Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Dali nekoj znae web-sajt za gotovi proektni zadaci za maturska po gradjanska kultura? Pisete pobrzo!

Едно прашање:

Во литература сретнав дека може e-mail да се праќа по mail.hotmail.com а да се прима по mail.google.com ???
Чудно ми е и се чудам :tv: , ако може за одговор ?

tnx

Едно прашање:

Во литература сретнав дека може e-mail да се праќа по mail.hotmail.com а да се прима по mail.google.com ???

tnx
Отвори го профилот на твојата имајл, и малку подзагледај ги опциите што ти ги нуди лесно ќе го видиш тоа што ти треба.

Едно прашање:

tnx
И јас малку се чудев на истото... баш завчера во едни прашања од Интернет и Мултимедија го сретнав.... :pos2::uvo:

Да да... ај напомош и со среќа нека ни е утре по Интернет и Мултимедија, со тие проклетите трик прашања :))))

Да да... ај напомош и со среќа нека ни е утре по Интернет и Мултимедија, со тие проклетите трик прашања :))))

ај нека ни е... ама трик прашања се паднааа хаха. :pos2:

Ги следам упатствата за Outlook за да можам да го користам како графички читач на e-mail од :
http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/original/mailplus/pop/pop-08.html
ама не сака да работи, бара автентизација и ќе внесам user i pass и пак бара ....... ? Ват из д прблем ?

Никогаш не сум успеал да подесам да ги користам Yahoomail и Hotmail со POP3 и SMTP протоколите... дон'т ноу ват'с тхе факинг проблем.:nesum:

На Yahoo! само платениот мејл поддржува POP3, а за Hotmail не знам, никогаш не го имам користено.

G-Mail подржува POP3
Дури не мора ништо да подесувате, понудена е мала апликација која тоа наместо вас ќе го заврши
Пренасочете ги сите имајли преку гмајл и сте завршиле работа.

Последниве 2-3 дена имам проблем со рутерот (Asus WL-520GC) Не сака да се конектира и ми дава порака "Failed to authenticate ourselves to peer". Иначе користам Wadsl од No.Net .Може ли некој да ми каже дали е кај мене проблемот или пак од оннет имаат некоја рестрикција за рутери. Моментално сум на Dial Up и тоа едвај го конектирам, ме замара со wrong user i pass

EDIT: Го средив проблемот, кај оннет бил бидејќи почнале да применуваат MAC filtering. Откако ја ставија MAC адресата од рутерот се беше ок. Ако некој има ваков проблем вртете им на 02/3099-999
:helou:

ај некој нека ми помогне...имам лап топ и вграден wireless али ми треба нешто што би го појачало досегот или како и да се вика тоа(да фаќа од поголеми далечини...)
на пр...на 30 м од дома фаќа една мрежа...е сега што да направам за да ја фаќам и дома...
значи 30 метри се проблем...
дали ова би можело да биде решение или...?

Za delenje na internet kablovski na pojke kompjuteri so swich mozit????? ili morat routerce?

знае ли некој да ми каже за слушање на радио преку интернет дали зема многу мегабајти или за играње кантер на интернет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom