешто денари и ми вели дека немам доволно кредит за таа услуга :( многу скапо бе... ама задоволен од брзина и конекција... сеа можам преку интермец да му праам муабет на кого стигнам преку месинџеро. Дури и на братучедми од Холандија.

Епа вака сега... Во сите сетинзи на T-mobile (не знам за Cosmofon) се одбира Profile Name, Homepage, IP Address, Bearer (GPRS), User Name (wap), password (wap), APN (wap)
Барав низ интернет сега, серијата (i) на Samsung работи на некој интернет од провајдер Telstra, каде што мораш да одбереш Proxy Port, SSL port, Proxy host, Portal URL, Mail URL, MMS URL, APN, User ID и Password, во интернет сетинзите на T-mobile нема ниту еден Samsung мобилен со тоа (i)-то на крајот, па затоа и не најдов сетинзи за Proxy port, SSl и за сите URL. Знам дека во странство треба да имаш картичка од Telstra за да можеш да се конектираш на интернет, па затоа прашувам дали има некој начин во MK за да можам да одам на интернет... Ми треба многу.. па ако може некој да ми помогне некако... би било супер
Од сите тие сетинзи, ти треба само јузер и пасворд. Прокси, мокси...батали. Акцес поин нејм можеш да си го крстиш како сакаш.

леллее стварно било 60денари мегабајт, синоќа имав 50 и нешто денари и ми вели дека немам доволно кредит за таа услуга :( многу скапо бе... ама задоволен од брзина и конекција... сеа можам преку интермец да му праам муабет на кого стигнам преку месинџеро. Дури и на братучедми од Холандија.
ти реков дека е 60 ден?????
а инаку за брзина и конекција сум користел и т-мобиле и космофон и супер се и двата:vozbud:

Necrophilia
aj kazi mi kako da aktiviram net od VIP zasto ima kartica a ne vrtam od neze pa barek ke ja koristama za net.aj kazi mi so treba da naravam za da aktiviram.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom