Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Пиши ги бројките што ги пишав горе во интернет прелистувачот, каде што пишуваш име на веб сајт или најубаво, викни некој што малку се разбира од овие работи
нека ти среди за 1 минута.

Ги пишав,ама не ми отвара...
Oops! Google Chrome could not connect to 192.168.178.1

1. Оди во RUN
  2. пиши CMD
  3. стисни ENTER
  4. пиши IPCONFIG
  5. види кои бројки се кај DEFAULT GATEWAY
  6. пиши ги нив во интернет прелистувач

Прво поврзи се со кабел на рутерот или од друг компјутер на кој што имаш интернет па пиши го тоа 192.168.178.1 во прелистувачот.

Вака, ме замоли еден пријател од Србија да прашам нешто.
Дали кај некој наш провајдер постои можност за купување на пост-пејд 3G интернет донгле (усб варијанта) и ако постои, колку кошта тоа ?

Вака, ме замоли еден пријател од Србија да прашам нешто.
Дали кај некој наш провајдер постои можност за купување на пост-пејд 3G интернет донгле (усб варијанта) и ако постои, колку кошта тоа ?

T-Home
Vip
ONE

Имам УСБ (за 3g интернет што е) Alcatel 200d. На лаптопот го инсталирав и си работи се е океј, на десктоп пц-то никако не сака. Неќе да слушне за конектирање-не драјвер му сменив, не 100 пати го преинсталирав...не сака и не сака.

Ај сеа да ве видам :) До што може да е работата?!

Добре шо можи да му е на педеров наречен Chrome што на FB и други страници вади црвен индикатор со
This page has insecure content

Имам УСБ (за 3g интернет што е) Alcatel 200d. На лаптопот го инсталирав и си работи се е океј, на десктоп пц-то никако не сака. Неќе да слушне за конектирање-не драјвер му сменив, не 100 пати го преинсталирав...не сака и не сака.

слаба мрежа поради многу метал од куќиштето....земи усб продолжен кабел и поставиго 3Г модемот повисоко од куќиштето и ќе немаш проблеми

слаба мрежа поради многу метал од куќиштето....земи усб продолжен кабел и поставиго 3Г модемот повисоко од куќиштето и ќе немаш проблеми
Ај не ме заебавај :) Не оди и така :)
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 23:16 ---
Ај не ме заебавај :) Не оди и така :)

Знае ли некој како да ја сменам локацијата на друштвениот портал twoo.com

Ја направив општина скопје и сега многу малку пријатели имам.Сакам да ставам србија или бугарија.Ај ако може помош.Благодарам

Што оперативен систем имаш на десктопот? Ако е XP, треба да работат драјверите од самото USB. Ако е Windows 7, знам дека требаше да се симне драјверот од страната на One.

Што оперативен систем имаш на десктопот? Ако е XP, треба да работат драјверите од самото USB. Ако е Windows 7, знам дека требаше да се симне драјверот од страната на One.
Windows 7 имам (64 битен). Од нет спуштив еден драјвер за 64 демек за усб-во што го имам ама пак не одеше.
П.С. Сега телефонот го имам напраено како 3г модем ама нешто многу бавно иде (овие од ОНЕ и Т-Хоме стварно ја усраа работата со нетот мој)
П.П.С. Ке се обидеш да го најдеш линкот на страната на Оне. Верувај многу оди бавно преку телефонов. Однапред благодарен :)

Windows 7 имам (64 битен). Од нет спуштив еден драјвер за 64 демек за усб-во што го имам ама пак не одеше.
П.С. Сега телефонот го имам напраено како 3г модем ама нешто многу бавно иде (овие од ОНЕ и Т-Хоме стварно ја усраа работата со нетот мој)
П.П.С. Ке се обидеш да го најдеш линкот на страната на Оне. Верувај многу оди бавно преку телефонов. Однапред благодарен :)
Еве директен линк до архивата (2.6 MB). Со среќа.

Друже, нече карта поштеног човека. Не оди и не оди. Којзнае до што е работата.
Фала за помошта во секој случај.

Поврзи го USB со компјутерот, инсталирај си драјвери какви и да имаш, инсталирај Driver Genius и пушти го нека најде најнови драјвери па инталирај ги тие.

Јас често го користам телефонов како рутер со 3G од ОNE - лета интернетот!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom