Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На Кејблтел сум, со моторола модем. Интернетов е ок се од кај нив најверојатно, али јас иам проблем со local area conection, ми се дисконектира па за пак да се конектира морам да го ваѓам кабелов па пак да го ставам, и така на секои 2, 3 минути.
Шо можит да е работава?

На Кејблтел сум, со моторола модем. Интернетов е ок се од кај нив најверојатно, али јас иам проблем со local area conection, ми се дисконектира па за пак да се конектира морам да го ваѓам кабелов па пак да го ставам, и така на секои 2, 3 минути.
Шо можит да е работава?

Vista/Xp користиш ?

Шо можит да е работава?

И јас го имав тој проблем. Се додека не ми ставија друг модем за со телефон што е. Сеа воопшто немам некој сличен проблем. До модемот е изгледа.

За виста знам дека има една постапка да направиш disable на Ipv6, за XPво незнам што би можело да се направи... Ги реинсталираше драјверите за мрежната ?
Викаш да ги реинсталирам?

Не е за тука али да прашам?
Овие од АДСЛ толку тешки сељаци се па да неможат да намалат брзина кога ќе се надмине лимит или ако надминиш лимит брзината е иста а се доплаќа за надминатото.Во договорот јасно пишува дека после надминувањето брзината се симнува на 64/64 и од натаки за сето потрошено не се плаќа ништо.Инаку брзината ми е нормална иста како и пред да го потрошам лимитот.А иам 10 гига лимит а имам потрошено:
Вкупен остварен сообраќај 10245.71 MB

Не е за тука али да прашам?
Овие од АДСЛ толку тешки сељаци се па да неможат да намалат брзина кога ќе се надмине лимит или ако надминиш лимит брзината е иста а се доплаќа за надминатото.Во договорот јасно пишува дека после надминувањето брзината се симнува на 64/64 и од натаки за сето потрошено не се плаќа ништо.Инаку брзината ми е нормална иста како и пред да го потрошам лимитот.А иам 10 гига лимит а имам потрошено:
Вкупен остварен сообраќај 10245.71 MB

Не се секирај. Нивна грешка е ако не ти ја намалат брзината. Искористи дури можеш.

DEcki vakva e situacijata ! imam internet KAblovski Lan so Staticka ip i dozvolata od kablovskata na MAc adresa ! Imam ruter wi-fi sakam i na lap topot da imam wi-fi net > mestam istite ip adresi sto mise od mreznata od Kablovskata vo ruterot i Mac Adresata od mreznata vo ruterot (clone mac adres) i nema net :( ne znam sto e dali nesto do ruterot pojma nema ... ruterot ili pak nekako kablovskava se zastiteni ama kako ?? inaku ruterot raboti na Dsl konekcija na povejke Isp e proban !
Dali e mozno posto se prepisuva mac adresata od mreznata vo ruterot
da izleguva kako 2 isti mac da ima i za toa da nema net :??? i da treba da smenam mac na Mreznata ??
dobredojdeni se vasite mislejna !Pomos !:vozbud:

DEcki vakva e situacijata ! imam internet KAblovski Lan so Staticka ip i dozvolata od kablovskata na MAc adresa ! Imam ruter wi-fi sakam i na lap topot da imam wi-fi net > mestam istite ip adresi sto mise od mreznata od Kablovskata vo ruterot i Mac Adresata od mreznata vo ruterot (clone mac adres) i nema net :( ne znam sto e dali nesto do ruterot pojma nema ... ruterot ili pak nekako kablovskava se zastiteni ama kako ?? inaku ruterot raboti na Dsl konekcija na povejke Isp e proban !
Dali e mozno posto se prepisuva mac adresata od mreznata vo ruterot
da izleguva kako 2 isti mac da ima i za toa da nema net :??? i da treba da smenam mac na Mreznata ??
dobredojdeni se vasite mislejna !Pomos !:vozbud:

А зошто не се јавиш кај операторот па тие да средат со mac адресата ?

molam za pomosh..
vo posledno vreme mnogu cesto mi snemuva wireless signal od laptopot, . odnosno cekam po nekolku sekundi da mi se otvori nekoja stranica.inaku sum na eden od on net paketite i do sega vakvo neshto mnogu retko mi se deshavalo.
koristam linksys router wrt 54 gl.
:helou:

А зошто не се јавиш кај операторот па тие да средат со mac адресата ?

zosto od kablovskata ne dozvoluvaat ruter ! no kaj nekoj znam deka se preku ruter no pose izgleda deka e do ruterot ...! odnosno do mojot ruter ! ke probam so drug !

Зашо од кога го форматирав комјутеров, мрежата се поремети. Веќе втор ден, постојано ми паѓа, не можам на мсн да си влезам а можам да сурфам( со прекини ).
Пред форматот се си беше ОК, сега живци искинав. Се јавив кај комшиите, кај нив е таман, само кај мене заебава.

Некое решение или да земам туба бензин да ги запалам Кејбл-Тел ?

Зашо од кога го форматирав комјутеров, мрежата се поремети. Веќе втор ден, постојано ми паѓа, не можам на мсн да си влезам а можам да сурфам( со прекини ).
Пред форматот се си беше ОК, сега живци искинав. Се јавив кај комшиите, кај нив е таман, само кај мене заебава.

Некое решение или да земам туба бензин да ги запалам Кејбл-Тел ?

Паѓа интернет конекцијата или мрежната картица те зафркава ?

Ако е до интернетот реинстал на модемот :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom