Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ako imas premnogu mrezi okolu tebe tvojota moze da e podole ili na vtora strana.Probaj da skeniras koga si poblisku do ruterot i daj mu poveke vereme za scan 30-45 sek.

Taka mu naprajv sto pati,ama niso ne se desava, a ima nekade 8 drugi so gi naogja mrezi.

I ruterot go resetirav i pak istoto. Site go naogjaat wifi-vo,samo mojot kompjuter ne :icon_lol:

Имам проблем со интернетов, преку мобилен кога се конектирам си е таман исто и преку лаптопот ама кога ќе се уклучам на интернет преку статичниов пц интернетот ми е многу бавен. До што може да е проблемов ??

Ај ако можи некој што се разбра во хостинг да ми објасни што се тоа CPU seconds и како да се намали потрошувачкатана истите? We would like to inform you that your account has used 90% the monthly allowed usage of 300000 CPU seconds per account.

Имам проблем со интернетов, преку мобилен кога се конектирам си е таман исто и преку лаптопот ама кога ќе се уклучам на интернет преку статичниов пц интернетот ми е многу бавен. До што може да е проблемов ??
Може мрежната ти е подрасипана, може мрежниот кабел ти е ѕвекнат. На крај краева купи си усб стик за wifi или wifi картица и стај си ја на статичниот. Автоматски кабел помалце ќе си имаш.

Некој има ставено клип на youtube со што ги имат злоупотребено правата на едно правно лице...сакам да прашам како може да се отстрани тој клип од youtube ?

Некој има ставено клип на youtube со што ги имат злоупотребено правата на едно правно лице...сакам да прашам како може да се отстрани тој клип од youtube ?
Пријави го видеото под точката дека прекршува авторски права

Може некој да ми каже како можам да го најдам пасфордот од мојот интернет дома за wi-fi конеција ? :confused:

Може некој да ми каже како можам да го најдам пасфордот од мојот интернет дома за wi-fi конеција ? :confused:
Ресетирај рутерот и внеси си нов пасворд, тоа ти е најбрзо.

Пишува Password во менито, провери таму. Или во Администратор.
Пишува нов пасфорд да се стаи само ,ама мене ми треба стариот пасфорд :mad: Некој што се разбира што користи Zyxel нека помага.

Ako kompjuterot ti povrzan na WIFI mrezata odi Control panel WIfi Connection properties i stikliraj "show characters" na linkot sto ti prativ istoto go pise.
Na ruterot bi trebalo da e vo Advanced ili Security.
Eve ti so sliki

http://www.pcfixup.ca/2012/07/easily-find-your-wifi-password.html
Во адвенсед нема ништо еве што има во Security .И во контролпанел нема вифи конекција нигде ,иначе користам Win Xp ако не примети.Securty.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom