Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gerard напиша:Вака, во Configure Real - Time Protection има таб Network и на него опција за штиклирање Enable real-time protection against network attacks, ова е тоа што треба да го пробам т.е. да го исклучам?
gerard напиша:humanoid напиша:gerard напиша:Имам проблем.
Линијата ми е многу слаба, се јавив да прашам зошто работи што сум ги симнувал со 38-39 KB/sec сега ми ги симнува со 5-10 KB/sec. Ми рекоа дека новата верзија на Kaspersky правела проблеми и да го исклучам.
Точно е тоа? Лесно ми е да проверам, ќе го исклучам и ќе видам, но доколку е така што да правам со Kaspersky?
Инаку верзијата на Kaspersky ми е Personal Pro 5.0.383
Касперски не прави проблеми ако знаеш да го наштимаш.
Оди во Setting, кликни на Configure Real Time Protection и исклучи ја опцијата за network protection и рестартирај.Касперски има мини firewall во себе и не е препорачливо да го користиш ако имаш уште еден.
Не знам за какви проблеми ти рекле дека прави Касперски, јас го користам со години и никогаш не сум имал нити еден проблем. А како што следам и по форумите, немаат пријавено таков проблем.
Но сепак, пробај ја опцијата што ти ја кажав и пиши што биднало
:wink:
Немам никаква друга заштита во компјутеров освен Касперски. Денес го форматирав така да сега за сега само тој е.
Вака, во Configure Real - Time Protection има таб Network и на него опција за штиклирање Enable real-time protection against network attacks, ова е тоа што треба да го пробам т.е. да го исклучам?
vodkamixx напиша:Kaspersky го имам веќе 1 година верзија 5.0.149 Personal и досега не сум се пожалил и не сум приметил ниеден проблем во врска со него, перфектно си работи, се уловува што му е на дофат. Само spyware-и не фаќа, али нема проблем имам друго прог. за spyware-и.
А инаку gerard тоа Enable real-time protection against network attacks ти е за kaspersky-ot да биде вклучен нон стоп во tray и да уловува напади од црви и вируси додека сурфаш на интернет или во случај ти влезе црв или вирус преку некоја мрежа итн.
Така да Kaspersky е одличен Anti-virus-ен програм, а и никој не ми се пожалил на него од другариве што го користат...
А и сум немал проблеми со kaspersky во врска со download-от, т.е. да ми успорува download-от, се си тера по прописи и закони 40 kbps download ADSL. :lol:
Буковец напиша:На компјутерот без моедем немам мрежна картица
Буковец напиша:Вака сега...
Не знам дали за овде ми е прашањево ама ја да си пробам![]()
Не се разбирам многу околу поврзување на комјутери и слично а имам таков проблем.
На едниот компјутер имам модем со АДСЛ конекција и си одам нормално на интернет.Овој компјутер ми е поврзан со друг компјутер со ЛАН кабел кој на крајот има рутер. Е сега на гостинскиот компјутер(така да го наречеме) ми го покажува главниот компјутер во мај нетворк плејсис, ама не можам да влезам во него, иако сите забрани и фајрвол(барем јас така мислам) се укинати.На компјутерот без моедем немам мрежна картица, можно ли е поради тоа да не можам да се поврзам на интернет преку овој компјутер?И на крај да прашам ако тоа со картицата не е проблем, како да ги подесам сите сетингс околу поврзувањето.Фала ви однапред.