Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Користам интернет од One и сакам да ја споделам конекцијата со еден мој компјутер кој ми е во LAN. Може некој да ми помогне? И двата компјутери се XPSP3, меѓусебе поврзани, едниот има пристап до интернет другиот не.
Како се поврзани?

Имам проблем со безжичниот интернет веќе подолго време. Сигурно некои 4 месеци. Претплатник сум на T-Home. Конкретно проблемот е што постојано ми паѓа нетот, лаптопот не може да се конектира на мрежата, нон стоп покажува Limited access.Го пријавував неколку пати проблемот во Телеком. Првиот пат кога испратија сервисер го замени стариот рутер со нов (од тие белите пластичните стандард рутери), и си работеше нетот без проблеми еден месец. После пак истиот проблем, па дојде серисер по втор пат и само ја појачуваше линијата. Работеше нетот неколку саати и толку. Пак го пријавив истиот проблем, после досаѓање две недели пак испратија сервисер, и овој пат го замени рутерот но со нов модел FRITZ!Box 7360 SL (изгледаат како вселенски бродови). Вчера си работеше нетот (само еден ден) и денес повторно го имам истиот проблем. Инаку пробувам и од мобилни да се уклучам на мрежата, никако не можам.
На некој да не му се случило нешто слично, имате ли идеја што би можело да биде проблемот?

Имам проблем со безжичниот интернет веќе подолго време. Сигурно некои 4 месеци. Претплатник сум на T-Home. Конкретно проблемот е што постојано ми паѓа нетот, лаптопот не може да се конектира на мрежата, нон стоп покажува Limited access.Го пријавував неколку пати проблемот во Телеком. Првиот пат кога испратија сервисер го замени стариот рутер со нов (од тие белите пластичните стандард рутери), и си работеше нетот без проблеми еден месец. После пак истиот проблем, па дојде серисер по втор пат и само ја појачуваше линијата. Работеше нетот неколку саати и толку. Пак го пријавив истиот проблем, после досаѓање две недели пак испратија сервисер, и овој пат го замени рутерот но со нов модел FRITZ!Box 7360 SL (изгледаат како вселенски бродови). Вчера си работеше нетот (само еден ден) и денес повторно го имам истиот проблем. Инаку пробувам и од мобилни да се уклучам на мрежата, никако не можам.
На некој да не му се случило нешто слично, имате ли идеја што би можело да биде проблемот?
Епа види општо сите делови што се поврзани со рутерот. Кабли свичови други тракатанци. Може некој ѕвекнат телефонски или мрежен кабел да е.

Дечки што е ова? Видете каков проблем си направив со хотмеил. Некако отидов да ми се замени „Security info“ и што значи тоа?

Дали некој знае добар keylogger да ми препорача и ако може линк?

Колку е 100МБ интернер за телефон шо са тиа преку ВИП шо можам да напраам со нив за 1 недела?

Имам интерент од T-Home единствена страна која ми ја отвора е форумов.
Имам internet access и проблемов не е само на еден уред. Истиот е и на другиот компјутер и на мобилните. Се конектира на интернет но не лоадира страни/апликации.
Одбрав Troubleshoot problems и ми излезе ова.
Untitled2.png

Имам интерент од T-Home единствена страна која ми ја отвора е форумов.
Имам internet access и проблемов не е само на еден уред. Истиот е и на другиот компјутер и на мобилните. Се конектира на интернет но не лоадира страни/апликации.
Одбрав Troubleshoot problems и ми излезе ова.
Прегледај го приврзокот 99552

И јас го имав проблемов до пред некоја минута, со рестартирање на рутерот се среди

Вајда сум на право место.

Дали има некој искуство со ставање на фајлови од компјутер на некој интернет драјв (пример гугл драјв) и слично и да сподели искуство/корист од истото.

Вајда сум на право место.

Дали има некој искуство со ставање на фајлови од компјутер на некој интернет драјв (пример гугл драјв) и слично и да сподели искуство/корист од истото.

1) Правиш акаунт
2) Ставаш
3) Симнуваш/читаш од било каде

GDrive, SkyDrive и MEGAdrive се меѓу подобрите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom