Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сеедно. Од било каде да земаш интернет, со самото отворање на некоја страна почнува трошењето на (кило/мега/гига)бајти. Се смета се` тоа што ти го наброја, плус уште милион други работи.
Abe narode internetot so denovi mi e za nikade imam kabelski ama mnogu e spor vo posledno vreme download na ovie testeri pokazue 33kbps a ustvari mi spusta so 4mbps daj kazete kako da go resam problemot.Imam drugari na istiot provajder a kaj niv e se ok...:nesum:
Софтвер за рутирање хехе,Mi treba softver za rytiranje, zna4i softverski router.
Baram softver za Windows i Linux (bilo sto ke zavrsi rabota a za dvata ke bidi syper).
Po4nav da PROBYVAM da go setiram Kerio WinRoute Firewall no nikako ne mozam da dobijam internet na ostanatite kompjyteri.
Mi spomnaa deka so FreeBSD nesto ke mozam da napravam ali ne mozam da najdam nisto od toa sto mi treba.
Celta mi e, da mozam edna internet konekcija da ja delam na povekje kompjyteri (bykvalno router) ali so specijalni moznosti sto poevtinite router-i gi nemaat, kako ograni4yvanje na brzina, zabraneti stranici, porti itn itn.
Nekoj ako mozi BAREM da me ypati mnogy ke sym blagodaren.
Decko Ke si zemes edno masince ce si stais win 2000 server dve mrezni i ete ti softverski ruter inace mislam deka niso nema da naprais!!!Mi treba softver za rytiranje, zna4i softverski router.
Baram softver za Windows i Linux (bilo sto ke zavrsi rabota a za dvata ke bidi syper).
Po4nav da PROBYVAM da go setiram Kerio WinRoute Firewall no nikako ne mozam da dobijam internet na ostanatite kompjyteri.
Mi spomnaa deka so FreeBSD nesto ke mozam da napravam ali ne mozam da najdam nisto od toa sto mi treba.
Celta mi e, da mozam edna internet konekcija da ja delam na povekje kompjyteri (bykvalno router) ali so specijalni moznosti sto poevtinite router-i gi nemaat, kako ograni4yvanje na brzina, zabraneti stranici, porti itn itn.
Nekoj ako mozi BAREM da me ypati mnogy ke sym blagodaren.
Не сум сигурен дали овоа прашање некој го има поставено оти немам разгледувано наназад, вака имаме 4 комјутери, 1 PC и 3 лап топи сакаме сите тие ком. да се поврзат мрежно но бежично, знам дека може со кабел, ќе се купи switch за 4 ком. тие ќе се врзат во LAN, еден ќе биде сервер, а на серверот сакаме да ставиме и интернет на он нет за да може сите 4 ком да имаат интернет, но тоа што сакаме да го правиме е комјутерите да не се поврзат жичено туку бежично. Сакам да прашам дали е можно овоа се надевам дека е можно и како да се направи тоа.
И уште нештодале е можно да се поврзе сето ова ако серверот има кабелски интернет.
Не сум сигурен дали овоа прашање некој го има поставено оти немам разгледувано наназад, вака имаме 4 комјутери, 1 PC и 3 лап топи сакаме сите тие ком. да се поврзат мрежно но бежично, знам дека може со кабел, ќе се купи switch за 4 ком. тие ќе се врзат во LAN, еден ќе биде сервер, а на серверот сакаме да ставиме и интернет на он нет за да може сите 4 ком да имаат интернет, но тоа што сакаме да го правиме е комјутерите да не се поврзат жичено туку бежично. Сакам да прашам дали е можно овоа се надевам дека е можно и како да се направи тоа.
И уште нештодале е можно да се поврзе сето ова ако серверот има кабелски интернет.
UTP - Unshielded Twisted Pair (Неоклопена плетена парица)Имам две прашања во врска со Лан.
1. Што е разликата помеѓу UTP, FTP и SFTP кабел?
2. Брзината на ЛАН е 10/100 мбпс (иако има сега 1 Гбпс) .Сакам да прашам што значи "10" а што значи "100" од таа брзина што е "10/100"