Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ok. Spilterot e Switch ili Hub ? Ako e Hub tuka ti e problemot.Neznam dali znaes da koristis PING komanda.Ako znaes probaj da go pingas ruterot so novite MAC addressi.

Само да ти кажам дека беше во право, до сплитерот е проблемот. Вчера пробавме од двата комјутери со директна конекција до рутерот, значи без да оди сигналот преку сплитерот, и на двата функционираше без проблем. Изгледа дека чарето е купување Switch.

До сега користев max tv сеа земав само пакет со интернет од близу, е сеа ке може ли да го користам истиот рутер тој од мах тв на овој пакет од близу
Помош и фала

Како што реков во другата тема не ми отвара јутуб пишува eror ocura....
Пред малку уклучив Секурити Кисс тунел ми требаше за една работа и случајно отворив јутуб и немам проблем, кога ќе го изгасам кисс тунелот пак не сака да ми пушти ни едно видео, сега што да правам ? треба ип адресата да ја сменам или што o_O[DOUBLEPOST=1396372927][/DOUBLEPOST]Се снајдов јас ВПН :свиркам:

Последно уредено:
Како можам да ставам пасворд на Wi-Fi?
(ако може брз одговор, благодарам) :D

Дали на yahoo mail i google mail имаат некоја опција кога ќе испратиш меил и кога ќе ја отвори примачот да ми дојде потврда дека ја отворил пораката?
Порано на некој ми доаѓаше, на некоји не.

Дали можи да се инсталира powerpoint2003 (само тој) доколку имам пакет офис2007? Ако можи, дали ќе ми прати некој бидејќи викендов треба проектната да ја довршам. :)

Како наједноставно да се префрли сајт од едно место на друго заедно со SQL база? (или друг начин со креирање на нова база)

Пример, да префлам од 000webhost.com на justhost.com. Имам домејн имам и хост.

Како наједноставно да се префрли сајт од едно место на друго заедно со SQL база? (или друг начин со креирање на нова база)

Пример, да префлам од 000webhost.com на justhost.com. Имам домејн имам и хост.
BackupBuddy ако страната е worldpress.

Дали можи да се инсталира powerpoint2003 (само тој) доколку имам пакет офис2007? Ако можи, дали ќе ми прати некој бидејќи викендов треба проектната да ја довршам. :)
Koga ke go startuvas CD-to odi na Custom installacija i odberi samo Powepoint da se installira.

BackupBuddy ако страната е worldpress.

Wordpress си е, сега ќе пробам, фала :)

Сега ѕирнав, за со пари лесно е, си има и justhost така. Барам решение за сам да го средам, како да пренесам без да платам такво нешто.

Дечки ми стигна имејл од една од фирмиве за регистрација и хостинг на домејни со слаторечив маркетинг да го пререгистрирам домејнот кај нив со дури и пополнети формулари од фирмата што ја застапувам. Се работи за Registar.mk но ми падна во очи цената за обновување која изнесува 888 ден. а кај Gohost на пример е 799 ден. за обнова. Е сега дали со тоа што сум го добил мејлот од нив значи дека морам кај нив да го пререгистрирам домејнот или се работи за слободен избор? И кој хостинг провајдер го препорачувате вие?

Луѓе потребен ми е интернет огласник кој е најтиражен во Италија!Нешто како што е тука пазар 3 и реклама 5.
Ако има некој нека пише тука или по пораче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom