Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Пиши ги бројките што ги пишав горе во интернет прелистувачот, каде што пишуваш име на веб сајт или најубаво, викни некој што малку се разбира од овие работи
нека ти среди за 1 минута.
Ги пишав,ама не ми отвара...
Oops! Google Chrome could not connect to 192.168.178.1

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
  1. Оди во RUN
  2. пиши CMD
  3. стисни ENTER
  4. пиши IPCONFIG
  5. види кои бројки се кај DEFAULT GATEWAY
  6. пиши ги нив во интернет прелистувач

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Прво поврзи се со кабел на рутерот или од друг компјутер на кој што имаш интернет па пиши го тоа 192.168.178.1 во прелистувачот.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
Вака, ме замоли еден пријател од Србија да прашам нешто.
Дали кај некој наш провајдер постои можност за купување на пост-пејд 3G интернет донгле (усб варијанта) и ако постои, колку кошта тоа ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака, ме замоли еден пријател од Србија да прашам нешто.
Дали кај некој наш провајдер постои можност за купување на пост-пејд 3G интернет донгле (усб варијанта) и ако постои, колку кошта тоа ?
T-Home
Vip
ONE

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Имам УСБ (за 3g интернет што е) Alcatel 200d. На лаптопот го инсталирав и си работи се е океј, на десктоп пц-то никако не сака. Неќе да слушне за конектирање-не драјвер му сменив, не 100 пати го преинсталирав...не сака и не сака.

Ај сеа да ве видам :) До што може да е работата?!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Добре шо можи да му е на педеров наречен Chrome што на FB и други страници вади црвен индикатор со
This page has insecure content

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Имам УСБ (за 3g интернет што е) Alcatel 200d. На лаптопот го инсталирав и си работи се е океј, на десктоп пц-то никако не сака. Неќе да слушне за конектирање-не драјвер му сменив, не 100 пати го преинсталирав...не сака и не сака.

слаба мрежа поради многу метал од куќиштето....земи усб продолжен кабел и поставиго 3Г модемот повисоко од куќиштето и ќе немаш проблеми

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
слаба мрежа поради многу метал од куќиштето....земи усб продолжен кабел и поставиго 3Г модемот повисоко од куќиштето и ќе немаш проблеми
Ај не ме заебавај :) Не оди и така :)
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 23:16 ---
Ај не ме заебавај :) Не оди и така :)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
Знае ли некој како да ја сменам локацијата на друштвениот портал twoo.com

Ја направив општина скопје и сега многу малку пријатели имам.Сакам да ставам србија или бугарија.Ај ако може помош.Благодарам

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569

Што оперативен систем имаш на десктопот? Ако е XP, треба да работат драјверите од самото USB. Ако е Windows 7, знам дека требаше да се симне драјверот од страната на One.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Што оперативен систем имаш на десктопот? Ако е XP, треба да работат драјверите од самото USB. Ако е Windows 7, знам дека требаше да се симне драјверот од страната на One.
Windows 7 имам (64 битен). Од нет спуштив еден драјвер за 64 демек за усб-во што го имам ама пак не одеше.
П.С. Сега телефонот го имам напраено како 3г модем ама нешто многу бавно иде (овие од ОНЕ и Т-Хоме стварно ја усраа работата со нетот мој)
П.П.С. Ке се обидеш да го најдеш линкот на страната на Оне. Верувај многу оди бавно преку телефонов. Однапред благодарен :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Windows 7 имам (64 битен). Од нет спуштив еден драјвер за 64 демек за усб-во што го имам ама пак не одеше.
П.С. Сега телефонот го имам напраено како 3г модем ама нешто многу бавно иде (овие од ОНЕ и Т-Хоме стварно ја усраа работата со нетот мој)
П.П.С. Ке се обидеш да го најдеш линкот на страната на Оне. Верувај многу оди бавно преку телефонов. Однапред благодарен :)
Еве директен линк до архивата (2.6 MB). Со среќа.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Друже, нече карта поштеног човека. Не оди и не оди. Којзнае до што е работата.
Фала за помошта во секој случај.
Поврзи го USB со компјутерот, инсталирај си драјвери какви и да имаш, инсталирај Driver Genius и пушти го нека најде најнови драјвери па инталирај ги тие.

Јас често го користам телефонов како рутер со 3G од ОNE - лета интернетот!

Kajgana Shop

На врв Bottom