Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам голем проблем со рутерот(speedport). Од нова година па до сега имам пријавено 4 дефекти и сите 4 се wireless проблем т.е конектиран е ама многу спор а на моменти дури никаков upload/download. На 3 лаптопи сум пробал и истото е секаде дури и на мобилен.
Имал некој сличен проблем и решение? Можно е сите 4 рутери да се булшит ?

Можно е, само треба да си ептен баксуз. Што ти значи ептен спор преку wifi? Колкава е брзината преку кабел? Кој канал го користиш? Дали е вклучен mixed mode? Одамна не сум на Телеком, не сум баш сигурен кои опции ги има рутерот. Пиши барем модел и тоа погоре.

Можно е, само треба да си ептен баксуз. Што ти значи ептен спор преку wifi? Колкава е брзината преку кабел? Кој канал го користиш? Дали е вклучен mixed mode? Одамна не сум на Телеком, не сум баш сигурен кои опции ги има рутерот. Пиши барем модел и тоа погоре.
Speedport W 503V

Спор преку wifi мислам пример форумов од лаптоп и мобилен ми го вклучува за 1мин а преку лан кабел за 1-2сек. Преку кабел брзината е одлична 1.2 до 1.4.
Capture.PNG
Каналот ми е ставен на аутоматик.
Capture`.PNG

А mixed mode не знам баш и што е и каде можем да го проверим.

Speedport W 503V

Спор преку wifi мислам пример форумов од лаптоп и мобилен ми го вклучува за 1мин а преку лан кабел за 1-2сек. Преку кабел брзината е одлична 1.2 до 1.4.
Прегледај го приврзокот 115316
Каналот ми е ставен на аутоматик.
Прегледај го приврзокот 115317

А mixed mode не знам баш и што е и каде можем да го проверим.
На тел сум, ако има потреба после ќе ти пишувам од лаптоп. Mixed види кај wifi дали е b g или n или сите заедно. Ќе го приметиш и, ако можеш стави само n да биде. Плус, смени канал од auto на 8-9 види ја твојата слика и каде што нема плаво и жолто, тие канали било кој одбери го, за секој случај. Само уште ова. Колку си далеку од рутер и дали, ако седнеш поблиску брзината се зголемува?

@Триптико
Со промена на каналот минимално се подобри брзината. Бадијала е изгледа се. Заебани се рутерите, а што повеќе се одалечувам од рутерот толку полошо е :)
Имам прашање за крај, можем ли да купим свој рутер и да терам без гајле или морални се овие speedport од t-home?

@Триптико
Со промена на каналот минимално се подобри брзината. Бадијала е изгледа се. Заебани се рутерите, а што повеќе се одалечувам од рутерот толку полошо е :)
Имам прашање за крај, можем ли да купим свој рутер и да терам без гајле или морални се овие speedport од t-home?
Можеш, само се мислам дека нешто не е наместено како што треба. Ако купуваш друг рутер, гаси wifi на speedport.

Да прашам дали може од payza да се подигнуваат парите во банка?

незнам колку е за овде прашањево ама ај
Користам каблески интернет од локалниве овде и ми беше поврзан со персоналниов компјутер мегутоа пред некој ден ми беше итно од лаптопот да пуштам нешто а овој нетот гага шо го користам во моментот со лаптопов неможеше да се поврзи во моментот па го поврзав соо кабелскиов и тогаш наиде на проблем нејкеше да се поврзе лаптопов со него ама некако успеав да ги поврзам.Е сеа кога завршив работа и го опнав кабелов кај персоналниов нејке он да се поврзе некој ерор кажува таму исто како кај лаптопот шо нејкеше да ми се поврзе.Чаре некое бидејки од компјутери јас и не се разбирам многу прбав со ова шо е add new network place итн таму чепкав по тоа ама безуспешно

Здраво имам проблем со следново, отварам веб страница и пи излага "503 Service Unavailable".
Пробав со ониe ipconfig ... нема промена, рестартирав модем/рутер исто.. не се поправа. Предлог некој, нешто?

Во што ми е проблемот.....

XgAxKlg.png

Значи исчистив се и кеш и кукис и екстензии исклучив (додуша само Адблок ми е) пак вака ми ја прикажува странава.
И тоа само оваа.... другите ако се појават овака после еден рефреш се враќаат во нормала!

Дај некој нека ме оправи оти ужасно ме нервира.

ПС. Нејќе ни во инкогнито!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom