Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој можеби има идеја зошто својот глас преку микрофонот го слушам на звучник кај мене (значи поврзан е микрофонот со копјутер) а кај соговорникот не стига звук. Која ситница ми бега од рака??? Шо не сум врзал добро?

Тоа што го слушаш кај тебе е нормално, а тоа што не слуша тој е или кај него (грешно подесени опции) или кај тебе (во програмот преку кој се слушате, дали скајп, дали МСН) види во опции на програмот дали ти е се ко шо треба.

MySQL

Me interesira na koj nacin mozam da gi prekonveriram kriptiranite delovi od databazata vo standard bukvi+brojki. Na primer "
b5ebec26638e1aede6e4c9b61e0cfe512b956bc3" da go prekonvertiram od hex vo standarden char. So koja programa ili na koj nacin?

Me interesira na koj nacin mozam da gi prekonveriram kriptiranite delovi od databazata vo standard bukvi+brojki. Na primer "
b5ebec26638e1aede6e4c9b61e0cfe512b956bc3" da go prekonvertiram od hex vo standarden char. So koja programa ili na koj nacin?

Бети обиди се малку да бидеш појасна во објаснувањето, отприлика те разбрав нешто ама ок ако ти треба програм за конвертирање ќе најдеш на Гоогле, http://www.getfreesofts.com/soft/448/9/BinHexDec_Converter.html имаш многу е сега во MYSQL мислам дека нема да ти успее затоа што хексот означува енкрипцијa во датабазата и тоа има логика сем ако не се зезаш со нас !

Не е лошо да си отидеш на официјалниот сајт на mysql na forumot па да ги прашаш девелоперите за таква работа! http://forums.mysql.com/

Поздрав:wink:

Да прашам дали некој има искуство во вакво нешто(хипотетички):до кај мене ми иде кабел од свич кој е врзан на модемот,делиме кабелски интернет,и сите три адреси се зафатени,телекабел де.е сега,ме интересира дали некој има пробано вака:да убацам рутер кај мене на кабелот,и после ја да си делам на уште 2-3 компјутери?
мислам дека би можело вака,само прашувам ако некој веќе пробувал вака да каже искуство или евентуални проблеми

Секако дека можеш ако имаш јавна ИП адреса и тоа ќе ти биде најдобра работа,башка ќе си администрираш компјутерите и портовите,ќе го контролираш сообраќајот итн...

Ке бидам појасна:vozbud: !
Сакам да ги прочитам лозинките на членовите во мојата датабаза. Поточно се работи за SMF Forum, меѓутоа кога корисникот ке се зачлени неговата лозинка се криптира, како да ја декриптирам?

Ке бидам појасна:vozbud: !
Сакам да ги прочитам лозинките на членовите во мојата датабаза. Поточно се работи за SMF Forum, меѓутоа кога корисникот ке се зачлени неговата лозинка се криптира, како да ја декриптирам?
Прво види каква енкрипција за лозинки користи SMF форумот... Сигурно ќе го најдеш тоа на Google. Ако користи MD5 hash (како vBulletin), тогаш може да се збогуваш со идејата да ги гледаш лозинките на твоите членови. :wink:

Зашо коа ке стиснам да симнувам нешо ми се рестарира компјутерот?:

NEED HELP....
Dali nekoj ima poznavanje od Microsoft Exchange Server 2007 ili 2003, mi treba pomos vo konfiguriranje na takov server.... ako ima neka pise na PVT...
10x

NEED HELP....
Dali nekoj ima poznavanje od Microsoft Exchange Server 2007 ili 2003, mi treba pomos vo konfiguriranje na takov server.... ako ima neka pise na PVT...
10x

Абе има многу ама ова не обична работа за ваква работа се зимаат пари ја би си го наплатил трудот нема ништо за џабе брат!:toe:

Од пред неколку дена имам проблем со Yahoo mail...кога ќе пратам маил прeку Yahoo ми кажува дека е пратен но наредниот ден добивам известување од Mailer Daemon дека мејлот шо сум го пратил не пристигнал таму кај шо е пратен...пробав неколку пати на разни мејлови да праќам и секогаш е истото т.е. ми се враќаат мејловите преку Mailer Daemon...ова се случува од пред неколку дена,иначе предходно немав ваков проблем...ако знае некој шо е работата нека кажи

Од пред неколку дена имам проблем со Yahoo mail...кога ќе пратам маил прeку Yahoo ми кажува дека е пратен но наредниот ден добивам известување од Mailer Daemon дека мејлот шо сум го пратил не пристигнал таму кај шо е пратен...пробав неколку пати на разни мејлови да праќам и секогаш е истото т.е. ми се враќаат мејловите преку Mailer Daemon...ова се случува од пред неколку дена,иначе предходно немав ваков проблем...ако знае некој шо е работата нека кажи
Можеби праќаш мејлови на домени каде што е забрането да пристигаат мејлови од Јаху. Најувао пиши на кои домени прашаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom