Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој во моментов на форумот поврзан преку Телекабел? Нека напише потребна ми е помош за да тестисам нешто.
Edit: Средено

Да не знае некој како се активира микрофонот на слушалките да работи. Ми треба за да разговарам на skupe. Благодарам однапред.

Најпрво провери дали ти е конекторот од микрофонот приклучен во правиот приклучок на звучната картичка. После тоа ако имаш звук од звучната, а не се слушаш на микрофонот кога ќе зборуваш оди во менито "Start"-> "Settings" -> "Control Panel" -> "Sounds and Audio Devices". Кога ќе се отвори прозорецот оди на копчето "Advanced...", и види дали од сите опции ти е прикажано и подесувањето за микрофон. Доколку не е тогаш оди на менито "Options" - > "Properties..." и штиклирај го "Microphone". После тоа провери дали ти е штиклирано "Mute" кај опциите за микрофонот и доколку е тогаш треба да го дештиклираш. Инаку по default кога се инсталира звучната секогаш микрофонт е ставен на "Mute".

microphone.gif

Еве другар се направив како што треба и пак нејке. имам слушалки со портокалова и зелена боја. ги ставив во истите бои на куќиштето. како што ми кажа отидов во "Start"-> "Settings" -> "Control Panel" -> "Sounds and Audio Devices".
еве и слика

15f194l.jpg

па после тоа отидов и во "Options" - > "Properties

15f19gw.jpg

имам звук на слушалките но микрофонот пак не работи, пак ли негде грешам?

ZOTE напиша:
Еве другар се направив како што треба и пак нејке. имам слушалки со портокалова и зелена боја. ги ставив во истите бои на куќиштето. како што ми кажа отидов во "Start"-> "Settings" -> "Control Panel" -> "Sounds and Audio Devices".
еве и слика

па после тоа отидов и во "Options" - > "Properties

15f19gw.jpg

имам звук на слушалките но микрофонот пак не работи, пак ли негде грешам?

E gresis malce :)
NA ovaa slikava ke izberes ne Playback tuku Recording i tamu ke go stikliras Microphone kako device za snimanje pa ko ke kliknes na Ok ke ti se pojavi vtor prozor kako mikseta i tamu treba da e Select pod mikrofonot stiklirano.Za pojasno, toa sto go zboris vo mikrofonot za da go slusne toj na drugata strana od tvojot Skype prvo mora da se snimi (znaci Record) pa snimenoto da se isprati kako fajlce t.e. kako paketi preku internet....prosto e :)
Koga ke ti proraboti vaka so ukljucen MIC pod Recording posle pod Playback iskljuci go microfonot oti ne ti treba, pa pogotovo ako koristis zvucnici za slusanje a ne slusalki, vo sprotivno duplo ke go isprakjas toa so go zboruvas, ednas toa so ke go kazes so tvoja usta, vtorpat toa so preku mikrofonot ke ide na playback na zvucnicite i ke go primi mikrofonot pa toj od drugata strana ke te slusa duplo, neso kako eho.

Благодарам стрелец, иако некогаш проблемот е банален но кога не знаеш ти изгледа тешко :wink:

Ме интересира дали кабелскиот интернет може да се подели на двајца или тројца корисници. Незнам преку каков кабел оди сето тоа и каков модем инсталираат дома од кабелските оператори затоа ме интересира. Дали ако кај мене наместам кабелски интернет можам да го поделам со друг преку мрежен кабел исто како што се делат адсл конекциите. И ако може, како? Накратко само нека ми објасни некој ако може.

Мислам дека постаката за делење на интернет конекцијата е иста за било кој интернет. Ако има едниот компјутер интернет тогаш треба да се мрежно поврзани (ако ти се дома само со најпросто мрежно кабелче) и на тој начин едниот компјутер кој има интернет ќе го дели со вториот.

Баш незнаев дали да го стаам ова тука или у софтвер.Како и да е.Ме интересира шо е финтата со ICOO фајловите.Сегде кај шо ке начекам добар филм и таман ке се израдувам дека можам да го симнам ми го бара тој ICOO лоадер.Може ли некој да ми објасни дали е тој сигурен за работа,а за користење мислам дека ке се снајдам.
пиес:и немој да ми викате најди си ги преку торент,пошто НЕ МИ РАБОТИ Р2Р МРЕЖАТА,мамата.

Епа еве ја ќе те разочарам. Најверојатно си барал порничи на интернет.
Icoo Soft Ltd компанијата развила нов концепт на уште побрзо даунлоадирање. Ги споиле најдобрите карактеристики од FTP даунлоад менаџерите и P2P даунлоад менаџерите во едно за да овозможат најлесен начин на употреба и најголема можна брзина. Најпрво ти ја лоцираат IP адресата и спорд твојата локација те поврзуваат со најблискиот сервер

network.jpg

Симнувањето на сите фајлови е бесплатно. Само треба да платиш за да се поврзеш на ICOO мрежата. Ти гарантираат дека секој фајл кој е во нивната мрежа е лиценциран и дека нема ништо илегално. Исто така нема ни вируси, спајвеар, тројанци...

ЖАЛАМ!:baeh:

Мислам дека не може. Барем јас не успеав. Пробав милион начини ама:nenene:. Инаку ако некој најде некаков крак нека пише на пп.

Не е баш некој голем проблем ама ај да си прашам.

На пример ако отворам некој сајт да кажеме форумов http://forum.kajgana.com и извесно време ми стои минимизиран, долу не го отварам 2-3 минути и на местото на форумот ми излегува http://www.mcdonalds.com/

Некое тројанче да не е? :raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom